publicat la 07.02.2022
publicat la 06.01.2022
publicat la 22.09.2021
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert budinca reciclata
Ungem cu unt o tava mai adanca. Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri. Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam. Turnam jumatate din compozitie peste feliile de cozonac, apoi "împrăștiem" in toata tava...
Desert briose cu smochine si ciocolata
Cantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 5 minute. Adaugam alternativ jumatate din cantitatea de faina (in care am amestecat...
Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir
Spalam sfecla si o punem la cuptor sa se coacă. Cand este gata, o lasam sa se răcorească, o taiem cubulete, o blenduim, apoi o punem într-o oala împreună cu zeama de portocala. Dupa ce da într-un clocot, adaugam ciocolata rasa ( eu am avut bilute de ciocolata), zaharul si...
Desert cornuri cu capsuni si banane
Incalzim putin lapte si punem drojdia la inmuiat in el. Intre timp facem un aluat moale din faina, laptele ramas, zahar, untul topit, sare si oua, in care adaugam laptele cu drojdia. Framantam aluatul cu mana (se poate folosi si mixerul) si il lasam circa o ora sa dospeasca. Intre timp...
Desert biscuiti cu unt de arahide
Punem in vasul robotului 4 oua si le mixam cu zaharul si uleiul. Adaugam apoi untul de arahide si mierea si amestecam pana se omogenizeaza.Punem compozitia intr-un castron incapator, adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana se formeaza un aluat tare.Intindem aluatul si decupam...
Desert mini-clatite cu banane si kaki
Curatam si feliem bananele. Curatam si taiem cubulete fructul de kaki. Incingem o tigaie si topim untul, adaugam bananele, amestecam si apoi adaugam si kaki. Lasam pana se inmoaie fructele si devin aproape pasta. Scoatem pasta de fructe si o lasam sa se racoreasca. Intre timp taiem coaja...
Desert tarta exotica
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua si amidonul. Separam albusurile si le batem impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam galbenusurile, apa si esenta de vanilie peste amestecul de faina si mixam 2-3 minute. Peste spuma de zahar turnam compozitia de faina si amestecam...
Desert tort de morcovi
Curatam si radem morcovii, radem coaja de portocala, macinam nuca si migdalele. Amestecam faina, cu migdalele si nuca, praful de copt si scortisoara. Batem albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si cu un praf de sare. Frecam galbenusurile cu restul zaharului, adaugam coaja de portocala,...
Desert Lichiu - Hencles sasesc
Punem prunele si stafidele (separat) la hidratat in apa calduta cu esenta de rom apoi pregatim aluatul. Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Intr-un castron sau in bolul robotului punem drojdia, laptele caldut, untul topit,faina, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, amestecam un pic...
Desert budinca de cozonac
Punem stafidele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom si le tinem circa 30 de minute. Ungem o forma de ceramica sau de yena (sau 2, daca avem o cantitate mai mare de cozonac, cum am avut eu) cu unt. Taiem cozonacul cubulete si le asezam in tava.Amestecam bine ouale cu laptele,zaharul,...
Desert rulouri cu mere
Spalam merele si le dam pe razatoare. Le calim cu zaharul si cu scortisoara, apoi le punem sa se scurga sucul. Dupa ce se racoresc si se scurg bine, infainam blatul de lucru si portionam aluatul in dreptunghiuri.Intindem cate un dreptunghi cu sucitorul, il umplem cu mere calite apoi il rulam....
Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs. Scoatem semintele de rodii si le punem si pe acestea la scurs. Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul,coaja de lamaie,esenta de vanilie si...
Dulceata de rubarba si caju
Punem apa cu zahărul la fiert si intre timp spalam rubarba si perele si le taiem in bucatele de cca. un cm. Dupa 10-15 minute de cand am pus oala pe foc, adaugam feliile de lime si franjurile de portocala.Lasam siropul la fiert pana picatura de pe lingura formeaza o margica pe farfurie.Cand...
Desert budinca de chia si rubarba
Curatam rubarba si o blenduim pana devine o pasta. Din banane facem un piure. Amestecam laptele cu zaharul pana se topeste, adaugam esenta de vanilie, scortisoara si ghimbirul dupa gust, piureul de banane si pasta de rubarba. Amestecam, apoi adaugam chia si omogenizam. 1/3 din compozitie o...
Desert prajitura cu piersici
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul si cu praful de copt stins in otet. Galbenusurile le mixam cu apa, uleiul, praful de sare, zaharul vanilat, esentele, scortisoara si cardamomul, apoi le adaugam peste albusuri impreuna cu faina si le amestecam. Intr-o tava tapetata...
Desert crema de zahar ars cu piersici si kiwi
Intr-o oala incapatoare punem cele 6 linguri de zahar la foc mediu.Din cand in cand amestecam. Cand zaharul a devenit maroniu, tapetam peretii si fundul oalei, inclinand-o si invartind-o. Cat timp se racoreste caramelul, spargem ouale intr-un bol adanc si le batem bine cu cele 14 linguri de zahar...
Desert napolitana cu fructe
Spalam merele si perele si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita amestecam fructele cu zaharul si le calim, amestecand continuu. Cand se inmoaie adaugam scortisoara si esenta de rom si mai lasam cateva minute la calit. Adaugam alunele maruntite la robot, scoatem compozitia intr-o sita si o...
Desert budinca de banane si gris cu flori de lavanda
Pasam bananele intr-un castron, adaugam branza de vaci, 4 oua, grisul, florile de lavanda si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Ungem o tava cu unt, adaugam compozitia si dam la cuptorul preincins la 180 grade. Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor si ungem compozitia cu smanatana...
Desert inimioare cu ovaz, ciocolata si banane
Dam fulgii de ovaz la robot pana devin faina, curatam bananele, le zdrobim cu furculita si le batem cu ouale. Maruntim ciocolata si o topim impreuna cu untul la bain marie sau la cuptorul cu microunde (in reprize de 30 de secunde, amestecand intre 2 reprize).Adaugam ciocolata topita,...
Desert tiramisu cu ananas
Facem cafeaua (fara zahar) si o lasam sa se raceasca. Punem ananasul la scurs. Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam mascarpone si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si esenta de migdale si amestecam. Batem albusurile spuma cu un praf de...
Desert pasca cu rubarba
Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie,esenta de vanilie si de rom. Omogenizam compozitia. Tocam rubarba cubulete si o amestecam cu compozitia de galbenusuri si branza. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de...
Desert inima de piscoturi cu hrisca si morcovi
Punem hrisca la fiert in apa cat sa o acopere, iar intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si punem mandarinele din compot la scurs. Cand este gata hrisca (cand a abosorbit toata apa), o luam de pe foc si o lasam sa se racoreasca. Amestecam hrisca cu morcovul ras, mandarinele din compot...
Desert fursecuri de iarna
Frecăm untul cu zahărul pudra, apoi adaugăm galbenușul crud și cele fierte pasate, esența vanilată și făina amestecată cu sarea. Frământăm aluatul până se desprinde de pe măini, îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 2...
Desert tarta cu smochine
Spalam smochinele si le feliem. Le stropim cu zeama de lamaie, cognacul, apoi presaram cu un pliculet de zahar vanilat. Amestecam ingredientele uscate pentru aluat cu untul bucatele, pana obtinem un fel de firimituri. Dupa ce obtinem firimiturile, adaugam oul, otetul si cele doua linguri...
Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight
Punem la scurs cubuletele de ananas, dupa ce le-am tocat in bucatele mai mici, apoi pregatim aluatul. Dizolvam zaharul si drojdia intr-un pahar de lapte cald si lasam la fermentatat pentru circa 15 minute. Punem faina intr-un bol impreuna cu un praf de sare, adaugam untul la temperatura...
Desert clatite cu banane si ciocolata cu arahide si fructe de padure
Batem ouale cu un praf de sare apoi adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele. Dupa ce le amestecam bine, adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul, avand grija sa nu se faca cocolase. Incingem bine o tigaie antiaderenta, apoi o ungem cu ulei si adaugam aluatul...
Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata
Scoatem samburii de rodie si ii punem la scurs, maruntim ciocolata cu lapte si dam pe razatoare cicolata alba. Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugam ghimbirul.Facem o gropita in mijlocul lor. In alt castron...
Desert inghetata de capsuni si migdale
Blenduim capsunele congelate, apoi adaugam pe rand, iaurtul, mierea si migdalele. Amestecam ingredientele pana cand se maruntesc complet si rezulta o pasta cremoasa. Dam la congelator si din 30 in 30 de minunte, de 3-4 ori, scoatem inghetata si o amestecam. Servim cu frisca si biscuiti....
Desert inghetata de banane si ciocolata
Taiem bananele in bucatele, le congelam pentru 1-2 ore, apoi le blenduim pana ce devin un piure cremos. Topim ciocolata si o adaugam impreuna cu 2 linguri de lapte rece peste piureul de banane. Amestecam bine, apoi adaugam frunzele de menta tocate si semintele de chia. Mai dam la...
Desert inghetata de fructe
Taiem fructele in bucatele. Le punem in robot si le amestecam pana devin o pasta. Adaugam iaurtul,zaharul, zeama de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul. Asezam in forme si dam la congelator pentru cateva ore. Pofta buna!