Ouale fierte tari in prealabil si racite le descojim si la taiem mai intai in jumatati, apoi in cubulete si le punem intr-un castron Taiem avocado in jumatati, scoatem samburele si il taiem cubulete cu ajutorul unui cutit ascutit.Il stropim cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua. Adaugam...
Spalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in sfecla) Lasam sfecla sa se raceasca usor si o descojim. Dupa ce s-a racit bine o taiem cubulete....
Telina curatata si spalata, o taiem in bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa si un praf de sare. Cand telina e moale, o scurgem intr-o sita si o lasam sa se raceasca.
Punem telina racita intr-un vas adanc impreuna cu sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de...
Spalam bine cartofii, ii stergem si ii punem la copt intr-o tava inveliti in hartie de copt.Ii lasam pana cand intepand cu o furculita aceasta intra cu usurinta in ei. Spalam morcovii si ii curatam.
Intr-un vas punem la fiert pieptul de pui. Spumam bine si fierbem 15 minute dupa care adaugam...
Spalam conopida si o taiem buchetele. Intr-o oala cu apa pusa la fiert adaugam putina sare cand aceasta clocoteste si buchetelele de conopida. Fierbem la foc potrivit pana conopida e moala, dar isi pastreaza forma.Scurgem conopida si o lasam la racit.Pentru maioneza punem intr-un castron...
Trecem rapid ciupercile aflate intr-o sita printr-un jet de apa rece si le scurgem. Taiem ciupercile in sferturi dupa ce le-am taiat putin din codite.
Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline. Adaugam usturoiul si creanguta de rozmarin. Cand usturoiul si-a eliberat aroma, adaugam...
Taiem avocado in jumatate si scoatem samburele.
Cu un cutit taiem in cubulete si scoatem miezul intr-un castron. Presaram zeama de lamaie dupa gust, piper, uleiul de masline si amestecam usor. Tocam patrunjelul si usturoiul marunt si le punem deasupra.
Spalam castravetii, ii decojim, le...
Coacem vinetele, inlaturam coaja si le scurgem bine de zeama, lasandu-le sa se raceasca in acelasi timp.
Punem vinetele pe un tocator si le maruntim cu un cutit de lemn sau sticla. Asezam miezul tocat intr-un castron, punem sare dupa gust, uleiul de masline si le frecam bine cu o lingura de...
Spalam dovleceii bine si ii decojim. Taiem rondele subtiri de aproximativ 7 mm pe care presaram putina sare, ii amestecam bine si ii punem la scurs intr-o sita pentru o ora.
Incintam bine un gratar si coacem dovleceii pe ambele parti. Dovleceii trebuie sa ramana fermi. Scoatem dovleceii...
Intr-o oala punem 1 l de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele printr-o sita si le clatim cu apa rece trecandu-le printr-un jet de apa. Taiem castravetii rondele...
Eu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti, scoateti cotorul cu semintele, ii scurget bine si ii rupeti fasii.
Cele 2 rodii mi-au folosit pentru...
Punem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul scurs.Avem grija sa indepartam inainte eventuale oscioare. Fierbem creierul 7-8 minute la foc mic si il...
Dezghetam vinetele si le scurgem bine. Daca avem vinete proaspete le coacem, le scoatem miezul si le scurgem bine.
Pe un fund de lemn punem vinetele scurse si cu un cutit de lemn sau sticla le tocam marunt. Punem vinetele intr-un castron, adaugam , zeama de lamaie, apoi le frecam cu...
Taiem avocado in jumatati, scoatem samburii si cu ajutorul unei linguri scoatem tot miezul. Punem miezul intr-un castron, stoarcem lamaia peste avocado si cu ajutorul unei furculite zdrobim bine. Taiem rosia cubulete si scurgem excesul de zeama. Tocam ceapa si usturoiul fin. Procedam la fel cu...
Rupem conopida buchetele, o spalam si o scurgem. Intr-o oala punem 1 l de apa si o punem la fiert. Cand clocoteste adaugam putina sare si buchetelele de conopida.Acoperim cu un capac si fierbem conopida pana se inmoaie.fara a se sfarama. Scurgem conopida si o lasam la racit. Scurgem tonul din...
Spalam vinetele, le taiem capetele si le feliem. Presaram sare peste ele si le scurgem intr-o sita.
Punem vinetele pe gratar, pe ambele parti. Avem grija sa nu le uscam prea tare. Scoatem vinetele intr-un castron si le lasam la racit.
Adaugam rosiile taiate felii mai mari,...
Spalam quinoa bine si o punem intr-o craticioara impreuna cu o ceasca de apa. Acoperim craticioara si punem la fiett la foc mic pana absoarbe toata apa, apoi o lasam la racit.
Dovleceii ii spalam, ii taiem rondele subtiri si ii presaram cu putina sare. Ii lasam sa se scurga 15 minute, apoi ii...
Spalam quinoa bine in cateva ape si o strecuram. Punem la fiert quinoa cu 2 cescute apa intr-o craticioara, la foc mic, acoperita cu un capac.
Lasam sa fiarba cam 15 minute sau pana apa este absorbita in totalitate. Dam jos si lasam sa se raceasca.
Curatam castravetii de coaja, pastrand...
Curatam morcovii si cartofii si ii spalam bine. Punem la fiert carnea de pui cu un praf de sare. Spumam bine, apoi adaugam cartofii si morcovii taiati in bucati potrivite.
Cand carnea si legumele sunt moi dam oala jos si le lasam la racit. Tocam carnea si legumele racite cubulete.
Decojim...
Vinetele coapte, decojite si bine scurse la tocam marunt cu un cutit de lemn sau sticla.
Ardeiul kapia copt, descojit si fara seminte si cotoare il mixam impreuna cu usturoiul.
Amestecam vinetele cu ardeiul copt, sare, piper negru macinat si incepem sa turnam ulei, amestecand ca la...
Intr-o craticioara punem la fiert putina apa. Cand fierbe in clocot, adaugam sare si fasolea verde congelata. Fierbem cat sa se inmoaie usor, dar sa ramana ferma si o scoatem trecand-o prin apa rece. O scurgem bine.
Frecam galbenusul fiert si racit cu putina sare, apoi adaugam cate putin...
Vinetele coapte, bine scurse, le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn.
Taiem avocado in jumatati, scoatem samburii, apoi cu ajutorul unei linguri scoatem miezul.
Stoarcem zeama de lamaie peste avocado si il mixam.
Amestecam vinetele cu avocado, sare, piper si uleiul de masline.La...
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem pana furculita intra in ei, dar nu se sfarama, apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca.
Taiem cartofii in semirondele si ii punem intr-un castron. Adaugam ridichile taiate semirondele, ceapa verde...
Curatam spanacul de codite, daca mai este nevoie, il spalam si il scurgem bine, apoi il asezam intr-un castron.
Adaugam nautul scurs, ardeiul gras taiat cubulete si ceapa verde taiata bucatele mici.
Taiem in jumatate bucatile de avocado, scoatem samburele, apoi cu o lingura scoatem miezul...
Punem icrele intr-un castron. Cu o lingura de lemn strivim bine icrele, eventual eliminam eventualele pielite ramase si punem grisul fiert si racit.
Omogenizam, apoi adaugam putina zeama de lamaie.
Incepem sa turnam uleiul in fir subtire, amestecand continuu pana la incorporarea totala a...
Nimic mai simplu decat pregatirea acestei creme delicioase.
Taiem avocado in jumatate, scoatem samburele si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul.
Stropim cu putina zeama de lamaie. Adaugam crema de branza, sare, piper dupa gust si mixam compozitia.
Curatam ceapa si o tocam fin....
Punem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari.
Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita.
Adaugam tonul scurs, sare, piper, uleiul de masline si zeama de lamaie daca mai este nevoie....
Coaceti vinetele pe toate partile pana se inmoaie. Desfaceti-le in jumatate, apoi cu o lingura de lemn scoateti cu grija miezul. Puneti-l sa se scurga intr-o strecuratoare.
Curatati dovlecelul de coaja, taiati-l in cubulete, apoi puneti-l sa fiarba intr-un vas cu apa si sare, 15 minute....
Taiem pieptul in cubulete potrivite.
Intr-o tigaie de tip wok punem 1 lingura ulei de masline. Lasam uleiul sa se incinga si punem pieptul de pui. Prajim la foc iute, adaugand sare si piper dupa gust pana se rumeneste usor. Scoatem carnea pe o farfurie.
Punem tigaia la loc, adaugam 1...
Salata de oua cu avocado si porumb
Ouale fierte tari in prealabil si racite le descojim si la taiem mai intai in jumatati, apoi in cubulete si le punem intr-un castron Taiem avocado in jumatati, scoatem samburele si il taiem cubulete cu ajutorul unui cutit ascutit.Il stropim cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua. Adaugam...
Salata de sfecla coapta cu branza de capra si nuci
Spalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in sfecla) Lasam sfecla sa se raceasca usor si o descojim. Dupa ce s-a racit bine o taiem cubulete....
Salata de vinete cu maioneza de telina
Telina curatata si spalata, o taiem in bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa si un praf de sare. Cand telina e moale, o scurgem intr-o sita si o lasam sa se raceasca. Punem telina racita intr-un vas adanc impreuna cu sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de...
Salata de legume cu piept de pui, varianta light
Spalam bine cartofii, ii stergem si ii punem la copt intr-o tava inveliti in hartie de copt.Ii lasam pana cand intepand cu o furculita aceasta intra cu usurinta in ei. Spalam morcovii si ii curatam. Intr-un vas punem la fiert pieptul de pui. Spumam bine si fierbem 15 minute dupa care adaugam...
Salata de conopida cu porumb
Spalam conopida si o taiem buchetele. Intr-o oala cu apa pusa la fiert adaugam putina sare cand aceasta clocoteste si buchetelele de conopida. Fierbem la foc potrivit pana conopida e moala, dar isi pastreaza forma.Scurgem conopida si o lasam la racit.Pentru maioneza punem intr-un castron...
Ciuperci champignon cu quinoa
Trecem rapid ciupercile aflate intr-o sita printr-un jet de apa rece si le scurgem. Taiem ciupercile in sferturi dupa ce le-am taiat putin din codite. Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline. Adaugam usturoiul si creanguta de rozmarin. Cand usturoiul si-a eliberat aroma, adaugam...
Salata de avocado si castraveti
Taiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Cu un cutit taiem in cubulete si scoatem miezul intr-un castron. Presaram zeama de lamaie dupa gust, piper, uleiul de masline si amestecam usor. Tocam patrunjelul si usturoiul marunt si le punem deasupra. Spalam castravetii, ii decojim, le...
Salata de vinete cu iaurt si usturoi
Coacem vinetele, inlaturam coaja si le scurgem bine de zeama, lasandu-le sa se raceasca in acelasi timp. Punem vinetele pe un tocator si le maruntim cu un cutit de lemn sau sticla. Asezam miezul tocat intr-un castron, punem sare dupa gust, uleiul de masline si le frecam bine cu o lingura de...
Salata de dovlecei la gratar cu branza de capra
Spalam dovleceii bine si ii decojim. Taiem rondele subtiri de aproximativ 7 mm pe care presaram putina sare, ii amestecam bine si ii punem la scurs intr-o sita pentru o ora. Incintam bine un gratar si coacem dovleceii pe ambele parti. Dovleceii trebuie sa ramana fermi. Scoatem dovleceii...
Salata de fusilli tricolore cu ton si castraveti acri
Intr-o oala punem 1 l de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele printr-o sita si le clatim cu apa rece trecandu-le printr-un jet de apa. Taiem castravetii rondele...
Ardei kapia copti cu melasa de rodie
Eu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti, scoateti cotorul cu semintele, ii scurget bine si ii rupeti fasii. Cele 2 rodii mi-au folosit pentru...
Salata de creier
Punem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul scurs.Avem grija sa indepartam inainte eventuale oscioare. Fierbem creierul 7-8 minute la foc mic si il...
Salata de vinete in stil grecesc
Dezghetam vinetele si le scurgem bine. Daca avem vinete proaspete le coacem, le scoatem miezul si le scurgem bine. Pe un fund de lemn punem vinetele scurse si cu un cutit de lemn sau sticla le tocam marunt. Punem vinetele intr-un castron, adaugam , zeama de lamaie, apoi le frecam cu...
Guacamole
Taiem avocado in jumatati, scoatem samburii si cu ajutorul unei linguri scoatem tot miezul. Punem miezul intr-un castron, stoarcem lamaia peste avocado si cu ajutorul unei furculite zdrobim bine. Taiem rosia cubulete si scurgem excesul de zeama. Tocam ceapa si usturoiul fin. Procedam la fel cu...
Salata de conopida cu porumb, ton si masline
Rupem conopida buchetele, o spalam si o scurgem. Intr-o oala punem 1 l de apa si o punem la fiert. Cand clocoteste adaugam putina sare si buchetelele de conopida.Acoperim cu un capac si fierbem conopida pana se inmoaie.fara a se sfarama. Scurgem conopida si o lasam la racit. Scurgem tonul din...
Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi
Spalam vinetele, le taiem capetele si le feliem. Presaram sare peste ele si le scurgem intr-o sita. Punem vinetele pe gratar, pe ambele parti. Avem grija sa nu le uscam prea tare. Scoatem vinetele intr-un castron si le lasam la racit. Adaugam rosiile taiate felii mai mari,...
Salata cu quinoa, dovlecel de gratar, avocado si ton
Spalam quinoa bine si o punem intr-o craticioara impreuna cu o ceasca de apa. Acoperim craticioara si punem la fiett la foc mic pana absoarbe toata apa, apoi o lasam la racit. Dovleceii ii spalam, ii taiem rondele subtiri si ii presaram cu putina sare. Ii lasam sa se scurga 15 minute, apoi ii...
Salata de naut cu ficat de pui
Intr-un castron punem nautul scurs, patrunjelul verde tocat fin, ficatul prajit rece, taiat in bucati mai mici, rosiile taiate in jumatate. Adaugam sare, piper negru macinat, uleiul de masline si zeama de lamaie dupa gust. Amestecam usor si tinem salata la rece 15 minute inainte de...
Salata de vara cu quinoa si ton
Spalam quinoa bine in cateva ape si o strecuram. Punem la fiert quinoa cu 2 cescute apa intr-o craticioara, la foc mic, acoperita cu un capac. Lasam sa fiarba cam 15 minute sau pana apa este absorbita in totalitate. Dam jos si lasam sa se raceasca. Curatam castravetii de coaja, pastrand...
Salata de legume cu piept de pui si maioneza din avocado
Curatam morcovii si cartofii si ii spalam bine. Punem la fiert carnea de pui cu un praf de sare. Spumam bine, apoi adaugam cartofii si morcovii taiati in bucati potrivite. Cand carnea si legumele sunt moi dam oala jos si le lasam la racit. Tocam carnea si legumele racite cubulete. Decojim...
Salata de vinete cu ardei kapia si nuci
Vinetele coapte, decojite si bine scurse la tocam marunt cu un cutit de lemn sau sticla. Ardeiul kapia copt, descojit si fara seminte si cotoare il mixam impreuna cu usturoiul. Amestecam vinetele cu ardeiul copt, sare, piper negru macinat si incepem sa turnam ulei, amestecand ca la...
Salata de fasole verde cu iaurt si usturoi
Intr-o craticioara punem la fiert putina apa. Cand fierbe in clocot, adaugam sare si fasolea verde congelata. Fierbem cat sa se inmoaie usor, dar sa ramana ferma si o scoatem trecand-o prin apa rece. O scurgem bine. Frecam galbenusul fiert si racit cu putina sare, apoi adaugam cate putin...
Salata de vinete cu avocado si usturoi
Vinetele coapte, bine scurse, le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Taiem avocado in jumatati, scoatem samburii, apoi cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. Stoarcem zeama de lamaie peste avocado si il mixam. Amestecam vinetele cu avocado, sare, piper si uleiul de masline.La...
Salata orientala de post cu maioneza din avocado
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem pana furculita intra in ei, dar nu se sfarama, apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Taiem cartofii in semirondele si ii punem intr-un castron. Adaugam ridichile taiate semirondele, ceapa verde...
Salata de primavara cu baby spanac, naut si ceapa verde
Curatam spanacul de codite, daca mai este nevoie, il spalam si il scurgem bine, apoi il asezam intr-un castron. Adaugam nautul scurs, ardeiul gras taiat cubulete si ceapa verde taiata bucatele mici. Taiem in jumatate bucatile de avocado, scoatem samburele, apoi cu o lingura scoatem miezul...
Salata de icre de crap
Punem icrele intr-un castron. Cu o lingura de lemn strivim bine icrele, eventual eliminam eventualele pielite ramase si punem grisul fiert si racit. Omogenizam, apoi adaugam putina zeama de lamaie. Incepem sa turnam uleiul in fir subtire, amestecand continuu pana la incorporarea totala a...
Crema de branza cu avocado
Nimic mai simplu decat pregatirea acestei creme delicioase. Taiem avocado in jumatate, scoatem samburele si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. Stropim cu putina zeama de lamaie. Adaugam crema de branza, sare, piper dupa gust si mixam compozitia. Curatam ceapa si o tocam fin....
Pasta de naut cu ton, avocado si porumb
Punem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita. Adaugam tonul scurs, sare, piper, uleiul de masline si zeama de lamaie daca mai este nevoie....
Salata de vinete si dovlecei cu maioneza
Coaceti vinetele pe toate partile pana se inmoaie. Desfaceti-le in jumatate, apoi cu o lingura de lemn scoateti cu grija miezul. Puneti-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Curatati dovlecelul de coaja, taiati-l in cubulete, apoi puneti-l sa fiarba intr-un vas cu apa si sare, 15 minute....
Salata de orez cu legume si piept de pui
Taiem pieptul in cubulete potrivite. Intr-o tigaie de tip wok punem 1 lingura ulei de masline. Lasam uleiul sa se incinga si punem pieptul de pui. Prajim la foc iute, adaugand sare si piper dupa gust pana se rumeneste usor. Scoatem carnea pe o farfurie. Punem tigaia la loc, adaugam 1...