Daca tinem post sau doar vrem sa mancam mai sanatos putem inlocui maioneza clasica cu una sanatoasa din telina.
Telina curatata si spalata, o taiem in bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa si un praf de sare. Cand telina e moale, o scurgem intr-o sita si o lasam sa se raceasca.
Punem telina racita intr-un vas adanc impreuna cu sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de masline si cu ajutorul unui blender de mana o pasam bine pana se transforma intr-o crema pufoasa.
Cu ajutorul unui cutit de sticla sau lemn tocam vinetele marunt.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Punem vinetele intr-un castron impreuna cu un prf de sare si le frecam cu o lingura de lemn 5-10 minute. Adaugam maioneza din telina si ceapa si omogenizam.
Pastram salata la frigider pana in momentul servirii.