Presaram piper,sare si ierburi de Provence pe bucatile de somn.Ungem cu o pensula pestele cu o lingurita de ulei de masline si il lasam 10 minute in asteptare, dupa care il punem pe gratarul incins. Il intoarcem pe ambele fete pana se rumeneste usor. Intre timp pregatim salata. Taiem avocado in...
Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama de lamaie, dupa care il lasam 20-30 de minute. Aseazam pestele pe hartie de copt fie intr-o...
Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la cap si le pastram deoparte. Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete.
Intr-o oala incintam...
Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte.
Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul fin.
In crestaturile formate punem o parte din usturoiul verde.
Intr-o tava punem rondelele de...
Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat si cimbru uscat.
Asezam pestele intr-o tava cam de marimea lui si turnam vinul si uleiul. ...
Spalam bine pestele, il scurgem si il presaram cu sare si piper, inclusiv in interior. Crestam pestele din loc in loc. Maruntim usturoiul si il asezam in crestaturile facute si in interior. Punem pestele intr-o tava.Turnam vinul, zeama de lamaie si uleiul. Acoperim cu folie de aluminiu si dam...
Spalam pestele, il scurgem si il presaram cu sare. Il lasam deoparte 10 minute.
Curatam cartofii si ii taiem rondele.
Intr-o tava punem 1 lingura de ulei si asezam rondelele de cartofi pe care presaram sare, piper si cimbru. Asezam deasupra bucatile de crap. Tocam rosiile cubulete. Intindem...
Presaram sare, piper pe bucatile de peste si le lasam la frigider 15 minute.
Intr-o tigaie incintam uleiul de masline si punem bucatile de peste. Le rumenim la foc iute pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie.
Taiem dovleceii spalati si stersi cu un prosop absorbant in rondele, pe...
Portionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute.
Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina si il stropim cu ulei.
Incintam bine gratarul si asezam pestele. Il prajim bine pe ambele parti....
Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare.
Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin.
In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se inmoaie. Adaugam ardeiul gras.
Cand acesta s-a inmuiat, adaugam usturoiul. Stingem cu rosiile pasate,...
Curatam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam oblic din loc in loc, pe ambele parti si il presaram cu sare si piper. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele.
Asezam rondelele de morcov intr-o tava si punem pestele. Turnam vinul, acoperim tava cu folie de aluminiu si...
Curatam pestele, ii spalam bine, il scurgem, il crestam oblic de 2-3 ori pe ambele parti si il presaram cu sare si piper.Il lasam la rece 1/2 de ora dupa care il frigem pe gratarul incins .
Pentru garnitura scurgem conserva de fasole si o amestecam cu spanacul spalat si sters bine,ceapa rosie...
Curatam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam putin si il condimentam atat pe interior, cat si pe exterior cu sare, piper, chili si fenicul. Il lasam 10-15 minute, il asezam in tava, il stropim cu ulei, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor timp de 15-20 de...
Presaram fileurile de pastrav cu sare si piper si le crestam pe partea cu piele, usor din loc in loc. Le ungem cu putin ulei si le dam la rece 15 minute. Incingem gratarul si le punem pe gratar, mai intai cu pielea in jos, apoi le intoarcem pe partea cealalta. Pentru sos, punem intr-un vas adanc...
Curatam si spalam toate legumele.
Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam cubulete mici.
In uleiul incins, punem morcovul si ceapa, apoi, dupa ce incep sa se inmoaie,...
Doi catei de usturoi ii pisam bine si ii amestecam cu sare, boia, piper si ulei. Ungem bucatile de peste pe ambele parti si le asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana pestii se rumenesc usor. Punem mazarea intr-o oala, adaugam apa cat sa o cuprinda, sare, piper negru...
Curatam pastravii ii spalam bine si ii stergem cu un servet uscat.Cu un cutit ascutit facem cate 3 taieturi adanci pe ambele parti si ii frecam cu putina sare. Intr-un vas mixam patrunjelul, mararul, usturoiul, sare, piper si 2 linguri ulei. Pastram 2 linguri , iar restul il...
Pestii bine curati si spalati, ii tamponam bine cu servet absorbant, ii presaram cu sare si piper si ii punem intr-o tava cu 2 linguri de ulei la foc iute.
Intre timp tocam ceapa si usturoiul fin. Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei, iar cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul. Lasam...
Fierbeti orezul in apa cu sare 12 minute ,apoi scurgeti apa si treceti-l printr-un jet de apa rece.Lasati-l in sita sa se raceasca.Mazarea o puneti la fiert ptr cateva minute in apa cu sare , o scurgeti si o clatiti cu apa rece.Taiati rosiile felii.Scurgeti tonul de zeama.
Amestecati...
Spalam fileurile ,le zvantam ,le presaram cu sare si piper proaspat macinat si le asezam intr-o tava .Le stropim cu 2 linguri ulei si le dam la cuptor pentru 15 minute.intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere cu putina sare.Ii lasam la fiert pana se inmoaie...
Amestecam pesmetul cu nuca ,usturoiul pisat .Spalam somonul ,il tamponam cu un servet absorbant, il presaram cu sare si piper , apoi il ungem cu mustar si il trecem prin amestecul de nuca si pesmet.Asezam pestele intr-o tava unsa cu ulei si il dam la cuptor aproximativ 15 minute.
Pentru...
Scurgem tonul,il punem intr-un castron si il stropim cu zeama de lamaie.Ardeiul gras il spalam si il taiem cubulete .Ceapa o taiem solzisori,maslinele feliute mici ,iar cascavalul cubulete .Punem toate ingredientele peste ton ,adaugam sare ,piper proaspat macinat ,maioneza si...
Curatam bine pestele , ii scoatem intestinele si ii taiem capul si coada . Il spalam bine si il taiem in 4-5 bucati . Il lasam la scurs.Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins . Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari . Cand ceapa s-a inmuiat punem cartofii...
Presaram sare si piper macinat pe fileurile de salau si le lasam la rece 10-15 minute . Asezam pe fiecare file de salau cate o bucata de mozzarella si o rulam .
Punem pe o farfurie faina , iar pe alta oul si il batem bine . Dam bucatile de peste prin faina , prin ou si...
Scurgem conserva de ton si o punem intr-un castron . Adaugam inimule de anghinare scurse , frunzele de spanac , ardeiul taiat fideluta , maslinele , sare si piper dupa gust . Amestecam usor .Taiem bagheta in 2-3 bucati, o taiem in lungime pe o parte si scoatem miezul .
Umplem bagheta cu...
Condimentam somonul cu condimente pentru peste , 1 lingurita de ulei de masline , il lasam 15 minute , apoi il prajim pe gratar pe ambele parti . Il scoatem si il lasam sa se racoreasca .
Spalam bine quinoa in cateva ape , apoi o punem la fiert in 400 ml apa si un praf de sare pana absoarbe...
Somon la gratar cu salata de avocado, ardei gras si porumb
Presaram piper,sare si ierburi de Provence pe bucatile de somn.Ungem cu o pensula pestele cu o lingurita de ulei de masline si il lasam 10 minute in asteptare, dupa care il punem pe gratarul incins. Il intoarcem pe ambele fete pana se rumeneste usor. Intre timp pregatim salata. Taiem avocado in...
Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt
Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama de lamaie, dupa care il lasam 20-30 de minute. Aseazam pestele pe hartie de copt fie intr-o...
Bors de crap, cu zdrente de ou
Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la cap si le pastram deoparte. Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete. Intr-o oala incintam...
Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte. Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul fin. In crestaturile formate punem o parte din usturoiul verde. Intr-o tava punem rondelele de...
Salau copt cu rosii
Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat si cimbru uscat. Asezam pestele intr-o tava cam de marimea lui si turnam vinul si uleiul. ...
Somn la cuptor cu sos de galbiori
Spalam bine pestele, il scurgem si il presaram cu sare si piper, inclusiv in interior. Crestam pestele din loc in loc. Maruntim usturoiul si il asezam in crestaturile facute si in interior. Punem pestele intr-o tava.Turnam vinul, zeama de lamaie si uleiul. Acoperim cu folie de aluminiu si dam...
Crap la cuptor pe pat de cartofi
Spalam pestele, il scurgem si il presaram cu sare. Il lasam deoparte 10 minute. Curatam cartofii si ii taiem rondele. Intr-o tava punem 1 lingura de ulei si asezam rondelele de cartofi pe care presaram sare, piper si cimbru. Asezam deasupra bucatile de crap. Tocam rosiile cubulete. Intindem...
Somn cu legume la cuptor
Presaram sare, piper pe bucatile de peste si le lasam la frigider 15 minute. Intr-o tigaie incintam uleiul de masline si punem bucatile de peste. Le rumenim la foc iute pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie. Taiem dovleceii spalati si stersi cu un prosop absorbant in rondele, pe...
Crap la gratar cu sos
Portionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute. Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina si il stropim cu ulei. Incintam bine gratarul si asezam pestele. Il prajim bine pe ambele parti....
Plachie de crap
Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare. Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin. In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se inmoaie. Adaugam ardeiul gras. Cand acesta s-a inmuiat, adaugam usturoiul. Stingem cu rosiile pasate,...
Platica in sos de rosii
Curatam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam oblic din loc in loc, pe ambele parti si il presaram cu sare si piper. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Asezam rondelele de morcov intr-o tava si punem pestele. Turnam vinul, acoperim tava cu folie de aluminiu si...
Macrou la gratar cu salata de fasole rosie
Curatam pestele, ii spalam bine, il scurgem, il crestam oblic de 2-3 ori pe ambele parti si il presaram cu sare si piper.Il lasam la rece 1/2 de ora dupa care il frigem pe gratarul incins . Pentru garnitura scurgem conserva de fasole si o amestecam cu spanacul spalat si sters bine,ceapa rosie...
Macrou aromat cu legume in sos de rosii
Curatam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam putin si il condimentam atat pe interior, cat si pe exterior cu sare, piper, chili si fenicul. Il lasam 10-15 minute, il asezam in tava, il stropim cu ulei, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor timp de 15-20 de...
Pastrav la gratar cu sos de patrunjel
Presaram fileurile de pastrav cu sare si piper si le crestam pe partea cu piele, usor din loc in loc. Le ungem cu putin ulei si le dam la rece 15 minute. Incingem gratarul si le punem pe gratar, mai intai cu pielea in jos, apoi le intoarcem pe partea cealalta. Pentru sos, punem intr-un vas adanc...
Macrou la cuptor cu legume
Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam cubulete mici. In uleiul incins, punem morcovul si ceapa, apoi, dupa ce incep sa se inmoaie,...
Macrou usturoiat cu piure de mazare
Doi catei de usturoi ii pisam bine si ii amestecam cu sare, boia, piper si ulei. Ungem bucatile de peste pe ambele parti si le asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana pestii se rumenesc usor. Punem mazarea intr-o oala, adaugam apa cat sa o cuprinda, sare, piper negru...
Pastrav la cuptor cu verdeturi
Curatam pastravii ii spalam bine si ii stergem cu un servet uscat.Cu un cutit ascutit facem cate 3 taieturi adanci pe ambele parti si ii frecam cu putina sare. Intr-un vas mixam patrunjelul, mararul, usturoiul, sare, piper si 2 linguri ulei. Pastram 2 linguri , iar restul il...
Salau cu ciuperci in sos de rosii
Pestii bine curati si spalati, ii tamponam bine cu servet absorbant, ii presaram cu sare si piper si ii punem intr-o tava cu 2 linguri de ulei la foc iute. Intre timp tocam ceapa si usturoiul fin. Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei, iar cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul. Lasam...
Salata de orez cu ton
Fierbeti orezul in apa cu sare 12 minute ,apoi scurgeti apa si treceti-l printr-un jet de apa rece.Lasati-l in sita sa se raceasca.Mazarea o puneti la fiert ptr cateva minute in apa cu sare , o scurgeti si o clatiti cu apa rece.Taiati rosiile felii.Scurgeti tonul de zeama. Amestecati...
Somon la cuptor cu sos de ciuperci
Spalam fileurile ,le zvantam ,le presaram cu sare si piper proaspat macinat si le asezam intr-o tava .Le stropim cu 2 linguri ulei si le dam la cuptor pentru 15 minute.intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere cu putina sare.Ii lasam la fiert pana se inmoaie...
Somon in crusta
Amestecam pesmetul cu nuca ,usturoiul pisat .Spalam somonul ,il tamponam cu un servet absorbant, il presaram cu sare si piper , apoi il ungem cu mustar si il trecem prin amestecul de nuca si pesmet.Asezam pestele intr-o tava unsa cu ulei si il dam la cuptor aproximativ 15 minute. Pentru...
Salata de ton
Scurgem tonul,il punem intr-un castron si il stropim cu zeama de lamaie.Ardeiul gras il spalam si il taiem cubulete .Ceapa o taiem solzisori,maslinele feliute mici ,iar cascavalul cubulete .Punem toate ingredientele peste ton ,adaugam sare ,piper proaspat macinat ,maioneza si...
Tocanita cu macrou
Curatam bine pestele , ii scoatem intestinele si ii taiem capul si coada . Il spalam bine si il taiem in 4-5 bucati . Il lasam la scurs.Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins . Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari . Cand ceapa s-a inmuiat punem cartofii...
Salau cu mozzarella in sos de rosii
Presaram sare si piper macinat pe fileurile de salau si le lasam la rece 10-15 minute . Asezam pe fiecare file de salau cate o bucata de mozzarella si o rulam . Punem pe o farfurie faina , iar pe alta oul si il batem bine . Dam bucatile de peste prin faina , prin ou si...
Bagheta umpluta
Scurgem conserva de ton si o punem intr-un castron . Adaugam inimule de anghinare scurse , frunzele de spanac , ardeiul taiat fideluta , maslinele , sare si piper dupa gust . Amestecam usor .Taiem bagheta in 2-3 bucati, o taiem in lungime pe o parte si scoatem miezul . Umplem bagheta cu...
Salata de quinoa cu broccoli si somon
Condimentam somonul cu condimente pentru peste , 1 lingurita de ulei de masline , il lasam 15 minute , apoi il prajim pe gratar pe ambele parti . Il scoatem si il lasam sa se racoreasca . Spalam bine quinoa in cateva ape , apoi o punem la fiert in 400 ml apa si un praf de sare pana absoarbe...