Salau copt cu rosii

de katty in Salau, 17 Ian 2021 | 4731 vizualizari

 

Retete festive de iarna
 Pestele gatit in fel si chip este un preparat care nu lipseste de pe masa de revelion.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata salau
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 70 ml vin
  • 3-4 linguri ulei
  • 6-8 rosii cherry
  • cartofi natur pentru servit
  • mujdei de usturoi pentru servit
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau copt cu rosii:

Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat si cimbru uscat.

Asezam pestele intr-o tava cam de marimea lui si turnam vinul si uleiul.  Acoperim cu o folie de aluminiu si dam pestele la rece pentru cateva ore. Intoarcem pestele intre timp si pe partea cealalta. Ridicam folia de alumimiu si asezam rosiile spalate langa peste.

Punem folia la loc si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 de minute. Scoatem folia, stropim pestele cu sosul din tava si o punem la loc fara folie pana se rumeneste frumos si zeama a scazut.

Servim pestele imediat cu cartofi natur si mujdei de usturoi. Decoram cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

pregatiti pestele cu o zi inainte, ramanand doar sa il puneti la cuptor cu 1 ora inainte de a-l servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau copt cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau in crusta de parmezan