Retete festive de iarna
Pestele gatit in fel si chip este un preparat care nu lipseste de pe masa de revelion.
Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat si cimbru uscat.
Asezam pestele intr-o tava cam de marimea lui si turnam vinul si uleiul. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam pestele la rece pentru cateva ore. Intoarcem pestele intre timp si pe partea cealalta. Ridicam folia de alumimiu si asezam rosiile spalate langa peste.
Punem folia la loc si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 de minute. Scoatem folia, stropim pestele cu sosul din tava si o punem la loc fara folie pana se rumeneste frumos si zeama a scazut.
Servim pestele imediat cu cartofi natur si mujdei de usturoi. Decoram cu patrunjel verde.
1
pregatiti pestele cu o zi inainte, ramanand doar sa il puneti la cuptor cu 1 ora inainte de a-l servi