Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le scurgem intr-o sita, pastrand zeama. Tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o...
Intr-o oala punem 1 l de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele printr-o sita si le clatim cu apa rece trecandu-le printr-un jet de apa. Taiem castravetii rondele...
Eu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti, scoateti cotorul cu semintele, ii scurget bine si ii rupeti fasii.
Cele 2 rodii mi-au folosit pentru...
Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand...
Taiem carnatul in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele. Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii. Dam tava la cuptor. Cand carnatul este rumenit deasupra il intoarcem pe partea cealalta. Cand ceapa este moale si carnatul s-a rumenit scoatem tava si...
Punem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul scurs.Avem grija sa indepartam inainte eventuale oscioare. Fierbem creierul 7-8 minute la foc mic si il...
Amestecam toate condimentele cu uleiul. Masam bine carnea cu amestecul de contimente si lasam carnea la rece pentru cel putin 1 ora.
In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem gratarul cu 2 pozitii. Eu l-am pus pe pozitia joasa. Selectam functia de prajire si temperatura...
Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5 minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam gelatina in apa rece pentru catte minute intr-un castron. Punem castronul la bain marie si infierbantam...
Punem la fiert apa. Cand clocoteste adaugam sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu. Fierbem 10 minute o mamaliga mai moale. Ungem bine cu unt un vas care poate merge la cuptor. Turnam 1/3 din mamaliga, apoi presaram 1/3 din branza si punem putin unt. Continuam pana terminam...
Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam bine. Intr-un castron punem faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta...
Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Fierbem 15 minute. Intre timp curatam legulele si le spalam. Taiem morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa...
Cum se prepara Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi, o reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa:
Taiem carnea in bucati potrivite.
In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit bine pe toate partile, adaugam ceapa tocata fin. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic. Amestecam...
Parlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul mare pana incep sa fiarba, apoi reducem focul la mic.Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Cand...
Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine caisele si turnam amestecul cu gelatina. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o forma rotunde de 20 cm...
Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la frigider, de preferat de seara pana dimineata.
A doua zi impartim aluatul...
Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o.
In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant pana carnea se albeste bine. Adaugam rosiile si 150 ml apa. Fierbem la foc mic pana sosul se leaga....
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede.
Intre timp curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul cubulete mici, ceapa o tocam fin, cartofii ii taiem cuburi mai mari. Adaugam legumele si le fierbem 15 minute. Adaugam varza tocata fin si...
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem zeama printr-o sita. Tocam morcovul curatat si spalat in cubulete. Ceapa o tocam fin. In uleiul...
Dezghetam vinetele si le scurgem bine. Daca avem vinete proaspete le coacem, le scoatem miezul si le scurgem bine.
Pe un fund de lemn punem vinetele scurse si cu un cutit de lemn sau sticla le tocam marunt. Punem vinetele intr-un castron, adaugam , zeama de lamaie, apoi le frecam cu...
Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Cand s-a inmuiat adaugam carnea tocata. Amestecam...
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele subtiri. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam fin. Intr-o oala punem uleiul si adaugam morcovul si putina sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic, amestecand ocazional pana incepe sa se inmoaie usor. Adaugam ceapa fin. Cand ceapa a devenit...
Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade. Daca nu avem termometru incercam periodic siropul dupa ce a...
Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul.
Intr-o craticioara cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul. Amestecam bine si adaugam 1-2 linguri din cafea.
Punem vasul...
Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat si cimbru uscat.
Asezam pestele intr-o tava cam de marimea lui si turnam vinul si uleiul. ...
Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte.
Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia, coaja rasa de portocale, romul, untul topit caldut, drojdia si restul de lapte caldut....
Din ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic. Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale.
Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita. Suprapunem cele 8 foi,ungem cu untura inclusiv pe ultima si le rulam. Dam ruloul la rece pentru cel putin 1...
Spalam carnea si o tamponam bine cu un servet absorbant.
Cu un cutit cu varf subtire taiem carnea astfel sa o facem subtire. Punem bucata de carne pe un tocator si o batem cu un ciocan de snitele pentru a o subtia cat mai mult, pentru a o rula cu usurinta. Presaram sare, piper si putin...
Spalam carnea si o taiem in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin.
Intr-o tava turnam uleiul, punem ceapa, apoi bucatile de carne. Dam tava la cuptorul preincalzit pana ceapa se inmoaie si carnea incepe sa se rumeneasca usor, iar apa lasata de carne a scazut. Adaugam...
Curatam prazul si il taiem rondele subtiri.
Intr-o oala punem uleiul. In uleiul incins punem rondelele de praz si le lasam sa se inmoaie usor.
Adaugam legumele congelate. Amestecam usor pana incep sa se inmoaie si adaugam apa cat sa le depaseasca cu 2 degete.
Cand apa incepe sa fiarba...
Scurgem bine conserva. Mixam boabele impreuna cu sare si zeama de lamaie dupa gust. Adaugam cate putin ulei si frecam continuu ca la maioneza. Tocam ceapa fin si o adaugam in fasole. Omogenizam. Punem icrele intr-un castron si decoram cu masline negre.
Servim cu paine prajita.
Ciorba de urzici cu rosii
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le scurgem intr-o sita, pastrand zeama. Tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o...
Salata de fusilli tricolore cu ton si castraveti acri
Intr-o oala punem 1 l de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele printr-o sita si le clatim cu apa rece trecandu-le printr-un jet de apa. Taiem castravetii rondele...
Ardei kapia copti cu melasa de rodie
Eu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti, scoateti cotorul cu semintele, ii scurget bine si ii rupeti fasii. Cele 2 rodii mi-au folosit pentru...
Supa de rosii cu legume si taitei
Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand...
Carnati de casa in sos de rosii cu ceapa rosie
Taiem carnatul in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele. Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii. Dam tava la cuptor. Cand carnatul este rumenit deasupra il intoarcem pe partea cealalta. Cand ceapa este moale si carnatul s-a rumenit scoatem tava si...
Salata de creier
Punem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul scurs.Avem grija sa indepartam inainte eventuale oscioare. Fierbem creierul 7-8 minute la foc mic si il...
Pulpa de porc la slow cooker Crock-Pot cu orez brun
Amestecam toate condimentele cu uleiul. Masam bine carnea cu amestecul de contimente si lasam carnea la rece pentru cel putin 1 ora. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem gratarul cu 2 pozitii. Eu l-am pus pe pozitia joasa. Selectam functia de prajire si temperatura...
Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine
Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5 minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam gelatina in apa rece pentru catte minute intr-un castron. Punem castronul la bain marie si infierbantam...
Mamaliga in straturi cu branza si oua
Punem la fiert apa. Cand clocoteste adaugam sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu. Fierbem 10 minute o mamaliga mai moale. Ungem bine cu unt un vas care poate merge la cuptor. Turnam 1/3 din mamaliga, apoi presaram 1/3 din branza si punem putin unt. Continuam pana terminam...
Desert biscuiti cu cacao
Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam bine. Intr-un castron punem faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta...
Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana
Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Fierbem 15 minute. Intre timp curatam legulele si le spalam. Taiem morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa...
Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi, o reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa
Cum se prepara Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi, o reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa: Taiem carnea in bucati potrivite. In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit bine pe toate partile, adaugam ceapa tocata fin. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic. Amestecam...
Piftie de aripi de curcan
Parlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul mare pana incep sa fiarba, apoi reducem focul la mic.Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Cand...
Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba
Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine caisele si turnam amestecul cu gelatina. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o forma rotunde de 20 cm...
Aperitiv saratele cu untura si unt
Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la frigider, de preferat de seara pana dimineata. A doua zi impartim aluatul...
Fusili tricolore bolognese
Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant pana carnea se albeste bine. Adaugam rosiile si 150 ml apa. Fierbem la foc mic pana sosul se leaga....
Ciorba de pui cu rosii si zeama de varza
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul cubulete mici, ceapa o tocam fin, cartofii ii taiem cuburi mai mari. Adaugam legumele si le fierbem 15 minute. Adaugam varza tocata fin si...
Ciorba de caprioara cu spanac
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem zeama printr-o sita. Tocam morcovul curatat si spalat in cubulete. Ceapa o tocam fin. In uleiul...
Salata de vinete in stil grecesc
Dezghetam vinetele si le scurgem bine. Daca avem vinete proaspete le coacem, le scoatem miezul si le scurgem bine. Pe un fund de lemn punem vinetele scurse si cu un cutit de lemn sau sticla le tocam marunt. Punem vinetele intr-un castron, adaugam , zeama de lamaie, apoi le frecam cu...
Musaca de conopida cu carne de porc
Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Cand s-a inmuiat adaugam carnea tocata. Amestecam...
Ciorba de spanac cu quinoa
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele subtiri. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam fin. Intr-o oala punem uleiul si adaugam morcovul si putina sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic, amestecand ocazional pana incepe sa se inmoaie usor. Adaugam ceapa fin. Cand ceapa a devenit...
Desert bomboane fondante cu visine
Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade. Daca nu avem termometru incercam periodic siropul dupa ce a...
Desert rulada Tiramisu
Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul. Intr-o craticioara cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul. Amestecam bine si adaugam 1-2 linguri din cafea. Punem vasul...
Salau copt cu rosii
Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat si cimbru uscat. Asezam pestele intr-o tava cam de marimea lui si turnam vinul si uleiul. ...
Desert Baba cu rom
Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia, coaja rasa de portocale, romul, untul topit caldut, drojdia si restul de lapte caldut....
Invartita cu branza
Din ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic. Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale. Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita. Suprapunem cele 8 foi,ungem cu untura inclusiv pe ultima si le rulam. Dam ruloul la rece pentru cel putin 1...
Rulada aromata de porc
Spalam carnea si o tamponam bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf subtire taiem carnea astfel sa o facem subtire. Punem bucata de carne pe un tocator si o batem cu un ciocan de snitele pentru a o subtia cat mai mult, pentru a o rula cu usurinta. Presaram sare, piper si putin...
Pulpa de porc la cuptor in sos de rosii
Spalam carnea si o taiem in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Intr-o tava turnam uleiul, punem ceapa, apoi bucatile de carne. Dam tava la cuptorul preincalzit pana ceapa se inmoaie si carnea incepe sa se rumeneasca usor, iar apa lasata de carne a scazut. Adaugam...
Ciorba de legume cu quinoa rosie
Curatam prazul si il taiem rondele subtiri. Intr-o oala punem uleiul. In uleiul incins punem rondelele de praz si le lasam sa se inmoaie usor. Adaugam legumele congelate. Amestecam usor pana incep sa se inmoaie si adaugam apa cat sa le depaseasca cu 2 degete. Cand apa incepe sa fiarba...
Icre de fasole
Scurgem bine conserva. Mixam boabele impreuna cu sare si zeama de lamaie dupa gust. Adaugam cate putin ulei si frecam continuu ca la maioneza. Tocam ceapa fin si o adaugam in fasole. Omogenizam. Punem icrele intr-un castron si decoram cu masline negre. Servim cu paine prajita.