Retete festive de iarna
O placinta cu branza nu poate lipsi niciodata de la mesele de sarbatori.
De data asta am facut o placinta invartita cu branza.
Din ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic. Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale.
Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita. Suprapunem cele 8 foi,ungem cu untura inclusiv pe ultima si le rulam. Dam ruloul la rece pentru cel putin 1 ora.
Ca sa ne fie mai usor taiem sulul in 2 parti. Intindem pe rand cele 2 parti sub forma de dreptunghi. Amestecam telemeaua rasa cu branza moale si ouale. Intindem jumatate din amestec la marginea mai lunga a dreptunghiului si rulam. Tragem de capete incercand sa lungim cat mai mult sulul.Asezam sulul rulat intr-o tava pe hartie de copt sub forma de cercuri concentrice. Continuam cu cel de-a doua parte de aluat cu care procedam la fel. Batem oul si ungem cu o pensula placinta. Dam tava la cuptor pentru 45 de minute sau pana se rumeneste frumos.
1
puteti pregati foaia cu 1 zi inainte