Retete festive de iarna
O rulada de porc simpla, dar foarte aromata care cu siguranta va face deliciul unei mese de sarbatori
Spalam carnea si o tamponam bine cu un servet absorbant.
Cu un cutit cu varf subtire taiem carnea astfel sa o facem subtire. Punem bucata de carne pe un tocator si o batem cu un ciocan de snitele pentru a o subtia cat mai mult, pentru a o rula cu usurinta. Presaram sare, piper si putin cimbru pe una din parti.
Mixam patrunjelul,busuiocul,usturoiul cu cele 2 linguri de ulei. Pasta formata o intindem peste bucata de carne. Rulam carnea. O inchidem cu ajutorul unor scobitori si o punem intr-o tava, nu inainte de a presara peste ea boia afumata.
Turnam vinul in tava, acoperim cu o folie de aluminiu si o lasam la frigider peste noapte sau macar cateva ore. Ocazional intoarcem rulada. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35 de minute, dupa care scoatem folia si o lasam sa se rumeneasca.
1
puteti servi rulada calda sau rece
2
puteti opta pentru o boia picanta daca va place