Intr-un castron punem faina integrala si cernem faina alba.
Intr-o ceasca punem zaharul, drojdia si putina apa calda si amestecam bine.
Lasam cateva minute sa se activeze drojdia.
Facem o adancitura in mijloc si punem drojdia activata.
Pe o margine punem sarea.
Incem sa turnam...
Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Il punem la calit in uleiul incins. Cand morcovul s-a inmuiat adaugam prazul taiat rondele, apoi mazarea congelata. Stingem cu apa si fierbem 15 minute. Adaugam pasta de ardei si rosiile, iar dupa 10 minute couscousul. Potrivim de...
Vinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut. Omogenizam bine compozitia. Luam din compozitie si formam in maini bile cat mai egale. Punem faina de grau...
Curatam legumele, le spalam si le taiem bucati mai mari. Le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca. Adaugam foaia de dafin, piperul boabe, sare si grasimea de pasare. Fierbem 20 de minute, apoi strecuram zeama pentru a indeparta piperul si foaia de dafin. Pastram...
Condimentam pulpele de pui cu condimente de pui dupa preferinta (sare, piper, rozmarin, usturoi, boia).
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi potrivite.
Turnam uleiul intr-o tava. Asezam cartofii asezonati cu sare, piper, cimbru si boia. Asezam creanga de rozmarin deasupra,...
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam merisoarele.
Asezam jumatate de compozitie in tava mare de...
Intr-un ibric punem zeama de portocale si zaharul brun. Il punem la foc si amestecam continuu pana se topeste zaharul. Dam jos adaugam sare, piper, maghiranul si il lasam sa se raceasca. Rata trebuie sa fie bine curatata, spalata si stearsa bine de apa. Crestam usor pielea de pe piept,...
Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila. Margarina ramasa o amestecam cu 100 gr faina. Intindem...
Dezghetam ardeiul kapia. Scoatem cotoarele cu seminte si il rupem fasii. Tocam marunt ceapa si o punem la calit intr-o craticioara in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul tocat fin, apoi rosiile, pasta de tomate si stingem cu 200 ml apa calda. Adaugam piperul, sare, maghiranul,...
Vinetele congelate le lasam sa se dezghete, apoi le scurgem bine intr-o sita. Le tocam marunt cu un cutit de lemn sau sticla. Punem susanul intr-o tigaie uscata pe care o punem la foc moic. Amestecam ocazional pana susanul se rumeneste usor, fara a se arde. Lasam susanul sa se...
Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele.
Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam.
Asezam intr-o tava unsa cu unt sulurile rasucite, unul dupa celalalt, ca un melc, pana terminam foile si umplutura....
Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc.
Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura facuta. Adaugam uleiul de masline in mijloc, iar intr-o margine punem sarea. Turnam cate putina apa...
Portionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam si fierbem de jumatate. Adaugam morcovul, ceapa si pastarnacul taiate cubulete, iar dupa 10 minute fasolea verde. Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam pasta...
Intr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora.
Intr-un castron amestecam 100 gr faina cu 200...
Spalam bine carnea si o punem intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Fierbem si spumam de cate ori este nevoie pana carnea este fiarta de jumatate.
Intre timp curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete. Adaugam legumele si fierbem 10 minute, dupa care...
Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le curatam si le taiem felii subtiri.
Intr-o tigaie punem o lingura de ulei de masline si adaugam ciupercile. Adaugam zeama de lamaie, un praf de sare si rozmarin si le lasam pana se rumenesc usor. Asezam ciupercile intr-un castron. Curatam cartofii si...
Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam bine, lasam sa se racoreasca putin si turnam jeleul intr-o forma de tort tapetata cu...
Tinem creierul in apa rece pentru cel putin o ora. Il curatam de pielite si il punem la fiert in apa cu putina sare.Scurgem creierul, il lasam sa se racoreasca si il pasam bine cu o furculita.Adaugam sare, piper si patrunjel si omogenizam. Intindem pasta pe jumatate dintre felii si...
Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita.
Taiem rinichii pe jumatate, ii curatam de grasime si ii taiem in cubulete mici. Ii punem intr-un vas acoperiti...
Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba.
In uleiul incins intr-o oala punem morcovul si un praf de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa se inmoie putin, apoi adaugam partea alba de la ceapa verde....
Punem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care am pus uleiul. Scoatem feliile de paine pe hartie absorbanta.
Intr-o tigaie punem untul la topit,...
Presaram condimentele peste carne si o masam bine.
Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia si lasam sa se rumeneasca. Cand carnea este rumena o scoatem, iar in tava turnam vinul.
Punem tava...
Curatam spanacul bine, rupem coditele si il spalam bine. Il scurgem intr-o sita. Intr-o craticioara punem 1 l de apa si cand aceasta clocoteste adaugam putina sare si spanacul. Fierbem 5 minute, oprim focul si strecuram spanacul, pastrand zeama. Scoatem spanacul pe un tocator si il maruntim bine....
Curatam ficatul de pui, il taiem in jumatati, il spalam bine si il scurgem bine.
Intr-o tigaie punem 15 gr unt si cand incepe sa se topeasca punem ficatul de pui. Acoperim cu un capac. Lasam sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Inainte de a da jos presaram sare si piper.
Intr-o alta...
Spalam carnea bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam cat este nevoie, adaugam piperul boabe si foile de dafin si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Adaugam legumele curatate si taiate in bucati mari.Adaugam putina sare....
Pregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de...
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape.
Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita, pastrand zeama.
Punem urzicile pe un tocator si le tocam marunt. Tocam ceapa fin.
Intr-o...
Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul il taiem in jumatate pe lungime, apoi in rondele subtiri. Cartoful il taiem...
Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde.
Pornim cuptorul la 170 grade.
Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti.
Mixam ouale intregi cu...
Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore.
Scurgem rinichii, ii spalam bine si ii mai lasam 1/2 de ora in apa rece. Carnea o taiem cubulete de...
Focaccia integrala
Intr-un castron punem faina integrala si cernem faina alba. Intr-o ceasca punem zaharul, drojdia si putina apa calda si amestecam bine. Lasam cateva minute sa se activeze drojdia. Facem o adancitura in mijloc si punem drojdia activata. Pe o margine punem sarea. Incem sa turnam...
Ciorba cu mazare, praz si salata verde
Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Il punem la calit in uleiul incins. Cand morcovul s-a inmuiat adaugam prazul taiat rondele, apoi mazarea congelata. Stingem cu apa si fierbem 15 minute. Adaugam pasta de ardei si rosiile, iar dupa 10 minute couscousul. Potrivim de...
Chiftele de vinete
Vinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut. Omogenizam bine compozitia. Luam din compozitie si formam in maini bile cat mai egale. Punem faina de grau...
Supa cu oua
Curatam legumele, le spalam si le taiem bucati mai mari. Le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca. Adaugam foaia de dafin, piperul boabe, sare si grasimea de pasare. Fierbem 20 de minute, apoi strecuram zeama pentru a indeparta piperul si foaia de dafin. Pastram...
Pulpe de pui cu cascaval si cartofi la cuptor
Condimentam pulpele de pui cu condimente de pui dupa preferinta (sare, piper, rozmarin, usturoi, boia). Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi potrivite. Turnam uleiul intr-o tava. Asezam cartofii asezonati cu sare, piper, cimbru si boia. Asezam creanga de rozmarin deasupra,...
Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam merisoarele. Asezam jumatate de compozitie in tava mare de...
Rata la slow cooker Crock Pot
Intr-un ibric punem zeama de portocale si zaharul brun. Il punem la foc si amestecam continuu pana se topeste zaharul. Dam jos adaugam sare, piper, maghiranul si il lasam sa se raceasca. Rata trebuie sa fie bine curatata, spalata si stearsa bine de apa. Crestam usor pielea de pe piept,...
Desert rulouri de post cu visine
Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila. Margarina ramasa o amestecam cu 100 gr faina. Intindem...
Mancare de ardei kapia copt cu masline
Dezghetam ardeiul kapia. Scoatem cotoarele cu seminte si il rupem fasii. Tocam marunt ceapa si o punem la calit intr-o craticioara in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul tocat fin, apoi rosiile, pasta de tomate si stingem cu 200 ml apa calda. Adaugam piperul, sare, maghiranul,...
Salata de vinete cu tahini si usturoi
Vinetele congelate le lasam sa se dezghete, apoi le scurgem bine intr-o sita. Le tocam marunt cu un cutit de lemn sau sticla. Punem susanul intr-o tigaie uscata pe care o punem la foc moic. Amestecam ocazional pana susanul se rumeneste usor, fara a se arde. Lasam susanul sa se...
Desert placinta cu branza dulce si stafide
Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele. Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam. Asezam intr-o tava unsa cu unt sulurile rasucite, unul dupa celalalt, ca un melc, pana terminam foile si umplutura....
Pizza casei cu blat din faina integrala
Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc. Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura facuta. Adaugam uleiul de masline in mijloc, iar intr-o margine punem sarea. Turnam cate putina apa...
Bors de fasole verde cu carne de porc
Portionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam si fierbem de jumatate. Adaugam morcovul, ceapa si pastarnacul taiate cubulete, iar dupa 10 minute fasolea verde. Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam pasta...
Aperitiv placintele cu branza
Intr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora. Intr-un castron amestecam 100 gr faina cu 200...
Bors de bibilica cu gulii
Spalam bine carnea si o punem intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Fierbem si spumam de cate ori este nevoie pana carnea este fiarta de jumatate. Intre timp curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete. Adaugam legumele si fierbem 10 minute, dupa care...
Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le curatam si le taiem felii subtiri. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei de masline si adaugam ciupercile. Adaugam zeama de lamaie, un praf de sare si rozmarin si le lasam pana se rumenesc usor. Asezam ciupercile intr-un castron. Curatam cartofii si...
Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra
Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam bine, lasam sa se racoreasca putin si turnam jeleul intr-o forma de tort tapetata cu...
Friganele cu creier si susan
Tinem creierul in apa rece pentru cel putin o ora. Il curatam de pielite si il punem la fiert in apa cu putina sare.Scurgem creierul, il lasam sa se racoreasca si il pasam bine cu o furculita.Adaugam sare, piper si patrunjel si omogenizam. Intindem pasta pe jumatate dintre felii si...
Mancare de rinichi cu creier de porc
Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita. Taiem rinichii pe jumatate, ii curatam de grasime si ii taiem in cubulete mici. Ii punem intr-un vas acoperiti...
Supa crema de spanac
Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba. In uleiul incins intr-o oala punem morcovul si un praf de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa se inmoie putin, apoi adaugam partea alba de la ceapa verde....
Friganele cu legume trase la tigaie
Punem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care am pus uleiul. Scoatem feliile de paine pe hartie absorbanta. Intr-o tigaie punem untul la topit,...
Cotlet de porc in sos aromat
Presaram condimentele peste carne si o masam bine. Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia si lasam sa se rumeneasca. Cand carnea este rumena o scoatem, iar in tava turnam vinul. Punem tava...
Piure de spanac cu oua
Curatam spanacul bine, rupem coditele si il spalam bine. Il scurgem intr-o sita. Intr-o craticioara punem 1 l de apa si cand aceasta clocoteste adaugam putina sare si spanacul. Fierbem 5 minute, oprim focul si strecuram spanacul, pastrand zeama. Scoatem spanacul pe un tocator si il maruntim bine....
Legume trase la tigaie, cu ficatei de pui
Curatam ficatul de pui, il taiem in jumatati, il spalam bine si il scurgem bine. Intr-o tigaie punem 15 gr unt si cand incepe sa se topeasca punem ficatul de pui. Acoperim cu un capac. Lasam sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Inainte de a da jos presaram sare si piper. Intr-o alta...
Supa de bibilica cu fulgi de ou
Spalam carnea bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam cat este nevoie, adaugam piperul boabe si foile de dafin si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Adaugam legumele curatate si taiate in bucati mari.Adaugam putina sare....
Desert prajitura Pani Walewska
Pregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de...
Orez cu urzici la cuptor
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita, pastrand zeama. Punem urzicile pe un tocator si le tocam marunt. Tocam ceapa fin. Intr-o...
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul il taiem in jumatate pe lungime, apoi in rondele subtiri. Cartoful il taiem...
Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde. Pornim cuptorul la 170 grade. Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti. Mixam ouale intregi cu...
Tochitura dunareana
Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore. Scurgem rinichii, ii spalam bine si ii mai lasam 1/2 de ora in apa rece. Carnea o taiem cubulete de...