Imi era tare dor de o ciorba cu ciolan afumat, caci nu am mai facut de multa vreme.
Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Fierbem 15 minute. Intre timp curatam legulele si le spalam. Taiem morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa fin. Adaugam morcovul, ceapa si pastarnacul si mai fierbem 10 minute. Adaugam mazarea, iar dupa 5 minute conopida. Cand legumele sunt toate moi completam cu apa cat este nevoie si adaugamsare, piper si putin cimbru. Dam 2-3 clocote. Intre timp batem oul cu smantana intr0un castron. Adaugam cate putina zeama fierbinte amestecand intr-una.Tunam oul cu smantana in ciorba si amestecam. Lasam sa se infierbante, fara a mai clocoti. Oprim focul Servim ciorba fierbinte cu extra smantana.
1
daca vreti o zeama mai cremoasa adaugati doar galbenusul oului