Chiftele de vinete

de katty in Mancaruri de post, 1 Apr 2021 | 9548 vizualizari

 

Daca tineti post si mai aveti vinete coapte prin congelator aceasta poate fi o idee.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr vine coapte si scurse bine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina de naut
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete:

Vinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut. Omogenizam bine compozitia. Luam din compozitie si formam in maini bile cat mai egale. Punem faina de grau intr-o farfurie si tavalim bilele de vinete prin ea. Le asezam pe un tocator, dupa ce le-am aplatizat usor. Punem ulei intr-o tigaie si il incintam. Prajim chiftelele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Scoatem chiftelele pe hartie absorbanta.  

TIPS-URI

1

puteti adauga in chiftele patrunjel sau alte verdeturi dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]