Am pregatit de curand o focaccia integrala cu de toate, nu la fel de pufoasa ca cea din faina alba, dar foarte gustoasa, satioasa si sanatoasa.
Intr-un castron punem faina integrala si cernem faina alba.
Intr-o ceasca punem zaharul, drojdia si putina apa calda si amestecam bine.
Lasam cateva minute sa se activeze drojdia.
Facem o adancitura in mijloc si punem drojdia activata.
Pe o margine punem sarea.
Incem sa turnam restul de apa calda si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
In prima faza eu il amestec cu mixerul cu ajutorul paletelor de framantat.
Spre finalul framantatului adaugam si 1 lingura ulei de masline.
Acoperim castronul cu o folie de plastic si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul intindem aluatul intr-o tava pe hartie de copt, fara a scoate aerul din el, deci fara a-l framanta din nou.
Lasam aluatul sa mai creasca putin
Cu ajutorul varfului degetelor formam gropitele specifice impingand aluatul in jos.
Deasupra stropim cu uleiul de masline ramas si presaram dupa preferinta rosii cherry si oregano sau masline si rozmarin si putina sare
Dam tava la cuptorul preincalzit 35-40 de minute sau pana este gata.
Focaccia integrala nu va fi la fel de pufoasa ca cea din faina alba, dar va fi mult mai sanatoasa.