Focaccia integrala

de katty in Piine, 4 Apr 2021 | 4329 vizualizari

 

Am pregatit de curand o focaccia integrala cu de toate, nu la fel de pufoasa ca cea din faina alba, dar foarte gustoasa, satioasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina integrala
  • 150 gr faina alba
  • 400 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya +pentru presarat deasupra
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • oregano
  • rozmarin
  • rosii cherry
  • masline feliate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia integrala:

Intr-un castron punem faina integrala si cernem faina alba.

Intr-o ceasca punem zaharul, drojdia si putina apa calda si amestecam bine.

Lasam cateva minute sa se activeze drojdia.

Facem o adancitura in mijloc si punem drojdia activata.

Pe o margine punem sarea.

Incem sa turnam restul de apa calda si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

In prima faza eu il amestec cu mixerul cu ajutorul paletelor de framantat.

Spre finalul framantatului adaugam si 1 lingura  ulei de masline.

Acoperim castronul cu o folie  de plastic si lasam sa creasca pana isi dubleaza  volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul intindem aluatul intr-o tava pe hartie de copt, fara a scoate aerul din el, deci fara a-l framanta din nou.

Lasam aluatul sa mai creasca putin 

Cu ajutorul varfului degetelor formam gropitele specifice impingand aluatul in jos.

Deasupra stropim cu uleiul de masline ramas si presaram dupa preferinta rosii cherry  si oregano sau masline si rozmarin si putina sare

Dam tava la cuptorul preincalzit  35-40 de minute sau pana este gata.

Focaccia integrala nu va fi la fel de pufoasa ca cea din faina alba, dar va fi mult mai sanatoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin