Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa si putina sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie punem baconul taiat cubulete.Dupa ce acesta incepe sa se rumeneasca putin adaugam ardeii grasi. Ii lasam pana se inmoaie si punem rosiile si pasta de tomate....
Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic si spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp taiem cubulete ceapa,...
Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe care il acoperim si il lasam sa creasca.
Curatam ciupercile, le trecem rapid printr-un jet de apa si le...
Punem coaste portionate intr-un vas cu capac si adaugam sare, piper, cimbru, oregano, usturoiul curatat si taiat felii, boiaua si vinul si amestecam bine. Punem capacul si dam la frigider pentru 24 de ore. Ocazional mai intoarcem coastele. Pornim aparatul multicooker Crock-Pot pe functia...
Spalam bine legumele. Scoatem cotoarele rosiilor si le taiem in bucati mai mici. Scoatem cotoarele ardeilor kapia si ii taiem in bucati mici. Curatam merele, scoatem cotoarele si le taiem in bucati mici. Curatam ceapa si o taiem in bucati mici. Descojim usturoiul. Toate legumele le trecem prin...
Curatam si spalam legumele. Morcovul il taiem rondele subtiri, ceapa o tocam fin, ardeiul gras il taiem cubulete mici. Vanata o descojim si o taiem cuburi mai mari. Presaram putina sare si o punem intr-o sita pentru 20 de minute.
Intr-o tigaie adanca punem la calit ceapa si morcovul....
Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o in prealabil in cuptor pentru a-i intensifica gustul. Cernem cacaua si faina. Amestecam usor cu o...
Spalam zucchini, ii taiem capetele si il taiem in doua jumatati pe lungime. Fiecare jumatate o taiem in doua jumatati. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele, pastrand pe margine putin miez. Partea scoasa o radem pe razatoarea mare si o pastram.
Tocam ceapa marunt. Amestecam carnea tocata...
Curatam ceapa si pastarnacul si le taiem in bucati mai mari.
Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se inmoaie usor. Adaugam mazarea si acoperim cu apa calda. Fierbem 15 minute, dupa care adaugam...
Coacem vinetele, inlaturam coaja si le scurgem bine de zeama, lasandu-le sa se raceasca in acelasi timp.
Punem vinetele pe un tocator si le maruntim cu un cutit de lemn sau sticla. Asezam miezul tocat intr-un castron, punem sare dupa gust, uleiul de masline si le frecam bine cu o lingura de...
Amestecam intr-un vas sucul proaspat stors de portocala cu zaharul si Campari. Amestecam cu frisca.
Pornim aparatul de inghetata. Turnam amestecul. Peste 20 de minute inghetata va fi gata.
Transferam inghetata intr-un vas cu capac. O pastram la congelator pana in momentul servirii....
Cum se prepara Cocktail Orange-Campari ideal pentru vara
Punem gheata intr-un pahar inalt. Turnam Campari.
Turnam sucul de portocale.
Ornam cu o felie de portocala
Servim imediat.
Recomandam si aceste cocktail-uri: Martini cocktail , Mojito sau Lemon Fix
Taiem carnea spalata in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin.
Pornim aparatul Multicooker Crock-Pot pe functia sotare la temperatura inalta. Cand aparatul este incalzit punem uleiul si carnea de porc. Dupa ce si-a schimbat culoarea adaugam si ceapa si o lasam...
Cum se prepara Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat:
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca. Spumam bine si fierbem pana carnea este moale. Scoatem pieptul, il lasam sa se racoreasca...
Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu.
Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si incorporam ciocolata rupta cubulete, apoi romul.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi...
Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari.
Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa ii depaseasca si putina sare, la foc potrivit pentru 15 minute. Scurgem...
Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, ardeiul gras si ceapa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana se inmoaie legumele....
Taiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi spalam bine fiecare bucata de carne, dupa care le clatim cu apa rece.
Asezam carnea in vasul aparatului slow...
Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru jumatate de ora....
Cum se prepara Reteta de ficatei de pui in sos de rosii cu mamaliguta
Curatam bine ficatul de pielite si il taiem in jumatati. Il spalam cu apa rece si il scurgem bine.
Tocam ceapa fin si o punem la calit inrtr-o tigaie adanca impreuna cu uleiul si un praf de sare. Cand ceapa s-a inmuiat,...
Portionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o depaseasca de 2-3 degete.Spumam bine si fierbem pana este moale. Strecuram zeama intr-un alt vas pe care il punem la fiert/.Adaugam ceapa tocata fin, morcovul si pastarnacul taiat cubulete mici si cartoful...
Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare.
Intindem compozitia...
Spalam bine carnea portionata si o punem la fiert. Spumam bine si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate.
Intre timp curatam legumele.Taiem ceapa fin, morcovul si ardiul gras cubulete. Adaugam legumele peste carne si mai fierbem 10 minute. Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi...
Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra.
Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata.
Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri de inox. Pentru fiecare turnulet asezam un biscuite jos, turnam inghetata, apoi mai asezam un...
Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja, sare, piper dupa gust, zeama de lamaie apoi incepem sa mixam turnand uleiul de masline pana obtinem o...
Taiem ceapa fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul il radem pe razatoarea mare. Rosiile le taiem cuburi mici.
In uleiul incins punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras impreuna cu un praf de sare.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugam rosiile si zaharul. Acoperim cu un capac si...
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert pana se inmoaie intr-un oala acoperiti cu apa si un praf de sare.
Scurgem dovleceii bine si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ii mixam bine. Procedam la fel si cu cartoful intr-un vas separat. Dupa ce s-a racit il...
Cum se prepara Penne la cuptor cu branza - Reteta usoara si gustoasa
Punem o oala cu 5 l de apa la foc. Cand clocoteste, punem 1 lingura sare si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt gata.
Scurgem pastele si le amestecam cu branza sfaramata.
Ungem o tava...
Spalam bine carnea de miel portionata si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam bine si fierbem pana este fiarta de jumatate.
Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam fin, morcovul in semirondele, iar cartofii in cuburi mai mari.
Adaugam...
Curatam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de aluminiu si o dam la frigider pentru 24 de ore. Ocazional intoarcem pulpa pe partea cealalta, astfel...
Tocanita de ardei cu oua ochiuri
Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa si putina sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie punem baconul taiat cubulete.Dupa ce acesta incepe sa se rumeneasca putin adaugam ardeii grasi. Ii lasam pana se inmoaie si punem rosiile si pasta de tomate....
Ciorba de potroace
Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic si spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp taiem cubulete ceapa,...
Pizza la capac
Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe care il acoperim si il lasam sa creasca. Curatam ciupercile, le trecem rapid printr-un jet de apa si le...
Coaste de miel coapte la Multicooker Crock-Pot cu piure verde
Punem coaste portionate intr-un vas cu capac si adaugam sare, piper, cimbru, oregano, usturoiul curatat si taiat felii, boiaua si vinul si amestecam bine. Punem capacul si dam la frigider pentru 24 de ore. Ocazional mai intoarcem coastele. Pornim aparatul multicooker Crock-Pot pe functia...
Ketchup de casa
Spalam bine legumele. Scoatem cotoarele rosiilor si le taiem in bucati mai mici. Scoatem cotoarele ardeilor kapia si ii taiem in bucati mici. Curatam merele, scoatem cotoarele si le taiem in bucati mici. Curatam ceapa si o taiem in bucati mici. Descojim usturoiul. Toate legumele le trecem prin...
Mancare de naut cu vinete
Curatam si spalam legumele. Morcovul il taiem rondele subtiri, ceapa o tocam fin, ardeiul gras il taiem cubulete mici. Vanata o descojim si o taiem cuburi mai mari. Presaram putina sare si o punem intr-o sita pentru 20 de minute. Intr-o tigaie adanca punem la calit ceapa si morcovul....
Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant
Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o in prealabil in cuptor pentru a-i intensifica gustul. Cernem cacaua si faina. Amestecam usor cu o...
Zucchini umplut cu carne in sos de rosii la slow cooker Crock-Pot
Spalam zucchini, ii taiem capetele si il taiem in doua jumatati pe lungime. Fiecare jumatate o taiem in doua jumatati. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele, pastrand pe margine putin miez. Partea scoasa o radem pe razatoarea mare si o pastram. Tocam ceapa marunt. Amestecam carnea tocata...
Supa crema de mazare cu spanac
Curatam ceapa si pastarnacul si le taiem in bucati mai mari. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se inmoaie usor. Adaugam mazarea si acoperim cu apa calda. Fierbem 15 minute, dupa care adaugam...
Salata de vinete cu iaurt si usturoi
Coacem vinetele, inlaturam coaja si le scurgem bine de zeama, lasandu-le sa se raceasca in acelasi timp. Punem vinetele pe un tocator si le maruntim cu un cutit de lemn sau sticla. Asezam miezul tocat intr-un castron, punem sare dupa gust, uleiul de masline si le frecam bine cu o lingura de...
Desert inghetata Orange-Campari
Amestecam intr-un vas sucul proaspat stors de portocala cu zaharul si Campari. Amestecam cu frisca. Pornim aparatul de inghetata. Turnam amestecul. Peste 20 de minute inghetata va fi gata. Transferam inghetata intr-un vas cu capac. O pastram la congelator pana in momentul servirii....
Cocktail Orange-Campari ideal pentru vara
Cum se prepara Cocktail Orange-Campari ideal pentru vara Punem gheata intr-un pahar inalt. Turnam Campari. Turnam sucul de portocale. Ornam cu o felie de portocala Servim imediat. Recomandam si aceste cocktail-uri: Martini cocktail , Mojito sau Lemon Fix
Ostropel de porc la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot
Taiem carnea spalata in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Pornim aparatul Multicooker Crock-Pot pe functia sotare la temperatura inalta. Cand aparatul este incalzit punem uleiul si carnea de porc. Dupa ce si-a schimbat culoarea adaugam si ceapa si o lasam...
Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat
Cum se prepara Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat: Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca. Spumam bine si fierbem pana carnea este moale. Scoatem pieptul, il lasam sa se racoreasca...
Desert inghetata de ciocolata cu rom
Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si incorporam ciocolata rupta cubulete, apoi romul. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi...
Placinta de cartofi la tigaie
Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa ii depaseasca si putina sare, la foc potrivit pentru 15 minute. Scurgem...
Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii
Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, ardeiul gras si ceapa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana se inmoaie legumele....
Piftie de porc la slow cooker Crock-Pot
Taiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi spalam bine fiecare bucata de carne, dupa care le clatim cu apa rece. Asezam carnea in vasul aparatului slow...
Desert inghetata de mango si vanilie
Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru jumatate de ora....
Reteta de ficatei de pui in sos de rosii cu mamaliguta
Cum se prepara Reteta de ficatei de pui in sos de rosii cu mamaliguta Curatam bine ficatul de pielite si il taiem in jumatati. Il spalam cu apa rece si il scurgem bine. Tocam ceapa fin si o punem la calit inrtr-o tigaie adanca impreuna cu uleiul si un praf de sare. Cand ceapa s-a inmuiat,...
Ciorba de caprioara cu rosii
Portionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o depaseasca de 2-3 degete.Spumam bine si fierbem pana este moale. Strecuram zeama intr-un alt vas pe care il punem la fiert/.Adaugam ceapa tocata fin, morcovul si pastarnacul taiat cubulete mici si cartoful...
Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie
Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare. Intindem compozitia...
Ciorba de porc cu dovlecei in zeama de varza
Spalam bine carnea portionata si o punem la fiert. Spumam bine si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Intre timp curatam legumele.Taiem ceapa fin, morcovul si ardiul gras cubulete. Adaugam legumele peste carne si mai fierbem 10 minute. Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi...
Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale
Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra. Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata. Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri de inox. Pentru fiecare turnulet asezam un biscuite jos, turnam inghetata, apoi mai asezam un...
Pasta de naut cu avocado si busuioc
Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja, sare, piper dupa gust, zeama de lamaie apoi incepem sa mixam turnand uleiul de masline pana obtinem o...
Supa de rosii
Taiem ceapa fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul il radem pe razatoarea mare. Rosiile le taiem cuburi mici. In uleiul incins punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras impreuna cu un praf de sare. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam rosiile si zaharul. Acoperim cu un capac si...
Salata de dovlecei (de post)
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert pana se inmoaie intr-un oala acoperiti cu apa si un praf de sare. Scurgem dovleceii bine si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ii mixam bine. Procedam la fel si cu cartoful intr-un vas separat. Dupa ce s-a racit il...
Penne la cuptor cu branza - Reteta usoara si gustoasa
Cum se prepara Penne la cuptor cu branza - Reteta usoara si gustoasa Punem o oala cu 5 l de apa la foc. Cand clocoteste, punem 1 lingura sare si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt gata. Scurgem pastele si le amestecam cu branza sfaramata. Ungem o tava...
Ciorba de miel cu mazare si cartofi
Spalam bine carnea de miel portionata si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam bine si fierbem pana este fiarta de jumatate. Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam fin, morcovul in semirondele, iar cartofii in cuburi mai mari. Adaugam...
Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot
Curatam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de aluminiu si o dam la frigider pentru 24 de ore. Ocazional intoarcem pulpa pe partea cealalta, astfel...