Ciorba de linte este o mancare foarte gustoasa, preparata din linte si legume, imbogatita cu condimente aromate si verdeata proaspata. Este o optiune sanatoasa si hranitoare, potrivita atat pentru vegetarieni, cat si pentru cei care doresc sa diversifice dieta cu alimente bogate in proteine si fibre.
Pentru Ciorba de linte rosie, reteta gustoasa si sanatoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: linte, ardei gras, ceapa, morcovi, verdeata.
Cum se prepara Ciorba de linte rosie, reteta gustoasa si sanatoasa
Cand vrem sa preparam mancare de linte uscata trebuie sa o punem de seara la hidratat, atfel ea va fierbe foarte repede.
Eu am pus 350 gr linte uscata intr-un castron, am adaugat 1 l de apa si am lasat-o la hidratat.
Dimineata am scurs apa de pe linte, am schimbat-o cu alta si m-am apucat de ciorbita.
Curatam si spalam ceapa, morcovii si ardeiul.
Ceapa si ardeiul se trec prin robot, morcovii se taie rondele.
Calim in ulei amestecul de ceapa si ardei timp de 5-7 minute, amestecand in continuu sa nu se arda ceapa.
Adaugam rondelele de morcov, bulionul si 1 cana de apa. Lasam sa fiarba acoperit pana se inmoaie morcovii.
Punem cantitatea de apa (eu am pus 4l), depinde cata ciorba vreti sa faceti, lintea hidratata, rozmarinul si busuiocul uscat, foaia de dafin,sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana fierbe lintea. (Daca am lasat-o la hidratat de seara pana dimineata ea va fierbe foarte repede).
La final presaram patrunjel verde tocat si tarhon in otet si servim.
Supa greceasca de linte rosie este o alta mancare savuroasa sau poti incerca sa prepari un delicios Pate din linte rosie, potrivit si in zilele de post.
Iti recomandam si reteta de Supa crema de linte rosie si ardei copt, o delicatesa.
Pofta buna!