carnatii se taie in bucati mici si se pun la prajit intr-o tigaie.
se bat ouale , se adauga laptele ,mararul spalat si taiat ,iar la final telemeaua.
se bate bine compozitia si se rastoarna in tigaie peste carnatii prajiti.
se formeaza prin...
se curata ceapa ,se spala si se taie dupa care se caleste un pic in ulei incins.
bucatile de coaste se taie si se adauga peste ceapa care se caleste si se mai lasa impreuna pana se rumenesc .
separat se curata varza de foile rele si se taie fidelute...
pentru inceput drojdia se amesteca ,cu zaharul, peste care se adauga cana de bors calduta.
imediat se adauga 3 linguri de faina si se lasa maiaua l-a crescut .
separat se cerne faina si se face o gaura in mijloc si se adauga maiaua ,cu un...
pentru inceput se separa ouale.
albusurile se bat cu un praf de sare,peste care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea .
apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
la final se...
Pentru inceput am sfaramat drojdia intr-un castronel peste care am adaugat zaharul vanilat si cana de bors. Margarina am lasat-o la temperatura camerei si apoi am taiat-o cubulete si am amestecat-o cu untura.
Sseparat am cernut faina peste care am adaugat untura cu margarina si...
Puiul se taie bucati, se spala si se pune la fiert cu apa si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba carnea se spumeaza si se adauga ceapa, morcovul si ardeiul verde, care au fost curatate, spalate si taiate cubulete.
Dupa ce au fiert legumele impreuna cu carnea am adaugat...
Se amestesca laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul, 4 oua, zaharul vanilat, esenta de rom si la final telemeaua sfaramata.
Se unge tava cu margarina si pentru inceput se aseaza 3 foi de placinta in tava, peste care se aseaza un strat din compozitie. Se efectueaza astfel...
Pentru inceput vreau sa spun ca eu folosesc cartofi roz la acest tip de salata pentru ca prin fierbere nu se sfarama. Deci sa incepem cu inceputul. Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala.
Separat se curata morcovul si se spala si se pune si el la...
Pentru prepararea chiftelutelor: se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca cu pieptul de pui, marar, cele 2 oua, usturoiul curatat si pisat, faina, sare si piper ..
Din compozitia rezultata facem chiftelute pe care le prajim in ulei pe ambele parti si le scoatem dupa prajire pe...
Laptele se pune la fiert, se adauga cele 4 linguri de zahar, cu esenta, scortisoara si zaharul pudra vanilat. Cand aproape a fiert laptele se adauga taiteii (pe care ii aveti prezentati intr-o alta reteta de a mea in care puteti folosi in loc de o cescuta de apa ,2 oua) si se mai lasa 10...
Se face o maia din 200 ml apa calduta, 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdie, care se lasa sa creasca pana pana isi dubleaza volumul.
Separat se aseaza intr-un vas faina care a fost cernuta, se presoara un praf de sare si se adauga maiaua crescuta si ulei. Se framanta un...
Pentru inceput se pun la fiert cartofii care au fost curatati si spalati.
Separat se amesteca pieptul de pui tocat cu 2 oua, marar si usturoiul curatat si pisat. Peste aceasta compozitie se adauga cartofii care au fiert si apoi au fost pisati ca pentru pireu, cele 2 linguri de...
Apa se pune intr-un vas cu un pic de sare dupa care se adauga faina si se framanta un aluat pe care sa il putem modela. Aluatul se imparte in doua si se ia o bucata si se intinde cu un sucitor formandu-se o turta subtire si se presoara cu faina. Apoi se ruleaza si se taie fidelute dupa...
Se iau 2 oua si se pun la fiert, pana devin tari, iar apoi se taie in jumatate.
Separat se pun la fiert ficateii de pasare cu plamanul de porc. Dupa ce au fiert se scot din apa, se lasa la racit un pic si se dau prin masina de tocat carne. Se curata ceapa, se spala si se taie, dupa...
Eu pentru inceput pun pe foc o oala de 3 litri cu apa si cu ulei pana fierbe apa.
Iintre timp curat legumele si apoi le spal, dupa care le adaug peste apa fiarta si las legumele sa fiarba.
Intre timp fac un aluat dintr-o cescuta de apa si faina din care fac taiteii si ii las sa...
Aripile se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se trec prin susan ,iar apoi se prajesc in ulei.
Separat se curata cartofii, se spala si se taie cuburi sau dupa preferinta si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa si se adauga margarina si se...
Reteta de preparare a papanasilor
se amesteca zaharul cu branza de vaci ,peste care se adauga ouale batute. .
adaugam esenta si praful de copt ,iar la final se adauga faina cat sa iasa un aluat usor de modelat.
din aluat formam bile pe care le turtim si le...
Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb.
Cand a fiert se mai adaUga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adaUga 2 linguri de margarina si branza de oi si se mai lasa pe foc pana se leaga.
Separat se prajesc ouale ...
Se adauga un praf de sare in lapte, apoi se adauga ouale batute. Separat se spala merele, se curata si se dau pe razatoarea mica care se adauga apoi in compozitia de lapte. Se amesteca cu un tel iar la final adaugam 2 linguri de ulei, esenta dupa gust si faina cat sa iasa o compozitie usor mai...
pulpele de pui se spala si sa dau prin masina de tocat carne.
orezul se spala si se lasa la umflat.
prazul ,se curata si se spala ,se taie si se opareste in apa clocotita cu sare dupa care se scurge si se adauga peste carnea tocata de...
Se iau aripile de pui si se spala dupa care se pun la fiert. Se spumuiesc si se lasa la fiert pana scade apa inainte de a opri o cana din zeama in care a fiert aripile. Dupa ce a scazut apa se prajesc un pic in ulei se adauga smantana, sare si piper, peste care se adauga un rantas facut din...
se ia fasolea si se spala si se pune la fiert.
se schimba apa de 2 ori, iar cand fasolea a fiert se scurge de apa si se zdrobeste formandu-se o pasta.
separat se taie gogosarii cubulete si se adauga peste pasta de fasole.
se amesteca si se adauga mustarul, sarea , uleiul si...
Se iau ardeii si se curata, apoi se spala si se taie fidelute.
Intr-o oala de tuci se pune uleiul, otetul, zaharul si piperul boabe la fiert . Cand a dat in clocot se adauga ardeii si se lasa la fiert pana sunt pe jumatate fierti.
Separat se curata...
Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot se adauga pennele si se fierb cateva minute, dupa care se scurg de apa si apoi se aseaza un capac pentru a se mentine calde.
Separat se ia prazul, se curata, se spala si se opareste in apa fiarta cu sare, dupa care se...
se ia pieptul de pui si taie in doua.
fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele formandu-se o bucata intinsa si nu foarte subtire.
peste pieptul de pui se intind 2 lingurite de mustar uniform pe toata suprafata,peste care se aseaza 4 felii de branza topita.
peste branza topita...
Cele 5 oua se separa, albusurile se bat cu zaharul dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se aseaza in tava de aragaz unsa in prealabil cu margarina si se baga la cuptor bine incalzit. Se lasa 30 de minute pana se...
biscuitii se sfarama si se amesteca cu nuca si cacaua.
200g zahar se adauga in lapte ,apoi esenta de cafea si 1/2 margarina,dupa care se aseaza pe foc pana se incalzeste si se topeste zaharul fara a ajunge la fierbere.
acest sirop se adauga peste biscuiti si se amesteca pana se formeaza o...
Pentru foi: oul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul pana se topeste zaharul, apoi se adauga bicarbonatul si la final faina pana se formeaza un aluat usor de modelat. Aluatul se aseaza in forma de baton si se taie in 5 bucati egale, care se intind pe o planseta in functie de...
Pentru prepararea aluatului se ia drojdia si se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga apa calduta si 3 linguri de faina formandu-se o maia care se lasa 10 minute sa creasca. Separat se ia faina si se cerne si se aseaza intr-un castron mai mare, facandu-se o gaura in mijloc unde se adauga...
Omleta cu telemea si carnati de casa
carnatii se taie in bucati mici si se pun la prajit intr-o tigaie. se bat ouale , se adauga laptele ,mararul spalat si taiat ,iar la final telemeaua. se bate bine compozitia si se rastoarna in tigaie peste carnatii prajiti. se formeaza prin...
Varza alba cu afumatura
se curata ceapa ,se spala si se taie dupa care se caleste un pic in ulei incins. bucatile de coaste se taie si se adauga peste ceapa care se caleste si se mai lasa impreuna pana se rumenesc . separat se curata varza de foile rele si se taie fidelute...
Painica neagra cu seminte
pentru inceput drojdia se amesteca ,cu zaharul, peste care se adauga cana de bors calduta. imediat se adauga 3 linguri de faina si se lasa maiaua l-a crescut . separat se cerne faina si se face o gaura in mijloc si se adauga maiaua ,cu un...
Coronita aerata cu kiwi
pentru inceput se separa ouale. albusurile se bat cu un praf de sare,peste care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea . apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt. la final se...
Cornulete cu magiun
Pentru inceput am sfaramat drojdia intr-un castronel peste care am adaugat zaharul vanilat si cana de bors. Margarina am lasat-o la temperatura camerei si apoi am taiat-o cubulete si am amestecat-o cu untura. Sseparat am cernut faina peste care am adaugat untura cu margarina si...
Bors de pasare
Puiul se taie bucati, se spala si se pune la fiert cu apa si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba carnea se spumeaza si se adauga ceapa, morcovul si ardeiul verde, care au fost curatate, spalate si taiate cubulete. Dupa ce au fiert legumele impreuna cu carnea am adaugat...
Placinta cu telemea de oi
Se amestesca laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul, 4 oua, zaharul vanilat, esenta de rom si la final telemeaua sfaramata. Se unge tava cu margarina si pentru inceput se aseaza 3 foi de placinta in tava, peste care se aseaza un strat din compozitie. Se efectueaza astfel...
Salata colorata
Pentru inceput vreau sa spun ca eu folosesc cartofi roz la acest tip de salata pentru ca prin fierbere nu se sfarama. Deci sa incepem cu inceputul. Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala. Separat se curata morcovul si se spala si se pune si el la...
Chiftelute cu salata de varza
Pentru prepararea chiftelutelor: se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca cu pieptul de pui, marar, cele 2 oua, usturoiul curatat si pisat, faina, sare si piper .. Din compozitia rezultata facem chiftelute pe care le prajim in ulei pe ambele parti si le scoatem dupa prajire pe...
Taitei de casa cu lapte
Laptele se pune la fiert, se adauga cele 4 linguri de zahar, cu esenta, scortisoara si zaharul pudra vanilat. Cand aproape a fiert laptele se adauga taiteii (pe care ii aveti prezentati intr-o alta reteta de a mea in care puteti folosi in loc de o cescuta de apa ,2 oua) si se mai lasa 10...
Invartita
Se face o maia din 200 ml apa calduta, 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdie, care se lasa sa creasca pana pana isi dubleaza volumul. Separat se aseaza intr-un vas faina care a fost cernuta, se presoara un praf de sare si se adauga maiaua crescuta si ulei. Se framanta un...
Parjoale din piept de pui cu sos
Pentru inceput se pun la fiert cartofii care au fost curatati si spalati. Separat se amesteca pieptul de pui tocat cu 2 oua, marar si usturoiul curatat si pisat. Peste aceasta compozitie se adauga cartofii care au fiert si apoi au fost pisati ca pentru pireu, cele 2 linguri de...
Taitei de casa fara ou
Apa se pune intr-un vas cu un pic de sare dupa care se adauga faina si se framanta un aluat pe care sa il putem modela. Aluatul se imparte in doua si se ia o bucata si se intinde cu un sucitor formandu-se o turta subtire si se presoara cu faina. Apoi se ruleaza si se taie fidelute dupa...
Drob din carne amestecata
Se iau 2 oua si se pun la fiert, pana devin tari, iar apoi se taie in jumatate. Separat se pun la fiert ficateii de pasare cu plamanul de porc. Dupa ce au fiert se scot din apa, se lasa la racit un pic si se dau prin masina de tocat carne. Se curata ceapa, se spala si se taie, dupa...
Supa de legume cu taitei de casa
Eu pentru inceput pun pe foc o oala de 3 litri cu apa si cu ulei pana fierbe apa. Iintre timp curat legumele si apoi le spal, dupa care le adaug peste apa fiarta si las legumele sa fiarba. Intre timp fac un aluat dintr-o cescuta de apa si faina din care fac taiteii si ii las sa...
aripioare cu susan si cartofi natur
Aripile se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se trec prin susan ,iar apoi se prajesc in ulei. Separat se curata cartofii, se spala si se taie cuburi sau dupa preferinta si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa si se adauga margarina si se...
Reteta de preparare a papanasilor taranesti
Reteta de preparare a papanasilor se amesteca zaharul cu branza de vaci ,peste care se adauga ouale batute. . adaugam esenta si praful de copt ,iar la final se adauga faina cat sa iasa un aluat usor de modelat. din aluat formam bile pe care le turtim si le...
Balmos taranesc cu sos de ardei
Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert se mai adaUga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adaUga 2 linguri de margarina si branza de oi si se mai lasa pe foc pana se leaga. Separat se prajesc ouale ...
CLATITE CU MERE UMPLUTE CU DULCEATA DE CIRESE NEGRE AMARE
Se adauga un praf de sare in lapte, apoi se adauga ouale batute. Separat se spala merele, se curata si se dau pe razatoarea mica care se adauga apoi in compozitia de lapte. Se amesteca cu un tel iar la final adaugam 2 linguri de ulei, esenta dupa gust si faina cat sa iasa o compozitie usor mai...
Sarmalute in foi de varza cu pulpa de pui
pulpele de pui se spala si sa dau prin masina de tocat carne. orezul se spala si se lasa la umflat. prazul ,se curata si se spala ,se taie si se opareste in apa clocotita cu sare dupa care se scurge si se adauga peste carnea tocata de...
Aripioare in sos de smantana
Se iau aripile de pui si se spala dupa care se pun la fiert. Se spumuiesc si se lasa la fiert pana scade apa inainte de a opri o cana din zeama in care a fiert aripile. Dupa ce a scazut apa se prajesc un pic in ulei se adauga smantana, sare si piper, peste care se adauga un rantas facut din...
Salata de fasole uscata
se ia fasolea si se spala si se pune la fiert. se schimba apa de 2 ori, iar cand fasolea a fiert se scurge de apa si se zdrobeste formandu-se o pasta. separat se taie gogosarii cubulete si se adauga peste pasta de fasole. se amesteca si se adauga mustarul, sarea , uleiul si...
sos de ardei cu ciuperci
Se iau ardeii si se curata, apoi se spala si se taie fidelute. Intr-o oala de tuci se pune uleiul, otetul, zaharul si piperul boabe la fiert . Cand a dat in clocot se adauga ardeii si se lasa la fiert pana sunt pe jumatate fierti. Separat se curata...
Penne cu spuma de praz si smantana
Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot se adauga pennele si se fierb cateva minute, dupa care se scurg de apa si apoi se aseaza un capac pentru a se mentine calde. Separat se ia prazul, se curata, se spala si se opareste in apa fiarta cu sare, dupa care se...
Rulada colorata din piept de pui
se ia pieptul de pui si taie in doua. fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele formandu-se o bucata intinsa si nu foarte subtire. peste pieptul de pui se intind 2 lingurite de mustar uniform pe toata suprafata,peste care se aseaza 4 felii de branza topita. peste branza topita...
Prajitura dulce-acrisoara
Cele 5 oua se separa, albusurile se bat cu zaharul dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se aseaza in tava de aragaz unsa in prealabil cu margarina si se baga la cuptor bine incalzit. Se lasa 30 de minute pana se...
Rulada de biscuiti
biscuitii se sfarama si se amesteca cu nuca si cacaua. 200g zahar se adauga in lapte ,apoi esenta de cafea si 1/2 margarina,dupa care se aseaza pe foc pana se incalzeste si se topeste zaharul fara a ajunge la fierbere. acest sirop se adauga peste biscuiti si se amesteca pana se formeaza o...
Tort cu foi coapte in tigaie
Pentru foi: oul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul pana se topeste zaharul, apoi se adauga bicarbonatul si la final faina pana se formeaza un aluat usor de modelat. Aluatul se aseaza in forma de baton si se taie in 5 bucati egale, care se intind pe o planseta in functie de...
Trandafir cu rahat
Pentru prepararea aluatului se ia drojdia si se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga apa calduta si 3 linguri de faina formandu-se o maia care se lasa 10 minute sa creasca. Separat se ia faina si se cerne si se aseaza intr-un castron mai mare, facandu-se o gaura in mijloc unde se adauga...