publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de cocos
Pentru a iesi supa gustoasa luam carnea si o spalam bine dupa care o punem la fiert la foc. O lasam sa fiarba incet pentru ca noi stim aceasta carne de cocos fierbe un pic mai greu. Cand a inceput sa dea in clocot, spumuim bine pentru a ramane zeama cat mai limpede (eu atunci adaug si o lingura...
Mazare scazuta cu cartofi
Pentru inceput am curatat ceapa si am spalat-o dupa care am pus-o la calit cu morcovul curatat,spalat si dat pe razatoare. Am adaugat un pahar de apa si le-am lasat sa se inabuse. Separat am scurs zeama din borcanul de mazare si le-am adaugat peste ceapa inabusita. Separat...
varza calita
Varza murata o spalam , dupa care o scurgem bine si o taiem marunt. Separat curatam ceapa si o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei peste care adaugam varza murata taiata si piper. Le lasam sa fiarba pana scade zeama proprie din varza. Am...
Pulpe de cocos cu orez
Pulpele de cocos le spalam si le taiem in doua,le punem la fiert . Cand a dat in primul clocot le spumuim bine si adaugam ceapa curatata, spalata si taiata marunt si morcovul curatat, spalat si taiat cubulete mici .Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic, dupa care adaugam ceasca de...
Tarta cu ghebe din foi de placinte
morcovul l-am curatat ,spalat si apoi l-am dat pe razatoare. ceapa am curatat-o ,spalat-o si am taiat-o marunt,iar ghebele le-am clatit sub jet de apa si le-am dat pe masina de tocat . ceapa am calit-o ,dupa care am adaugat morcovul,ghebele sare si piper . am...
Patratele cu nuca crocante
pentru inceput am copt un pic nuca in cuptor apoi am macinat-o.apoi am amestecat-o cu 200g de zahar. separat am pregatit foile de placinta pe care le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei pentru a nu se rupe. am uns 2 foi cu ulei de masline si am asezat...
Musaca de cartofi cu ghebe
pentru inceput spalam cartofii si ii punem la fiert . separat curatam morcovii ,ii spalam si ii dam pe razatoare. ceapa o curatam,o spalam si o taiem marunt. ghebele la dezghetam le clatim in jet de apa si apoi le dam pe masina de tocat. ...
Strudele cu mere, insiropate
pentru inceput spalam merele,apoi le dam pe razatoare dupa care le punem la calit cu zaharul si cele 2 plicuri de zahar vanilat. dupa ce s-au calit merele le dam deoparte si le lasam sa se raceasca. intindem foile de placinta si ungem cu ulei 2 foi dupa care asezam o...
Rulada cu mere
Din cana de apa, drojdie, 2 lingurite de zahar si 3 linguri de faina facem o maia care o lasam sa creasca pana isi mareste volumul, apoi o adaugam peste faina cernuta. Adaugam otetul si margarina care a fost lasata la temperatura camerei ,dupa care framantam un aluat elastic pe care il lasam la...
Salata de sfecla rosie
sfecla se spala si se sterge si apoi se pune in cuptor,la copt si se lasa pana se coace bine adica se inmoaie. separat se curata hreanul si se da pe razatoarea mica. dupa ce s-a copt sfecla se curata de coaja si apoi se da pe razatoarea mare si se amesteca cu...
Parjoale de legume cu salata de sfecla rosie
cartofii se apala si se pun la fiert. separat se curata morcovii si postarnacul ,se spala si se pun la fiert. dupa ce au fiert cartofii se curata de coaja si se du pe razatoarea mare. apoi dupa ce au fiert morcovii si postarnacul se dau si ele...
Mere umplute
pentru inceput am spalat merele si apoi le-am scos mijlocul ,adica casuta semintelor in asa fel incat sa imi ramana loc pentru compozitie. apoi am stropit merele cu zeama de lamaie si le-am intepat din loc in loc pentru a nu exploda merele in...
"Cartofi,"in nuca de cocos
pentru inceput am macinat biscuitii dupa care am adaugat cacao si rahat ,dupa care am amestecat bine. separat am pus pe foc apa cu zaharul,plicul de zahar vanilat si margarina si le-am lasat pana s-a topit zaharul si margarina. apoi am adaugat...
Tort "37"
la prepararea blatului procedam astfel:pentru inceput separam ouale,albusurile la batem foarte bine cu un praf de sare,iar galbenusurile le batem pentru inceput cu zaharul pana se formeaza o spuma si apoi adaugam apa rece pana se formeaza o pasta cremoasa. atentie insa aceasta compozitie...
Coltunasi cu telemea
Din ceasca de apa, sare si faina am facut un aluat elastic si usor de intins pe masa de lucru. Telemeaua sfaramata am amestecat-o cu oul, zaharul pudra si cel vanilat. Am intins o foaie din aluat cat mai subtire si am facut forme cu o cana (dar si cateva patrate, dar mai...
Bot cu telemea
Pentru inceput am preparat o mamaliguta din apa sare si faina de porumb. Mamaliga am facut nici prea moale, nici prea tare si am lasat-o un pic sa se racoreasca si apoi am luat bucati de mamaliga si le-am aplatizat si am pus un strat de telemea sfaramata, apoi am strans bucatile de mamaliga...
Musaca cu soia
Pentru inceput am pus la fiert cartofii si am pus separat la fiert cam un litru de apa. Cand a fiert apa am adaugat granulele de soia si le-am lasat pana s-au fiert, mai bine spus s-au umflat. Apoi le-am scurs si le-am lasat sa se raceasca. Intr-o tigaie am pus ulei la incins si...
Baclava
Pentru inceput amestecam nuca macinata cu scortisoara. Se impart foile in trei parti egale si se unge fiecare foaie cu unt topit pe ambele parti, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce am terminat cu prima parte de foi turnam jumatate din compozitia de...
Pizza de casa
pentru inceput facem un aluat care il lasam la crescut. separat taiem cubulete salamul si muschiul de porc,ardeiul il spalam si il taiem fidelute. dupa ce a crescut aluatul ungem o tava cu margarina si intindem aluatul. adaugam un pic de ketchup peste aluat...
Tort de biscuiti
pentru inceput preparam crema astfel:adaugam zaharul in lapte,apoi adaugam faina si cacao,iar la final esenta de cafea,dupa care amestecam cu un tel si apoi punem sa fiarba la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa crema. cand s-a ingrosat ,dam deoparte si adaugam margaina si...
Pachetele cu telemea coapte pe plita
din ingrendientele pentru aluat formam o coca elastica ,pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul . separat amestecam ingrendientele pentru amestecul de branza . dupa ce a crescut aluatul ,rupem bucati din aluat ,pe care le...
Merluciu marinat la cuptor
curatam pestele,il spalam si il taiem bucati. ceapa o curatam si o spalam ,apoi o taiem fidelute. morcovul il spalam si apoi il taiem rondele. pregatim un vas termorezistent in care adaugam 3 linguri de ulei ,asezam un strat de...
Poale-n brau cu telemea
pentru inceput preparam maiaua astfel:drojdia o sfaramam si o amestecam cu 2 lingurite de zahar tos peste care adaugam jumatate din lapte care a fost un pic incalzit,iar apoi adaugam o lingura de faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam sa creasca 10 minute...
Cornuri fragede cu rahat
din margarina,bors,drojdie,ulei si faina am facut un aluat usor de modelat care de obicei se lasa la frigider o ora,dar eu dupa cum v-am spus l-am lasat 2 zile din lipsa de timp. sper sa imi fie iertata greseala ca nu am respectat timpul . din acest aluat am...
Coktail de telina,morcov si grepefruit
pentru inceput am curatat telina ,am spalat-o si apoi am taiat-o bastonase subtiri. morcovii i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mica. din jumatate de grefa si o mandarina am facut un suc,iar din cealalta jumatate de grefa si mandarina ramasa le-am taiat bucatele si...
Pastai galbene scazute
pentru inceput am curatat ceapa ,dupa care am spalat-o si apoi am taiat-o marunt. ceapa gata taiata am adaugat-o intr-o cratita in care am pus ulei la incins . peste ceapa am adaugat un pahar de apa pentru ca sa inabus un pic...
Fragezica cu magiun
Pentru inceput facem un aluat din: margarina, drojdie ,bors,ulei si faina. Acest aluat se lasa la frigider o ora. O treime din aluat se da deoparte ,iar din cealalta se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava de aragaz, peste care se intinde un strat de magiun. Peste...
Mancare de cartofi la cuptor
Cartofii se curata si se spala dupa care se taie pe jumate si apoi rondele. Ceapa se curata si se spala dupa care se toaca. Morcovul se spala si se da pe razatoarea mare. Se pun intr-un vas termorezistent 3 linguri de ulei peste care se adauga un rand de cartofi, unul de ceapa, unul de morcov,...
Chipsuri de cartofi cu ketchup
Se curata cartofii, se spala si se taie felii subtiri, de preferat folosirea unei razatoare cu lama de feliat. Se aseaza cartofii pe un servet de hartie pentru a se scurge apa de pe ei, apoi se aseaza intr-o tava fiecare felie una langa alta si se adauga...
Chipsuri de mere
Merele se spala si se li se scoate mijlocul cu un cutit, dupa care sa taie felii subtiri, de preferat ar fi o razatoare cu lama de feliat. Feliile de mar se aseaza una langa alta in tava si apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu scortisoara. Se da la cuptor care...