Drob din carne amestecata

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2012 | 9428 vizualizari

 

este un preparat in care eu folosesc de fiecare data combinatia de diferite feluri de carne:pasare,vita si porc ...si cate odata la paste si de miel....

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/2 kg de carne tocata de vita,
  • 1 kg de ficat de pasare
  • un plaman de porc,
  • 10 oua,
  • 3 legaturi de ceapa verde ,
  • 2 legaturi de patrunjel ,
  • 2 legaturi de marar,
  • usturoi dupa gust,
  • un prapur de porc,
  • sare si piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din carne amestecata:

Se iau 2 oua si se pun la fiert, pana devin tari, iar apoi se taie in jumatate.  

Separat se pun la fiert ficateii de pasare cu plamanul de porc. Dupa ce au fiert se scot din apa, se lasa la racit un pic si se dau prin masina de tocat carne. Se curata ceapa, se spala si se taie, dupa care se caleste un pic in ulei. Se adauga patrunjelul si mararul spalat si taiat marunt,  apoi se amesteca carnea tocata cu ficateii si plamanul, 7 oua, ceapa cu verdeata, usturoiul, sarea si piperul.   

Se unge o tava de chec cu ulei (eu o ung mereu cu margarina pt ca mi se pare mai gustoasa), se intinde un strat din compozitie peste care se aseaza jumatatile de ou si apoi se adaoga restul de compozitie. Se unge deasupra cu oul ramas si se aseaza prapurul deasupra pe toata suprafata dupa care se inteapa din loc in loc cu o scobitoare.   

La final se pune la cuptorul care a fost incins si se lasa pana formeaza o crusta maronie deasupra. Mie mi-a mai ramas niste compozitie si am facut si cateva parjoale invelite in prapur pe care le-am prajit in tigaie si care bineinteles sunt foarte bune ..    

Pofta buna la drob!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din carne amestecata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob cu ou si fara