publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata din radacinoase,piept de pui si maioneza
Radacinoasele le curatam si le spalam apoi le punem la fiert. Separat spalam pieptul de pui ,dupa care il punem si pe el la fiert. Cat se fierb radacinoasele pregatim maioneza. Din cele 4 oua, 2 le punem la fiert pana devin tari. Dupa ce s-au fiert le...
Piept de curca la cuptor
Se ia pieptul de curca se spala si se portioneaza. Apoi se se cresteaza din loc in loc. Se impaneaza in locurile crestate cu usturoi. Separat se pregateste un vas termorezistent in care se adauga ulei si peste care se adauga pieptul de curcan. Se condimenteaza cu piper, secretul...
Cartofi prajiti cu parmezan
Cartofii se curata si apoi se spala dupa care se taie cubulete si se prajesc in ulei incins. Dupa ce se scot pe farfurie se condimenteaza cu sare si piper si se rade deasupra parmezan cat sunt calzi pentru a se topi repede.
Crema de zahar ars la cupa
se ia un vas cu peretii inalti si se adauga 150 zahar care se caramalizeaza dupa care se intinde pe tot interiorul vasului. ouale se bat cu zaharul,apoi se adauga laptele si se adauga peste zaharul caramelizat si se da la cuptor cam 30 de minute. am...
Ghiveci de legume
dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete, brocolisi conopida se rup in buchetele mici,ardeiul rosu se taie fidelute,cepele se curata si se taie pestisor,ciupercile se curata si se vor taia feliute,,morcovii se curata si se vor taia si ei rondele, vanata se taie felii,iar cartofii...
Icre de crap
miezul de paine se pune la inmuiat,ijn lapte. icrele se freaca cu putin ulei,ca la maioneza,apoi se adauga cate putin din miezul de paine,zeama de lamaie,sifon si ulei pana obtinem cantitate dorita,devenind o pasta consinstenta. optional se poate adauga si ceapa...
Fundite cu nuca
pentru inceput vreau sa specific ca nu am trecut si gramajul la ingrendiente pentru ca eu am folosit din ochii fiecare din ingrendiente. am fiert funditele in apa cu un pic de ulei dupa care le-am strecurat si le-am amestecat cu nuca ,care si ea a fost amestecata cu...
Cozonac broasca testoasa
intindem aluatul cu sucitorul si apoi intindem crema de nuca ,rulam si formam un melc care il asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu unt. vasuL trebuie sa fie rotund si daca se poate sa aiba peretii inalti. am uns melcul format cu ou si am asezat...
Pasca cu smantana.
fiecare bucata de aluat se intinde si se aseaza in tavi rotunde care au fost unse cu unt. apoi se adauga amestecul de:oua care le-am batut cu telul,peste care am adaugat zaharul,stafidele,esenta de rom ,cele 3 lingiuri de gris si smantana care am lasat-o la scurs intr-un tifon. ...
Cozonac cu nuca
pentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca. separam ouale,iar galbenusurile le frecam cu o lingurita de sare,iar restul de lapte il inmuiem cu zaharul. separat topim margarina si...
pasca cu branza de vaci
Pentru inceput facem un aluat destul de elastic din ingrendientele scrise . Apoi amestecam branza cu ouale, zaharul, stafidele, esenta de rom si faina. Aluatul il impartim in mai multe bucati in functie de cate pascute vrem sa facem, apoi intindem fiecare bucata cu sucitorul...
Oua vopsite
Pentru inceput vreau sa va spun ca numarul de oua folosite sunt in functie de cat vrea fiecare. Pentru inceput spalam foarte bine ouale cu detergent, le clatim bine si apoi le punem la fiert in apa cu un pic de sare. Le lasam sa fiarba foarte bine pentru a deveni tari....
Impletite cu mac si seminte de dovleac
Pentru inceput preparam o maia din drojdie, zahar, apa si 3 linguri de faina si o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut maiaua o adaugam peste faina in care am pus un praf de sare. Incepem si framantam adaugand si 3 linguri de ulei si mac atat cat dorim. Framantam un aluat...
Prajitura cu struguri din compot
Pentru inceput separam ouale. Albusurile le batem spuma adaugand treptat zaharul pana se topeste. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga in albusurile spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozite amestecand usor de jos in sus fara a se lasa...
Briose cu nuca de cocos si ciocolata
Pentru inceput separam ouale. Albusurile le batem cu un praf de sare pana se face ca o bezea. Separat galbenusurile la amestecam cu zaharul, iar apoi cu apa rece pana devine o crema deansa. Apoi amestecam albusurile batute spuma cu crema de galbenusuri si amestecam usor dupa care adaugam faina si...
Urzici cu orez
Pentru inceput alegem urzicile si le spalam bine. Separat punem la fiert intr-un vas apa cu sare si o lasam sa fiarba . Cand apa a fiert adaugam urzicile si le lasam in apa fiarta pana se inmoaie foarte bine, apoi le scoatem ,le scurgem si dupa ce se racesc un pic le tocam...
Salata de hering afumat
Pentru inceput se curata heringul de maruntaie, se spala un pic si se lasa peste noapte la desarat in apa cu 3 cartofi pe care ii tai in jumatate. A doua zi dupa ce s-a desarat pestele, se scoate si se mai spala odata, dupa care se taie bucati si se aseaza intr-un...
Snitele pin piept de pui cu legume mexicane
Pieptul de pui se taie fasii si se bate. Separat se bat ouale peste care se adauga vegeta dupa gust si faina si se amesteca fara a se forma cocoloase. Se trec bucatile de piept de pui prin pesmet, apoi prin amestecul de ou cu faina si apoi se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti. Se...
Tort "AIS"
Pentru blat: separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Apoi galbenusurile le frecam cu cana de zahar pana se formeaza spuma si apoi adaugam apa rece si amestecam cu mixerul pana se topeste zaharul si se mareste compozitia formandu-se o crema. Adaugam albusurile batute peste...
Riso cu piept de pui
Pentru inceput luam orezul si il spalam un pic, dupa care il punem la fiert cu cele 4 cescute de apa si un praf de sare. Acoperim vasul in care fierbe orezul si il lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund. Separat se curata ceapa si se spala, dupa...
Mamaliga taraneasca la cuptor
Pentru inceput vreau sa va informez ca gramajul este optional in functie de numarul de persoane si de gusturi. Pentru inceput pregatim o mamaliga nici moale dar nici prea tare pentru a putea fi intinsa usor. Apoi pregatim un vas termorezistent pe care il ungem cu unt si asezam un strat de...
Rulada cu magiun
Pentru inceput se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calda si 3 linguri de faina. Se lasa sa se umfle maiaua pana se dubleaza ca volum, apoi o adaugam peste faina impreuna cu laptele, oul, lingura de zahar si uleiul. Framantam un aluat usor de modelat care il lasam la...
Mancarica scazuta de porc cu masline
Pentru inceput pegatim carnea de porc ,care o spalam un pic cu toate ca se spune ca prin spalare se pierde din vitamine. o portionam si o punem la fiert. cand incepe sa fiarba spumuim bine si o mai lasa un clocot dupa care o scoatem si aruncam apa in care am fiert-o. Separat curatam ceapa,o...
Paine dulce de casa
Pentru inceput pregatim o mai din drojdie,2 lingurite de zahar,o cana de apa calde si 4 linguri de faina. dupa ce maiaua a crescut ,o adaugam peste faina care a fost cernuta , apoi adaugam oul,laptele si uleiul dupa care framantam un aluat elastic care il lasam la crescut la un loc calduros si...
Ostropel din porc
Pentru inceput portionam carnea de porc in bucati .apoi punem intr-o oala un pic de ulei la incins dupa care adaugam carnea de porc si adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba inabusit. Separat curatam cartofii si ii spalam,dupa care ii dam pe razatoarea mare si ii adaugam peste carnea de porc...
Placinta frageda cu mere
Se amesteca uleiul si apa cu drojdia si faina pana se formeaza un aluat elastic. Separat se curata merele si se dau pe razatoare si apoi se calesc cu zaharul, scortisoara si zahar vanilat . Aluatul se imparte in doua si se intinde prima parte si se aseaza in...
Paste rondele cu branza
Pentru inceput se pune la fiert apa cu un pic de sare, iar dupa ce s-a fiert se adauga pastele care se lasa cam 6 minute, dupa care se scurg bine de apa si se amesteca cu branza care a fost amestecata cu zaharul, ouale,z aharul vanilat si esenta de rom. Separat se...
Parjoale moldovenesti
Pentru inceput am amestecat carnea de pasare cu cea de vita. Apoi am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o marunt. Separat cartofii i-am curatat, apoi i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mica, dupa care i-am scurs bine de zeama care au lasat-o. Peste carnea bine amestecata am adaugat ceapa,...
Mucenici de post
Pentru inceput se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calduta si 3 linguri de faina care se lasa pana isi mareste volumul, apoi se adauga peste faina cernuta impreuna cu margarina, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framana un aluat destul de elastic care se lasa la...
Rulada pufoasa cu magiun
Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul pana se formeaza o spuma, apoi se toarna apa minerala impreuna cu sucul de lamaie, esenta de vanilie si mierea de albine si se amesteca bine. Se adauga faina care a fost cernuta si plicul de praf de copt. Compozitia rezultata se aseaza intr-o tava...