...mi-am dorit de mult sa fac aceasta reteta si in sfarsit am reusit....este foarte gustoasa dar de preferat de mancat a doua zi ca sa intre foarte bine siropul in ea ...eu nu am mai avut rabdare si am mancat 2 bucati pe nerasuflate si asept sa se faca dimineata sa mai mananc .....
Pentru inceput amestecam nuca macinata cu scortisoara.
Se impart foile in trei parti egale si se unge fiecare foaie cu unt topit pe ambele parti, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce am terminat cu prima parte de foi turnam jumatate din compozitia de nuci si se procedeaza la fel cu celelalte foi. Dupa ce terminam de asamblat baclavaua, o taiem bucati cu un cutit foarte bine ascutit, dupa preferinta, apoi o introducem la cuptor ,la foc mediu pentru 35 de minute.
Intre timp preparam siropul din apa, zahar, miere si zeama de lamaie si se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul.
Dupa ce s-a copt baclavaua se toarna siropul fierbinte si uniform pe toata suprafata baclavalei si o lasam sa se racoreasca foarte bine.
Sa aveti pofta la baclava!
1
scortisoara ii da baclavalei un gust special