....carne,carne si iar carne ,m-am cam saturat de carne si cred ca am sa mai aleg si soia pentru ca este destul de sanatoasa si gustoasa daca este preparata cum trebuie.....
Pentru inceput am pus la fiert cartofii si am pus separat la fiert cam un litru de apa. Cand a fiert apa am adaugat granulele de soia si le-am lasat pana s-au fiert, mai bine spus s-au umflat. Apoi le-am scurs si le-am lasat sa se raceasca.
Intr-o tigaie am pus ulei la incins si am adaugat ceapa pe care am curatat-o si am spalat-o, iar apoi am taiat-o marunt. Dupa ce s-a calit un pic ceapa am adaugat soia, secretul gustului dupa gust, marar si piper, care le-am mai lasat un pic impreuna sa se caleasca.
Dupa ce s-au fiert cartofii, i-am curatat si i-am lasat sa se raceasca si apoi i-am taiat felii. Am uns un vas termorezistent cu ulei si am adaugat jumatate din cartofii feliati, peste care am adaugat amestecul de soia, iar la final am pus si restul de cartofi. Am desfacut bulionul cu o cana de apa si am pus un pic de piper si l-am adaugat peste cartofi. La final am bagat vasul la cuptor si l-am lasat pana s-a format o crusta maronie.
Am servit cald, dar se serveste foarte bine si rece.
Pofta buna!
1
la musaca este de preferat de folosit cartofi roz pentru ca acestia nu se sfarama la fiert.