....nu as vrea sa va duc in eruare ,dar aluatul si compozitia de branza este aceeasi ca la reteta de poale-n brau cu telemea,chiar identica,pentru ca am vrut sa modific un pic forma si modul de preparare . va sfatesc din inima sa alegeti varianta pachetelelor ,nu pentru ca le-am facut eu ci doar ca, consider ca sunt mai gustoase si inca un lucru....mananci si nu te mai opresti.......am sa trec facultativ ingrendientele,dar am sa le trec la jumatete si va ies c-am 6-8 pachetele......
pentru aluat:
pentru compozitia de branza:
din ingrendientele pentru aluat formam o coca elastica ,pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul .
separat amestecam ingrendientele pentru amestecul de branza .
dupa ce a crescut aluatul ,rupem bucati din aluat ,pe care le intindem pe o planseta daca se poate sa fie patrate.
in mijloc adaugam 2 linguri din compozitia de branza si apoi unim capetele ,2 cate 2,formand un pachetel care apoi il mai intindem deasupra un pic cu un sucitor.
se pune pe aragaz o tava de copt ardei care se incinge bine .
dupa ce tava s-a incins asezam pachetelul si il lasam sa se coaca la foc mic pe aragaz,avand grija sa il intoarcem de mai multe ori pentru a se coace bine si pentru a nu se arde.
se serveste cald cu lapte batut!
1
am folosit cartofi in aluat pentru ca da un gust dulceag aluatului.