Coltunasi cu telemea

de iry-gabriela in Dulciuri, 23 Feb 2012 | 4987 vizualizari

 

.....nu am cuvinte,dar va pot spune ca au iesit foarte buni si am sa mai fac ca nu prea m-am saturat.....

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • o ceasca de apa,
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde.    
  • pentru umplutura:
  • 150 g telemea de oi ,
  • 1 ou,
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1 plic de zahar vanilat bourbon.   
  • optional smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu telemea:

Din ceasca de apa, sare si faina am facut un aluat elastic si usor de intins pe masa de lucru.   

Telemeaua sfaramata am amestecat-o cu oul, zaharul pudra si cel vanilat.

Am intins o foaie din aluat cat mai subtire si am facut forme cu o cana (dar si cateva patrate, dar mai mult mi-au placut cum arata cele rotunde) si am asezat cu o lingurita pe mijlocul cercului de aluat un pic din compozitia de branza. Dupa care am indoiat-o si am presat-o la capete cu o furculita.  

Separat am pus pe foc intr-o oala apa la fiert cu un pic de sare si cand a fiert apa am adaugat coltunasii la fiert si i-am lasat pana s-au ridicat la suprafata. I-am scos pe o farfurie si i-am servit cu putina smantana, nu prea multa ca se depune stim noi unde .....    

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza