Tort "AIS"

de iry-gabriela in Torturi, 27 Mar 2012 | 4247 vizualizari

 

a-andreea,i-irina si s-simona.trei prietene dragute,bineinteles una dintre ele sunt eu.....acest tort l-am facut impreuna cu ele si ne-am bucurat jucandu-ne de-a bucataria si spun eu ca ne-a iesit.....

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri de apa rece,
  • o cana de zahar,
  • o cana de faina,
  • 4 patratele de ciocolata amaruie
  • crema:
  • un plic de crema cu gust de ciocolata,trufe si rom de la dr. Qetker,
  • 3 linguri de zahar,
  • un pahar de lapte rece,
  • o lingura de cacao.
  • glazura:
  • un plic de glazura cu gust de ciocolata dr.Qetker,
  • 6 linguri de apa rece.
  • un plic praf de frisca,
  • 150 ml lapte
  • struguri din compot.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "AIS":

Pentru blat: separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Apoi galbenusurile le frecam cu cana de zahar pana se formeaza spuma si apoi adaugam apa rece si amestecam cu mixerul pana se topeste zaharul si se mareste compozitia formandu-se o crema. Adaugam albusurile batute peste galbenusuri si amestecam usor de jos in sus pana se incorporeaza toata spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si ciocolata rasa si punem compozitia intr-o tava de chec unsa cu margarina. Dam tava la cuptor care a fost bine incins, cam 30 de minute.

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in trei parti egale.

Separat pregatim crema: frisca si glazura dupa instrunctiunile de pe plic. apoi mergem la ansamblarea tortului.

Asezam prima parte a blatului peste care intindem un strat de crema, dupa care adaugam a doua parte de blat, iar apoi adaugam inca un strat de crema, iar la final asezam a treia parte de blat peste care asezam glazura si ornam dupa preferinta cu frisca si struguri.

Sper sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "AIS"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si cafea