publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Zacusca de dovlecei cu morcov
pentru inceput curatam ceapa ,o spalam si apoi o taiem marunt. apoi spalam mocovul si il dam pe razatoarea mica. iar dovleceii ii curatam de coaja apoi ii taiem in doua si le scoatem semintele,dupa care ii spalam si ii dam pe razatoarea...
Clatite cu duleata de cirese (hultoane)
pentru inceput adaugam laptele intr-un vas ,peste care adaugam si sifonul. separaT ouale le batem cu zaharul dupa care le adaugam peste lapte. apoi adaugam faina iar la final turnam in compozitie si uleiul si lasam sa se odihneasca compozitia cam 30 de minute....
Dulceata de caise
Pentru inceput se spala caisele, se scot samburii si se taie felii. Se lasa deoparte. Separat se pun la fiert vinul cu zaharul, iar cand a dat intr-un prim clocot se adauga caisele taiate si se lasa la fiert la foc mic avand grija sa spumuim din cand in cand. Se lasa la fiert cam 2 ore,...
File de cod in folie cu salata mexicana si orez
Pentru inceput pregatim 6 bucati de folie pe care le ungem cu ulei, apoi asezam cate un file pe fiecare folie si il presaram cu sare si piper, scurgem zeama de lamaie si asezam pe fiecare bucata cate 2 bucatele de rosie. Infasuram folia in jurul fileului si il asezam pe grill sa se faca incet pe...
Dulceata de pepene galben
Pentru inceput punem la fiert apa cu zaharul si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Cat fierbe apa si se formeaza siropul taiem pepenele si il curatam de seminte si de coarja, apoi taiem pepenele cubulete si le adaugam in siropul care a dat intr-un prim clocot. Lasam sa fiearba 2 ore la foc...
Mini tarta cu smantana si cas
Pentru inceput dam casul pe razatoare. Adaugam apoi smantana. Ouale le amestecam cu zaharul, dupa care le punem impreuna cu celelalte. Adaugam apoi zaharul vanilat si esenta de cafea. La final adaugam grisul pentru omogenizare. Pregatim un vas termorezistent de 20/20 si il ungem cu unt. Turnam...
Macrou la tigaie
Pentru inceput curatam pestele frumos ,il spalam si apoi il taiem in bucati egale. Apoi il asezam frumos sa se scurga, dupa care il presaram cu sare si piper dupa gust . Intr-un vas punem malai pe care il folosim pentru a trece fiecare bucata de peste prin el, dupa care punem la prajit in ulei....
Sarmale in foi de vita si loboda
Pentru inceput tocam pulpa de porc si o punem intr-un vas. Separat se curata ceapa si se spala, apoi se taie ceapa marunt si se caleste un pic. Orezul se spala si se lasa la umflat, dupa care se adauga peste ceapa si se mai calesc impreuna un pic. Morcovul se curata...
Cas de oi framantat la borcane
Casul se taie bucati, apoi se sareaza pe ambele parti si se lasa peste noapte sa se lase zerul. A doua zi se framana casul cu mana sau se da pe razatoare si se aseaza in straturi presand bine de fiecare data sa nu ramana goluri de aer. ...
Fasole noua prajita cu kaizer
Pentru inceput se spala fasolea si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce a dat in clocot prima tura se arunca apa si se pune alta apa, lasand sa fiarba in continuare. Separat se curata ceapa si se caleste in ulei peste care se adauga si morcovul care a fost curatat si el si spalat si dat pe...
Cas de oi la tigaie
Nu am dat cantitatea de cas ,deoarece fiecare isi face dupa preferinta cat de mult pofteste. Deci: se iau bucatile de cas si se taie cuburi. Intr-o tigaie se aduga untul care il topim peste care adaugam casul. Il lasam pe foc si amestecam din cand in cand pana se topeste si...
Ciuperci pane
Se iau ciupercile si se spala, se rup usor palariile in bucati mai mari. Sse pun la scurs pe un prosop. Se trec prin faina si apoi prin ouale batute spuma in care au fost adaugat sare si piper dupa gust. Se pun la prajit in ulei incins si se scot apoi pe un servetel de hartie pentru a se scurge...
Varza in straturi cu carne tocata
Cantitatile pentru compozitia de sarmale nu le-am trecut, dar cred fiecare poate face dupa ochi si in functie de cat de mult sau putin se prepara. Pentru inceput curatam varza de frunzele urate dupa care o tocam si o amestecam cu un pic de sare. Cum compozitia de...
Aperitiv chec multicolor
Pentru inceput, spalam pieptul de pui, il taiem cubulete si il calim putin in ulei. Separat, curatam ceapa si o tocam marunt si o calim in uleiul in care am calit si pieptul de pui. Separat, spalam ciupercile si le taiem marunt, le calim si pe ele pana se inmoaie, apoi le scoatem intr-un castron...
Costite de porc la gratar cu mujdei de usturoi si iaurt
Coastel se spala, dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa care se aseaza pe gratar. Din cand in cand se stropesc cu bere si se intorc pe ambele parti pana se patrud foarte bine. Dupa fiecare intoarcere se stropesc cu bere, dupa care se lasa iar pe gratar, apoi se intorc si se stropesc...
Mujdei de usturoi cu iaurt - Sosul ideal pentru fripturi
Iata cum se prepara acest Mujdei de usturoi cu iaurt - Sosul ideal pentru fripturi Pentru inceput se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se adauga un praf de sare si se piseaza pana devine ca o pasta. Se adauga ulei ,putin cate putin ca la maioneza (4-5 linguri), amestecand bine cu...
Piept de pui la gratar cu mujdei de usturoi si iaurt
Se ia pieptul de pui si se spala dupa care se taie in bucati pe lung cat mai subtiri. Se da cu sare si piper dupa gust si se adauga vinul alb si se lasa peste noapte pentru a se patrunde vinul in carne. A doua zi se pune pe gratar pieptul de pui si se lasa sa se faca bine intorcand pe...
Gogosi pufoase
Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, 3 linguri de faina si apa calda pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Faina o cernem si o asezam intr-un lighean mai mare in care ii facem o gaura in mijloc si adaugam iaurtul, ouale batute, paharul de bere, zaharul...
Spirale cu branza de oi
Se pune la fiert apa cu un pic de ulei, dupa care se adauga spiralele si se lasa sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-au fiert se scurg si se aseaza intr-un vas. Separat se framanta casul si se adauga peste spiralele calde impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca...
salata colorata cu bucati de cas
Ardeiul il spalam si il curatam dupa care il taiem cubulete. Rosiile le spalam si apoi le taiem felii. Castravetii ii curatam si ii taiem cubulete. Mararul il spalam si il taiem marunt, dupa care le amestecam pe toate impreuna. Adaugam zeama de lamaie, ulei, sare si piper dupa gust, iar la final...
Tartine aperitiv
Pentru inceput se prajesc feliile de paine dupa care se ung cu unt si apoi se taie patrate. Peste patratelele de paine unse cu unt se aseaza icre rosii si negre. Separat se spala o lamaie, se feliaza, dupa care se taie bucatele si se aseaza peste fiecare patratel de paine cu...
Saramura de peste
Cantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta. Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o taiem in 4. Busuiocul, leusteanul si cimbrul vor fi spalate si adaugate intregi si ele alaturi de...
Foi de napolitana cu crema de biscuiti
Mai intai am zdrobit bine cu sucitorul jumatate din biscuiti, iar o parte i-am rupt bucati. Am pus apa intr-o cratita mai mare, am adaugat margarina si zaharul si am lasat pana s-a topit. Am amestecat din cand in cand. Am adaugat cacaua si esenta, apoi am amestecat cu telul, dupa care am adaugat...
Supa de legume si copanele de pui
Copanelele le-am spalat foarte bine. Am pus intr-o oala 3l de apa in care am adaugat copanelele si un pic de ulei. Cand a inceput sa fiarba am spumuit bine sa ramana limpede supica. Separat am curatat legumele. Le-am spalat. Am taiat:cartofii si morcovii,cuburi. Ceapa...
Salata verde cu oua
Pentru inceput fierbem ouale pe care le lasam sa fiarba pana devin tari, dupa care le lasam sa se raceasca si le curatam . Separat spalam salata si spanacul, le alegem si apoi le rupem bucati. Spalam ridichile si apoi le taiem felii subtiri. Spalam si rosiile si le taiem...
Turte cu dulceata de cirese negre
Pentru inceput cernem faina si o adaugam intr-un vas in care facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare. Apoi adaugam laptele batut, ouale, zaharul si untul pe care trebuie lasat la temperatura camerei. Framantam un aluat elastic, dupa care il lasam la crescut pana...
Pandispan simplu
Pentru inceput separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Se adauga galbenusurile si uleiul, iar la final se adauga esenta, faina si stafidele. Se pregatesc 2 tavi de unica folosinta de aluminiu, se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina....
prajitura rapida de duminica
pentru inceput se separa ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Apoi adaugam galbenusurile. Apoi se adauga uleiul ,esenta si faina. Se ia o tava si se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina peste care se adauga 1/2 din compozitie si se da la cuptor15 minute, dupa...
Drob
Ficatul si maruntaiele de la miel se fierb, zarzavatul verde se spala si se toaca marunt . Dupa ce s-au fiert ficateii se lasa sa se raceasca si apoi se dau prin masina de tocat . Se amesteca cu zarzavatul ,cele 10 oua crude ,uleiul,se potriveste de sare si piper. Cele 4 oua se...
Crochete din carne de vita.
Carnea tocata se amesesteca cu ouale, cu mararul care a fost spalat si taiat marunt, apoi se adauga faina, sare si piper dupa gust. Se formeaza mici bilute care se prajesc in ulei incins si se scot pe un prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. Se servesc atat...