Mucenici de post

de iry-gabriela in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 5170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub drojdie,
  • 2 lingurite de zahar+3 linguri de zahar pudra,
  • 500g faina,
  • zahar vanilat,
  • 50 g margarina,
  • miere de albine,
  • nuca macinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici de post:

Pentru inceput se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calduta si 3 linguri de faina care se lasa pana isi mareste volumul, apoi se adauga peste faina cernuta impreuna cu margarina, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framana un aluat destul de elastic care se lasa la crescut, dupa care se imparte bucati si se formeaza sfintisori, care ii asezam intr-o tava pe care eu am uns-o cu un pic de margarina si se mai lasa la crescut in tava cam 20 de minute.   

Se da tava la cuptor care a fost inainte bine incins si se lasa pana se coc si apoi se scot sa se racoreasca un pic. Eu i-am uns cu miere de albine din belsug si apoi i-am tapetat cu nuca macinata. Mi-au iesit 8 mucenici frumosi si gustosi!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem de post