Caramelizez 150 gr zahar intr o forma cu diam 24 cm, in care urmeaaza sa coc crema de zahar ars.
Amestec ouale cu 150 gr zahar,vanilia,adaug laptele,apoi torn compozitia in forma tapetata cu zahar ars.Asez forma intr un vas cu apa si coc pentru cca 45 min,in cuptorul preincalzit la 160...
Blat: Albusurile cu apa se bat foarte bine pana isi tripleaza volumul,adaug zahar cate putin si bat pana se topeste zaharul,apoi adauga galbenusurile,vanilia si faina cernuta prin sita si amestec usor cu o lingura.Torn aluatul intr o forma cu diam de 25 cm ,unsa cu unt si...
Aluatul :amestec 100 ml apa minerala,100 ml ulei,1/2 plic drojdie uscata(cca 5 gr),300 gr faina (sau cat cuprinde) si las aluatul in frigider timp de o ora.Impart aluatul in 3 parti si pe o planseta infainata, rulez cateo foaie din fiecare parte.
Pe fiecare foaie intind cate 3-4 linguri...
Blatul : ouale cu apa se bat f bine pana isi tripleaza volumul,apoi adaug zaharul cate putin, bat bine si adaug galbenusurile cate unul ,apoi faina si cacao trecute prin sita.Torn compozitia intr o forma rotunda, cu diam de 25 cm si coc ptr 25 - 30 min,in cuptorul preincalzit la 160 C....
Incalzesc cuptorul la 180 C.
Ung cu ulei si tapetez cu faina, o tava cu dimensiunile 25x28cm,adaug caisele uscate, apoi gemul de caise si bucatele de unt.
Separat amestec ouale cu faina,uleiul,zaharul si iaurtul si torn amestecul peste caisele din tava. Coc ptr 25-30 min,in cuptorul...
Amestec faina cu praful de copt,adaug uleiul,oul si gabenusul de ou,laptele,coaja de lamaie si framant aluatul,pe care apoi il pun in frigider ptr 30 min.
Intr o forma de copt cu dim 25x25 cm,asez o hartie de copt si apoi intind aluatul de dimensiunea tavii,dar pastrez o bucatica de aluat ptr...
Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusurile devine tari,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25 cm, cu hartie de copt,se...
Blat: se amesteca faina cu nuca si/sau migdalele macinate si cu untul lasat la temperatura camerei si rastorn amestecul intr o tava de tort (diam 24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. Intep aluatul si coc ptr 15-20 min in cuptorul preincalzit la 180 C.
Crema :Apa,zaharul si nessul se pun...
Blat: se amesteca albusurile cu apa si se bat foarte bine ,adaug treptat zaharul,bat bine,apoi adaug galbenusurile,bat si adaug cacao si faina trecute prin sita.Torn aluatul intr o forma cu diam 25 cm ,unsa si tapetata si coc cca 20 min la cuptorul preincalzit la 150 C.Dupa ce blatul s a racit...
Faina se amesteca cu 100 gr zahar brun si cu untul rece,pana se formeaza un aluat sfarmicios.
Merele curatate si taiate cubulete se aseaza intr o forma termorezistenta ,unsa cu unt.Peste mere se presara 50 gr zahar brun ,stafidele si aluatul.
Se coace ptr 30 -35 min,in cuptorul preinaclzit...
Cartofii curatati,fierti si zdrobiti se amesteca cu 50 gr unt topit,cu ouale si cu faina.Rezulta un aluat din care pregatesc galustele,iar in mijlocul fiecareia pun o pruna.
In restul de unt se prajeste pesmetul, zaharul,vanilia, ptr 5 min sau pana capata o culoare aurie.
Dupa ce am...
Blat: In albusuri se toarna apa si se bat f bine, se adauga zaharul cate putin si se bat albusurile pana se intaresc foarte bine, apoi adaug galbenusurile, apoi faina si cacaoa trecute prin sita. Se unge si se tapeteaza o forma (25cm ) si se toarna compozitia, se coace in cuptorul...
Indepartez mijlocul merelor si umplu fiecare mar cu 1/2 lingura zahar,stafide,migdale pisate,un cubulet de marga,visine din dulceata,scortisoara si coc in cuptorul preincalzit la 180 C ptr 20 - 30 min.
Pudrez cu zahar si ornez cu zahar caramelizat .
Prepar aluatul 2 - amestec ingredientele si intind pe o hartie de copt,intr o tava de copt ,apoi trasez linii si pun in congelator.
Prepar aluatul 1 - mixez ouale cu zahar pana isi dubleaza volumul,incorporez treptat faina,amestecand de jos in sus si torn acest aluat peste primul aluat...
Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusul devine tare,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25x25 cm, cu hartie de copt,se...
Ptr foile cu nuca: 2 00 gr nuca prajita si macinata,300 gr zahar,2 linguri miere,1 ou,4 linguri lapte,200 gr faina. Se amesteca toate ingredientele, se framanta si rezulta un aluat putin lipicios.Se da la rece 2 ore.Aluatul se imparte in 4 buc si se intind foi subtiri,pe hartia de copt,taiata de...
Ouale se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani groasa si las deoparte.
Separat hidratam gelatina in 10 linguri apa si asezam castronelul intr un alt vas cu apa fierbinte.
Bat frisca sa fie tare.
Amestec crema de oua cu gelatina si bat cu telelul apoi...
Blatul :Se bat f bine ouale cu zaharul,se adauga prin sita faina amestecata cu cacao si praful de copt si se adauga untul topit.Se amesteca usor cu o lingura, pana se omogenizeaza compozitia.Intr o forma de copt cu inel,cu diametrul de 28 cm,se aseaza hartia de copt si se toarna compozitia .Se...
Creme brulee - Crema de zahar ars
Caramelizez 150 gr zahar intr o forma cu diam 24 cm, in care urmeaaza sa coc crema de zahar ars. Amestec ouale cu 150 gr zahar,vanilia,adaug laptele,apoi torn compozitia in forma tapetata cu zahar ars.Asez forma intr un vas cu apa si coc pentru cca 45 min,in cuptorul preincalzit la 160...
Tort cu ciocolata si capsuni
Blat: Albusurile cu apa se bat foarte bine pana isi tripleaza volumul,adaug zahar cate putin si bat pana se topeste zaharul,apoi adauga galbenusurile,vanilia si faina cernuta prin sita si amestec usor cu o lingura.Torn aluatul intr o forma cu diam de 25 cm ,unsa cu unt si...
Rulouri cu banane,nutella si ciocolata
Aluatul :amestec 100 ml apa minerala,100 ml ulei,1/2 plic drojdie uscata(cca 5 gr),300 gr faina (sau cat cuprinde) si las aluatul in frigider timp de o ora.Impart aluatul in 3 parti si pe o planseta infainata, rulez cateo foaie din fiecare parte. Pe fiecare foaie intind cate 3-4 linguri...
Birthday cake
Blatul : ouale cu apa se bat f bine pana isi tripleaza volumul,apoi adaug zaharul cate putin, bat bine si adaug galbenusurile cate unul ,apoi faina si cacao trecute prin sita.Torn compozitia intr o forma rotunda, cu diam de 25 cm si coc ptr 25 - 30 min,in cuptorul preincalzit la 160 C....
Prajitura cu caise uscate - Dried Apricot Cake
Incalzesc cuptorul la 180 C. Ung cu ulei si tapetez cu faina, o tava cu dimensiunile 25x28cm,adaug caisele uscate, apoi gemul de caise si bucatele de unt. Separat amestec ouale cu faina,uleiul,zaharul si iaurtul si torn amestecul peste caisele din tava. Coc ptr 25-30 min,in cuptorul...
Prajitura cu zmeura si migdale
Amestec faina cu praful de copt,adaug uleiul,oul si gabenusul de ou,laptele,coaja de lamaie si framant aluatul,pe care apoi il pun in frigider ptr 30 min. Intr o forma de copt cu dim 25x25 cm,asez o hartie de copt si apoi intind aluatul de dimensiunea tavii,dar pastrez o bucatica de aluat ptr...
Bunny Cake
Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusurile devine tari,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25 cm, cu hartie de copt,se...
Tort Luci
Blat: se amesteca faina cu nuca si/sau migdalele macinate si cu untul lasat la temperatura camerei si rastorn amestecul intr o tava de tort (diam 24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. Intep aluatul si coc ptr 15-20 min in cuptorul preincalzit la 180 C. Crema :Apa,zaharul si nessul se pun...
Tort cu ciocolata si visine
Blat: se amesteca albusurile cu apa si se bat foarte bine ,adaug treptat zaharul,bat bine,apoi adaug galbenusurile,bat si adaug cacao si faina trecute prin sita.Torn aluatul intr o forma cu diam 25 cm ,unsa si tapetata si coc cca 20 min la cuptorul preincalzit la 150 C.Dupa ce blatul s a racit...
Apple crumble
Faina se amesteca cu 100 gr zahar brun si cu untul rece,pana se formeaza un aluat sfarmicios. Merele curatate si taiate cubulete se aseaza intr o forma termorezistenta ,unsa cu unt.Peste mere se presara 50 gr zahar brun ,stafidele si aluatul. Se coace ptr 30 -35 min,in cuptorul preinaclzit...
Galuste cu prune - Gomboti
Cartofii curatati,fierti si zdrobiti se amesteca cu 50 gr unt topit,cu ouale si cu faina.Rezulta un aluat din care pregatesc galustele,iar in mijlocul fiecareia pun o pruna. In restul de unt se prajeste pesmetul, zaharul,vanilia, ptr 5 min sau pana capata o culoare aurie. Dupa ce am...
Tort Martisor
Blat: In albusuri se toarna apa si se bat f bine, se adauga zaharul cate putin si se bat albusurile pana se intaresc foarte bine, apoi adaug galbenusurile, apoi faina si cacaoa trecute prin sita. Se unge si se tapeteaza o forma (25cm ) si se toarna compozitia, se coace in cuptorul...
Mere coapte
Indepartez mijlocul merelor si umplu fiecare mar cu 1/2 lingura zahar,stafide,migdale pisate,un cubulet de marga,visine din dulceata,scortisoara si coc in cuptorul preincalzit la 180 C ptr 20 - 30 min. Pudrez cu zahar si ornez cu zahar caramelizat .
Tort cu capsuni
Prepar aluatul 2 - amestec ingredientele si intind pe o hartie de copt,intr o tava de copt ,apoi trasez linii si pun in congelator. Prepar aluatul 1 - mixez ouale cu zahar pana isi dubleaza volumul,incorporez treptat faina,amestecand de jos in sus si torn acest aluat peste primul aluat...
Tort Carol
Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusul devine tare,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25x25 cm, cu hartie de copt,se...
Tort cu nuca
Ptr foile cu nuca: 2 00 gr nuca prajita si macinata,300 gr zahar,2 linguri miere,1 ou,4 linguri lapte,200 gr faina. Se amesteca toate ingredientele, se framanta si rezulta un aluat putin lipicios.Se da la rece 2 ore.Aluatul se imparte in 4 buc si se intind foi subtiri,pe hartia de copt,taiata de...
Tort diplomat cu ciocolata
Ouale se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani groasa si las deoparte. Separat hidratam gelatina in 10 linguri apa si asezam castronelul intr un alt vas cu apa fierbinte. Bat frisca sa fie tare. Amestec crema de oua cu gelatina si bat cu telelul apoi...
Triple chocolate cake
Blatul :Se bat f bine ouale cu zaharul,se adauga prin sita faina amestecata cu cacao si praful de copt si se adauga untul topit.Se amesteca usor cu o lingura, pana se omogenizeaza compozitia.Intr o forma de copt cu inel,cu diametrul de 28 cm,se aseaza hartia de copt si se toarna compozitia .Se...