Tort Luci

de irena in Torturi, 12 Mar 2012 | 4220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt,
  • 200 gr faina,
  • 200 gr nuci/migdale macinate.
  • Crema :
  • 500 gr zahar,
  • 125 ml apa,
  • 6 lingurite ness,
  • 6 albusuri oua.
  • Ornat :
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Luci:

Blat: se amesteca faina cu nuca si/sau migdalele macinate si cu untul lasat la temperatura camerei si rastorn amestecul intr o tava de tort (diam 24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. Intep aluatul si coc ptr 15-20 min in cuptorul preincalzit la 180 C.

Crema:Apa,zaharul si nessul se pun la fiert ,amestecand mereu, se fierb pana la punctul de serbet, adica din momentul in care incepe fierberea se mai lasa pe foc mic inca 20 -25 minute. Se face proba picaturii intr un pahar cu apa rece. Separat bat albusurile pana devin o spuma tare. Inchid focul la cratita cu crema si adaug albusurile peste amestecul de zahar,apa si ness,apoi torn acest amestec peste blatul din cuptor si continui coacere inca cca 40 -45 min.Fac proba cu scobitoare.

Las tortul la racit si il imbrac in frisca.

TIPS-URI

1

Este un tort fin si usor de preparat,dar trebuie atentie la prepararea cremei ,ptr ca daca consistenta cremei nu e cea corespunzatoare,atunci ori se intareste f tare ,ori e prea lichida si tortul nu iese . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort grenoblez cu cafea si nuci