ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI204
Retete

Budinca vanilata din paste cu telemea

In Dulciuri la 8 Aug 2011

Budinca vanilata din paste cu telemea este excelenta pentru masa de seara si nu numai. Peste pastele fierte in apa cu sare  si scurse adaugam telemeaua pisata/rasa,zaharul si zaharul vanilinat,esenta de vanilie,zaharul,amestecam bine totul Turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu...

Briose tip pizza

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2011

Pentru prepararea acestei retete de briose vom proceda astfel: -mixam oul cu ulei si mustar dupa care am adaugat celelalte ingrediente , am omogenizat bine -am pus compozitia in tava pt briose,iar deasupre am adaugat ceapa verde taiata marunt, bucatele de carnat, si salam -dam la...

Tarta cu prune

In Dulciuri la 7 Aug 2011

Prepararea blatului pentru tarta -peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul,mixam pana se topeste complet -galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam in bezea - adaugam si faina cernuta ,omogenizam compozitia -turnam in tava de tarta unsa si tapetata cu...

Briose cu cacao si inima de cocos

In Dulciuri la 6 Aug 2011

-ouale,iaurtul,zaharul,praful de copt,uleiul si faina se mixeaza bine -din aceasta compozitie oprim cateva linguri in care vom adauga nuca de cocos in restul de compozitie adaugam cacaoa -umplem formele de briose 1/2 cu compozitia de cacao, iar in centrul lor turnam aluatul cu nuca de...

Fursecuri 'painici"

In Dulciuri la 5 Aug 2011

-iaurtul l-am mixat bine cu zaharul si zaharul vanilinat -adaugam ouale pe rand mixand dupa fiecare,amoniacul stins dar si esenta de vanilie -adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit dar nu foarte tare -lasam sa se odihneasca 15-20 min -formam bilute din aluat pe care le turtim cu...

Gogosele cu iaurt

In Dulciuri la 5 Aug 2011

-mixam bine toate ingredientele de mai sus -lasam cam 15 min sa se odihneasca -punem intr-o cratita/tigaie  ulei si -l lasam sa se incinga -in uleiul bine incins (acum este cazul sa micsorati flacara de la aragaz )turnam  cu ajutorul unei linguri mici gramajoare de aluat...

Prajitura "turnata "cu nectarine

In Prajituri la 4 Aug 2011

-spalam nectarinele ,le tocam marunt..le punem impreuna cu zaharul intr-o tigaie ,le tinem pana ce zaharu si zaharul vanilinatl este complet dizolvat,lasam sa se racoreasca Pregatirea aluatului: -ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine -se adauga pe rand faina in...

Orez la cuptor cu legume reteta delicioasa de post

In Mancaruri de post la 4 Aug 2011

Cum se prepara Orez  la cuptor cu legume  reteta delicioasa de post-ceapa se caleste in putin ulei  dupa care adaugam  ardeiul si morcovul tocate -tinem pana se inmoaie putin -adaugam rosia pasata -saram si piperam dupa gust,adaugam orezul spalat si scurs.dar si 4...

Paste cu carne la cuptor

In Paste la 4 Aug 2011

Se pun la fiert in apa cu sare pastele -ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei,se adauga carnea tocata ,se tine la foc mic pana scade  zeama lasata de carne si se rumeneste putin, -adaugam rosia pasata decojita  si mai tinem pentru inca 5 min -saram si piperam dupa...

Shake cu piersici

In Cocktail la 23 Iul 2011

-piersicile foarte bine spalate (si curatate de pielita pt cine doreste -eu nu am inlaturat-o pt ca acolo se gasesc cica cele mai multe vitamine)se pun in blender impreuna cu iaurtul ,zaharul si gheata -se mixeaza pana la obtinerea unei consistente uniforme -se toarna in pahare si se serveste.

Guguluf din albusuri cu cacao si visine

In Prajituri la 22 Iul 2011

Se bat albusurile spuma tare cu putina sare,se adauga zaharul si zaharul vanilinat...se mixeaza pana se topeste. Adauga uleiul-omogenizam -adauga faina in care am adaugat praful de copt si inglobam in aluatul de albus Se toarna 1/2 din compozitie in tava unsa cu ulei si tapetata cu...

Pui cu scortisoara si curry

In Pui la 20 Iul 2011

Carnea de pui se pune la fiert in apa cu sare,adaugam 1 morcov si 1/2 ceapa,sa fie mai gustos -dupa ce a fiert suficient carnea o scoatem si o calim in putin ulei,pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa,le scoatem si le punem deoparte -cealalta 1/2 de ceapa o punem la calit in uleiul...

Bruschete la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2011

-peste feliile de paine adaugam rosiile taiate cubulete ,asta dupa ce le-am inlaturat semintele,saram si piperam dupa gust,radem branza tare deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc putin.

Guguluf cu lapte si Cioco-Duo

In Dulciuri la 19 Iul 2011

-ouale se mixeaza cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat,pana -si dubleaza volumul, -se adauga pe rand adauga laptele ,uleiul si faina si praful de copt,se omogenizeaza Se toarna in tava de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina ,1/2 din compozitie ,in restul se va adauga crema de...

Fursecuri pisate cu furculita (Fursecuri gandac)

In Dulciuri la 17 Iul 2011

-margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat -adauga faina ,praful de copt si omogenizati -se infoliaza aluatul si se da la rece pentru cat mai mult timp ,e bine de seara pana dimineata -se formeaza suluri de aluat din care se vor taia cu ajutorul unui fir de ata .discuri de...

Turta dulce

In Dulciuri la 17 Iul 2011

Zaharul il punem pe foc sa se caramelizeza,dupa care turnam deodata apa calda ,aproape fiarta,lasam sa se racoreasca,amestecand din cand in cand pentru dizolvarea completa -se amesteca  ingredientele de mai sus +1 lingura de amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie(da ati auzit bine 1...

Inghetata cu iaurt

In Dulciuri la 16 Iul 2011

In frisca batuta bine cu zaharul se adauga iaurtul,se omogenizeaza ,se imparte in doua parti egale,intr-una se adauga cacao iar in cealalta esenta de vanilie -se pue straturi alternative din compozitii,  cacao si vanilie in vase de plastic,eu am folosit pahare de unica folosinta ,in ideea...

Shortbread Cookies ( fursecuri fainoase)

In Dulciuri la 15 Iul 2011

-mixam untul bine pana devine pufos,adaugam zaharul pudra si batem pana la dizolvarea completa -adaugam esenta de vanilie si faina -framantam bine si dam la rece pentru cel putin 1 -2 ore -intindem o foaie subtire de aluat si decupam fursecurile,-dam din nou la rece ,intre timp aprindem...

Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!

In Torturi la 15 Iul 2011

Blatul: -peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet -adaugam faina si omogenizam galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie -omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt...

Legume gratinate

In Mancaruri de legume la 15 Iul 2011

-se curata cartofii si se taie in felii subtiri,se stropesc cu ulei si se presara deasupra condimente pentru cartofi se vor taia felii subtiri si rosiile dar si dovleceii -se asaza in tava unsa cu ulei legumele alternand rosiile,dovlecelul si cartofii -se sareaza si pipereaza,se stropesc...

Sables (Fursecuri frantuzesti cu unt)

In Dulciuri la 13 Iul 2011

-untul ,zaharul vanilat si zaharul se mixeaza -adaugam oul si mixam bine -adaugam faina in care am adaugat praful de copt -framantam bine ,dam la rece pentru cel putin 1 ora. -dupa ce aluatul s-a intarit intindem foaie subtire de 0,5 cm decupam fursecurile le asezam in tava cu hartie...

Raviolii cu carne in sos tomat

In Paste la 13 Iul 2011

Aluatul -framantam din ou,sare apa si faina un aluat potrivit,lasam sa se odihneasca Umplutura -ceapa se caleste putin,adaugam carnea si rosia tocata, -tinem pana scade zeama -saram si piperam -cu aceaasta umplutura vom umple aluatul lasat la odihna( vezi foto) -se fierb...

Dovlecei umpluti

In Porc la 13 Iul 2011

-dovleceii se taie pe orizontala,se scobesc -ceapa se taie marunt ,se pune la calit impreuna cu mijlocul dovleceilor maruntit -se adauga carnea tocata,rosiile taiate cubulete,tinem pana scade zeama ,saram si piperam -cu aceasta umplutura vom umple "cojile"de dovlecel,asezam felii de...

Supa crema de linte

In Supe la 12 Iul 2011

-lintea spalata bine se punne la fiert in apa cu sare (1-1/2 l) -intre timp cuatam si tocam legumele pe care le adaugam peste linte,adaugam sare dupa gust si 1 frunza de dafin -tinem pe foc pana ce toate ingredientele sunt fierte -lasam la racorit putin dupa care blenduim -servim cu...

'Rasturnata" cu banane

In Prajituri la 12 Iul 2011

-ungem bine o tava de copt cu unt si presaram zahar,repartizam fructele pe intreaga suprafata,dam la rece -intre timp pregatim aluatul:mixand toate ingredientele de mai sus -turnam in tava peste fructe si coacem la 180 g pentru 20-30 min ,pana trece testul scobitorii. -rasturnam cu grija...

Conservarea frunzelor de vita

In Conserve la 12 Iul 2011

Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite fragede, se sterg cu o carpa umeda .Se grupeaz  10-15 frunze, se strange sul ,se asaza in borcan , continua pana ce acesta este plin ( indesat bine) intre fiecare sul se presara sare.,dar si deasupra,se strange bine capacul borcanului si se da la loc...

Raviolii cu branza

In Paste la 11 Iul 2011

Preparam aluatul: -oul se bate cu putina sare,adaugam apa,inglobam faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare -intindem aluatul in foaie subtire,formam raviolii adaugand umplutura de branza(vezi foto) -fierbem in apa cu sare pentru 5-6 min -servim calzi stropiti din belsug sau...

Guguluf cu banane si cacao

In Dulciuri la 10 Iul 2011

-bananele se piseaza,adaugam ouale,uleiul,untul aproape topit mixam bine -in alt castron se amesteca ingredientele uscate -adaugam ingredientele umede in cele uscate mixam bine -turnam compozitia in tavade guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina -se coace pana trece testul...

Rulada cu gem

In Dulciuri la 10 Iul 2011

Peste albusurile batute spuma cu putina sare adaugam zaharul,mixam pana la topirea acestuia -galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga in compozitia de bezea -adaugam si faina ,omogenizam compozitia cu miscari usoare de jos in sus -turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata...

Muffins cu bilute de cacao

In Dulciuri la 10 Iul 2011

-se mixeaza toate ingredientele de mai sus pana la omogenizarea completa -se incorporeaza si  cerealele -se toarna in formele pt muffins -se coc la 180 grade timp de 30-40 min..pana trec testul scobitorii

Afisate 121 - 150 din 360 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]