Omul gospodar isi face vara sanie si iarna car...dar .se poate spune si :omul dussss mananca iarna inghetata si vara turta dulce..asta sunt eu..!!!!!
Glazura
Zaharul il punem pe foc sa se caramelizeza,dupa care turnam deodata apa calda ,aproape fiarta,lasam sa se racoreasca,amestecand din cand in cand pentru dizolvarea completa
-se amesteca ingredientele de mai sus +1 lingura de amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie(da ati auzit bine 1 lingura)pana devine omogen,adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare,la mine a intrat fixx1 kg de Pambac 000
-lasam la rece peste noapte ,ne sfatuieste Bucatarul ,dar eu nu am lasat decat 1 ora.
intindem foaie de 0,6 cm ,decupam aluatul in figurinele dorite si le asezam in tava cu hartie de copt
-dam la cuptor pentru 15-20 min la 180-190 g sau pana devin usor maronii..atentie sa nu le ardeti.isi vor tripla volumul doar in inaltime iar mirosul de amoniac va disparea in momentul in care sunt complet racite.
-le lasam la racorit
Zaharul pudra bine rasnit il amestecam cu apa ,introducem turtele dulci in el si le asezam pe o tava,gratar...sa se usuce glazura,va deveni alba exact ca cele de cumparat..(eu nu prea am avut rabdare!!!)