Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!

de ionela2682 in Torturi, 15 Iul 2011 | 6049 vizualizari

 

Pentru astazi este tripla aniversare in familia mea..bunicul,sotul si nepoata,toti nascuti in aceeasi zi..am avut marea placere sa le prepar tortul si dulciurile ( fursecuri si biscuiti fiind o petrecere cu copii , doar nepoata fiind prezenta..bunicul nefiind in localitate iar sotul nefiind in tara)..acestea fiind spuse nu -mi ramane decat sa le urez 'La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Blatul 26 cm
  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml iaurt
  • 1 plic de gelatina+1 cescuta apa
  • cacao
  • 4 pliczahar vanilat+1 fiola esenta de vanilie
  • Decor
  • pasta de zahar
  • caramele sugus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!:

Blatul:

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet

-adaugam faina si omogenizam

galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie

-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.

-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.

(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)

Crema:

-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)

-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam

-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,omogenizam

-impartim compozitia in doua parti egale:intr-una adaugam cacao iar in cealalta adaugam esenta si zaharul vanilat,omogenizam bine cele doua compozitii.

-blatul il taiem in 3 pe orizontala

-punem primul blat in tava de tort in care l-am si copt,insiropam ( apa + zahar fierte) dupa care cu ajutorul a 2 posuri ( sau a 2 pungi)facem cercuri  concentrice cu cele doua creme ( vezi foto)

-acoperim cu ce-l de-al 2-lea blat,insiropam si facem aceeasi operatiune ,tinand cont sa alternam invers cele doua compozitii.

-acoperim cu ultimul blat insiropat ,dam la rece pana se intareste crema.

-ungem tortul cu un strat foarte subtire de crema si-l imbracam in pasta de zahar

-decoram dupa bunul plac.( si da..litera "N" este special pusa invers!)

-tinem la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

nadina73 1

17.07.2011, 20:56

LA MULTI ANI! tuturor sarbatoritilor,iar tie FELICITARI

rodica_m 1

27.08.2011, 15:22

Felicitari sarbatoritilor!!! iar tie felicitari pt idee: (daca iti apartine ideea cu aranjatul cremei) esti o adevarata creatoare si inovatoare, imi place!

corina241 1

14.12.2011, 21:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello