ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete

Pui cu bere si sos de cafea

In Pui la 12 Iul 2013

Calim ceapa in ulei incins,adaugam pieptul taiat julien,dupa ce si-a schimbat culoarea adaugam berea si lasam sa fiarba 15-20min;dupa acest timp adaugam cafeaua,smantana,chimenul si menta,lasam sa fiarba iar dupa ce a scazut si sosul a capatat consistenta potrivita,opri focul si servim cu orez...

Musaca de vinete cu branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2013

Vinetele spalate,sterse,taiate rondele,presarate cu sare,le lasam sa se scurga apoi tamponate cu servetele le trecem prin faina,ou batut de doua ori apoi le punem in tava cu jumatate din suc de rosii,deasupra mult parmezan,bucatele de mozzarella,acoperim iar cu vinete si tot asa procedam pana...

Prajitura cu zmeura si caise

In Prajituri la 11 Iul 2013

Facem o crema pufoasa din margarina moale si zahar,adaugam ouale pe rand amestecand dupa fiecare,faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele;impartim aluatul in doua,intr-una din ele amestecam cu cacao si cele 2linguri lapte,punem in tava cu hartie de copt cu lingura,dungi intercalate...

Budinca de orez cu nectarine

In Dulciuri la 11 Iul 2013

Intr-un vas punem la fiert orezul cu lapte,smantana,zahar,mirodeniile si lasam pe foc 20-25min apoi dam deoparte;in alt vas punem nectarinele curatate de coaja,taiate cubulete si 2linguri zahar;lasam pana se topeste zaharul si nectarinele s-au inmuiat,dam deoparte si pasam cu furculita dar nu de...

Turtele copilariei

In Dulciuri la 11 Iul 2013

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putin lapte caldut,amestecam adaugand cate putin lapte pana devine un aluat lipicios,stropim cu cate putin ulei,framantam pana nu se mai tine de palme si lasam sa creasca acoperit Rupem din aluat cate o bucata,o aplatizam in palme sau...

Placinta dobrogeana

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2013

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putina apa calda,adaugam ulei la framantat apoi lasam sa creasca Intr-un castron amestecam branzeturile cu 4oua Din aluat intindem cu sucitorul cate o foaie subtire,o ungem cu unt topit punem 3-4linguri de branza,rulam,incretim...

Evantai cu legume si branza

In Mancaruri de legume la 10 Iul 2013

In boluri separate,punem legumele taiate rondele,mai putin dovlecelul pe care-l feliem sil prajim putin  iar in al bol branza taiata felii;intr-o tava unsa cu unt,punem alternativ rondele de legume,printre ele felii de branza si din loc in loc cate o frunza de busuioc;daca au mai ramas...

Dovlecel cu floare pane

In Mancaruri de legume la 10 Iul 2013

Intr-un castronel amestecam oul batut cu sare,piper,faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite In alt castronel amestecam branza zdrobita cu o furculita cu chimion Scoatem pistilul de la floare cu grija sa nu se rupa dar mai ales sa nu se desprinda de la dovlecel;tinem...

Pui portughez

In Pui la 9 Iul 2013

Pulpele curatate, spalate, portionate daca sunt mari, condimentate cu sare, piper, nucsoara si pudrate cu amidon. Le punem in tava unsa cu unt, pe un pat de ceapa verde, printre ele ciupercile taiate daca sunt mari, cartofii sferturi, berea, acoperim si lasam la cuptor 45 minute. Descoperim sa se...

Pui cu sos mediteranean

In Pui la 9 Iul 2013

Pregatim mai intai sosul: punem in blender rosiile oparite, curatate de coaja, taiate impreuna cu restul ingredientelor (de la busuioc doar frunzele), mixam bine rastrnam intr-un bol, condimentam si lasam la frigider. Amestecam intr-un castronel 4 linguri de ierburi provencale cu 1 lingura...

Gem de afine

In Dulceata / Gem la 8 Iul 2013

Afinele spalate,le punem intr-un vas,le pasam dar nu de tot cu blenderul vertical,le punem la foc iute impreuna cu zahar si anason adunand spuma ce se formeaza iar dupa 30min adaugam zeama de lamaie si punem gemul fierbinte in borcane,lasam borcanele cu capacul in jos 15-20min apoi le depozitam...

Tartelete cu branza si cimbru verde

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Capitonam formele mici de tarte unse cu unt cu foietaj,ungem interiorul cu galbenus,punem in interior cate putin cimbru,cubulete de branza,2lingurite cu smantana,jumatati de cherry sau rondele de rosie,pudram cu sare si piper,acoperim cu cascaval ras(eu am avut feliat)si lasam la cuptor 15-20min...

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Dovlecelul curatat de coaja,taiat,il punem la fiert cu buchetelele de conopida 20min.in apa cu sare;intr-un vas facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,apoi dam deoparte; dupa ce conopida a fiert,strecuram,pasam cu blenderul apoi amestecam piureul cu sosul bechamel,adaugam...

Tarta cu mousse de ciocolata by Miha

In Dulciuri la 8 Iul 2013

Punem in robot biscuitii rupti cu zahar,cacao iar dupa ce s-au maruntit adaugam untul topit iar cand amestecul devine ca niste firimituri,oprim;rasturnam in forma de tort mica,unsa cu unt si tasam cu mana pana devine un blat compact Ciocolata rupta o topim in jumatate de frisca impreuna cu...

Jeleu de fructe

In Dulciuri la 3 Iul 2013

1-punem pe foc ciresele cu apa,zahar,lasam cateva minute,dupa ce s-au racit le pasam cu blenderul,trecem piureul prin sita,rezultatul amestecam cu gelatina hidratata,vanilia,smantana,amestecam bine,rasturnam compozitia in forma de chec tapetata cu folie alimentara dubla si lasam la frigider pana...

Mancare cu mazare de post

In Mancaruri de post la 3 Iul 2013

In vasul cu ulei incins punem la calit ceapa, usturoiul, ardei gras toate taiate marunt. Dupa cateva minute punem cartofii curatati si taiati cubulete, bulionul, apoi amestecam bine cu 1 lingurita de sare, mazarea, 2 cani cu apa. Punem capac si lasam sa fiarba incet 30-40 minute. Dupa acest timp,...

Flan de spanac

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2013

Intr-un castron batem bine 2oua,adaugam smantana,spanacul bine spalat,oparit,bine scurs si taiat marunt,sare,piper;rasturnam in forma de tarta sau un vas termorezistent uns cu unt sau chiar vase mici,deasupra spargem restul de oua si dam la cuptor 30min. Servim flanul cald cu putin parmezan...

Legume umplute

In Mancaruri cu carne la 2 Iul 2013

Intr-un castron amestecam bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt,mararul si patrunjel de asemenea,sare,piper,putin cimbru uscat,orezul spalat,2linguri de bulion si 1lingurita zahar; dupa ce omogenizam compozitia lasam sa se odihneasca; in acest timp de la ardeiii spalati eliminam...

Sarlota cu caise

In Dulciuri la 1 Iul 2013

Intr-un castron rasturnam iaurtul si-l amestecam cu caise taiate marunt, oparite. In forma de sarlota punem piscoturi inmuiate in compot si pe fundul formei la fel, pe mijloc punem 2-3 linguri de iaurt, acoperim cu piscoturi, iar iaurt, ultimul strat fiind de piscoturi. Acoperim forma cu capacul...

Nectar de caise

In Sirop / Compot la 1 Iul 2013

Caisele spalate, le oparim 5 minute, le scurgem fara sa aruncam apa, le decojim, le scoatem samburii, le punem in blender, facem un piure, il punem in vas, adaugam zaharul si subtiem cu apa de la oparit. Lasam sa fiarba, adunam spuma, punem nectarul in sticlute mici, infiletam bine capacele, apoi...

Compot de caise

In Sirop / Compot la 1 Iul 2013

Caisele spalate, scoase samburii, care sunt mai mici le lasam intregi, le asezam in borcane. Masuram cu o cana apa, mie mi-a intrat intr-un borcan de 800 g, 250 ml apa. Punem apa masurata intr-un vas la fiert impreuna cu cat zahar considerati, eu am pus cate 2 linguri cu zahar la fiecare borcan,...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 1 Iul 2013

Caisele spalate, curatate de samburi, le punem intr-un vas, le pasam cu blenderul vertical, adaugam zaharul, amestecam bine, punem vasul pe foc, adunam spuma care se formeaza iar din momentul in care incepe sa clocoteasca, reducem focul si mai lasam 9 minute, nu mai mult. Dupa ce am oprit focul,...

Inghetata de menta cu ciocolata

In Dulciuri la 24 Iun 2013

Fierbem laptele cu menta spalata si 2linguri zahar; dupa ce s-a racit strecuram,adaugam galbenusurile faina si punem pe foc incet,amestecand pana se ingroasa; albusurile batute spuma cu restul de zahar,il adaugam la crema de galbenusuri racita amestecand usor,siropul de menta,fulgii de...

Inghetata de nectarine

In Dulciuri la 24 Iun 2013

Nectarinele spalate,taiate,le punem intr-un vas pe foc,cu apa cat sa le cuprinda,pentru 10-15min; dupa acest timp le scurgem,le pasam cu blenderul,piureul obtinut il amestecam cu albusul batut spuma cu zahar,frisca pregatita dupa instructiuni,punem compozitia intr-o cutie si o dam la...

Supa de rosii cu orez

In Supe la 23 Iun 2013

Toate legumele curatate,spalate,taiate,le punem in oala cu apa,1lingura cu sare,1lingurita de zahar si lasam sa fiarba bine,bine; strecuram dupa ce au fiert,le punem intr-un vas si facem un piure cu blenderul,amestecam cu zeama de la fiert si supa de pui sau legume,cand incepe sa fiarba...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 23 Iun 2013

Albusurile batute bine cu sare;intr-un vas pe foc,facem un sirop din zahar si apa apoi adaugam fierbinte,cate putin in spuma de albus,mixand in continuare; adaugam si galbenusurile pe rand,aromele,uleiul tot cate putin iar la final incorporam faina amestecand cu o lingura; rasturnam in tava...

Tiramisu reţetă originală, cu fructe

In Dulciuri la 22 Iun 2013

Tiramisu reţetă originală Punem in cupe jumatati de piscot inmuiate in cafea amestecata cu lichior Intr-unbol amestecam branza mascarpone cu crema de vanilie pe care am pregatit-o dupa instructiunile de pe plic;peste piscoturi punem1-2linguri de crema de branza,deasupra ciocolata,apoi...

Musaca cu dovlecei

In Curcan la 22 Iun 2013

Carnea tocata amestecata cu sare,piper,putin cimbru,ceapa,ardeiul,tocate marunt,verdeata de asemenea,o punem intr-un vas pe foc fara ulei amestecand continuu;dupa ce carnea s-a albit,adaugam vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam putina apa,putin suc de rosii,punem capac si lasam sa fiarba...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 21 Iun 2013

Fructele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu zahar, amestecam si lasam 1-2 ore sa-si lase sirop. Punem apoi vasul pe foc, impreuna cu batonul de vanilie taiat in doua pe lung. Lasam sa fiarba incet pana adunam toata spuma ce se formeaza, dupa care dam focul tare supraveghind vasul...

Crochete de pui cu garnitura de orez negru

In Pui la 21 Iun 2013

Pieptul dezosat, fara piele,taiat in suvite lungi groase de 1 deget,condimentate,le trecem prin faina,ou batut,pesmet,le prajim in ulei incins si le scoatem pe prosoape de hartie apoi le lasam acoperite; Intr-un vas mic,punem la fiert orezul care a stat la umflat 5ore(am uitat sa-l pun de...

Afisate 361 - 390 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]