Am avut zilele trecute o incarcatura emotionala periculoasa tare!!!
Printre multe alte amintiri,au fost si acele turte pe care ni le facea mama atunci cand aveam pofta de ceva dulce;care sunteti mai mici,nu stiti despre ce e vorba si cred ca nu se faceau in toate regiunile din tara;asa ca hai sa va spun cum se fac.
Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putin lapte caldut,amestecam adaugand cate putin lapte pana devine un aluat lipicios,stropim cu cate putin ulei,framantam pana nu se mai tine de palme si lasam sa creasca acoperit
Rupem din aluat cate o bucata,o aplatizam in palme sau cu sucitorul pana ce turta ajunge la grosimea unui deget(sa nu fie prea groasa);punem turta in mult ulei incins,o prajim pe ambele parti,o scoatem pe farfurie si presaram zahar pudra;eu am pus si parmezan pe cateva.
Se pot servi alaturi de o cana cu lapte sau iaurt