Turtele copilariei

de ianculubita in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 25554 vizualizari

 

Am avut zilele trecute o incarcatura emotionala periculoasa tare!!!
Printre multe alte amintiri,au fost si acele turte pe care ni le facea mama atunci cand aveam pofta de ceva dulce;care sunteti mai mici,nu stiti despre ce e vorba si cred ca nu se faceau in toate regiunile din tara;asa ca hai sa va spun cum se fac.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 cana lapte caldut
  • zahar pudra pentru ornat
  • 3-4 linguri ulei
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtele copilariei:

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putin lapte caldut,amestecam adaugand cate putin lapte pana devine un aluat lipicios,stropim cu cate putin ulei,framantam pana nu se mai tine de palme si lasam sa creasca acoperit

Rupem din aluat cate o bucata,o aplatizam in palme sau cu sucitorul pana ce turta ajunge la grosimea unui deget(sa nu fie prea groasa);punem turta in mult ulei incins,o prajim pe ambele parti,o scoatem pe farfurie si presaram zahar pudra;eu am pus si parmezan pe cateva.

Se pot servi alaturi de o cana cu lapte sau iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtele copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni (reteta video)