ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI220
Retete

Peltea de nectarine

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2013

Punem la fiert toate ingredientele,mai putin zaharul si 2l de apa;dupa ce au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem anasonul,cardamomul si cuisoarele,pasam totul,amestecam cu apa de la fiert,mai dam in cateva clocote,trecem prin sita toata compozitia si masuram lichidul obtinut;la 1kg...

Gem de nectarine cu levantica

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2013

Nectarinele curatate de coaja si samburi,taiate,cantarite,le punem in vas impreuna cu zahar si levantica tocata,amestecam,lasam 30min dupa care punem pe foc; dupa ce zaharul s-a topit,pasam cu blenderul putin si lasam la foc mare 30min adunand spuma ce se formeaza; la sfarsit stoarcem...

Tocana de vara cu pui

In Pui la 1 Aug 2013

Puiul curatat,portionat,spalat,il punem intr-un vas mai mare cu ulei uncins,dupa 2-3min adaugam ceapa,ardeiii taiati in cubulete mai mari,dupa cateva minute adaugam rosiile la fel taiate,dafin,usturoi,1cana cu apa si lasam la foc mic cu capac; dupa ce a scazut putin adaugam bulionul,cartofii...

Musaca cu paste

In Penne la 31 Iul 2013

Calim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care lasam sa fiarba incet 40min,pana scade; in acest timp facem sosul bechamel din unt,faina si...

Paste cu sos de ardei copti

In Fusilli la 31 Iul 2013

Ardeii copti curatati de coaja,seminte,cotoare,taiati suvite,ii punem intr-o sita sa se scurga; ceapa si usturoiul taiate foarte marunt,le calim in ulei incins,adaugam fasiile de ardei galben(oprim cateva pentru decor),putin cimbru si lasam pe foc 3-4min,adaugam apoi smantana,busuiocul...

Prajitura ingerilor

In Prajituri la 30 Iul 2013

Batem bine albusurile cu zama de lamaie,un praf de sare ,iar dupa ce spuma sta in creste,adaugam zahar cate putin,adaugam esenta,faina cernuta si amestecam cu o spatula;rasturnam in forma de copt si lasam la cuptor la foc mic 30min;in acest timp facem sosul;punem laptele intr-un vas,il aducem la...

Pui pane cu sos de rosii picant

In Pui la 30 Iul 2013

Pulpele dezosate le portionam in bucati mai mici,le condimentam cu sare si le lasam pe o farfurie;intr-un bol pisam bine usturoiul,adaugam ouale,sare,piper,putin cimbru si amestecam totul;carnea o trecem prin faina,ou,pesmet si punem la prajit in ulei uncins iar dupa ce sunt gata le scoatem pe...

Supa crema de dovlecel

In Supe la 30 Iul 2013

Punem la fiert dovlecelul curatat de coaja si seminte,ceapa taiate,usturoiul,galangalul si sare;dupa ca au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem galangalul,pasam cu blenderul vertical,piureul obtinut il amestecam cu laptele de cocos pe foc mic,adaugam praful de curry,sare dupa...

Cheescake cu zmeura

In Dulciuri la 29 Iul 2013

Punem in blender biscuitii rupti,zaharul iar dupa ce s-au facut firimituri adaugam untul topit;rasturnam in tava mica de tort cu hartie de copt,presam bine si dam la cuptor 10min. Pentru crema,intr-un bol amestecam branza cu sare,zahar,semintele de la pastaia de vanilie,ouale pe rand iar la...

Bors de fasole rosie

In Ciorbe la 29 Iul 2013

In olita cu ulei incins calim ceapa taiata marunt, ardeiii la fel, morcovul dat pe razatoare. Dupa cateva minute adaugam si rosiile taiate sau date la blender. Lasam sa se caleasca totul, adaugam apoi fasolea scursa si clatita bine, 3 cani cu apa, sare si lasam sa fiarba 15-20 minute. Dupa acest...

Tarta Tatin cu caise

In Prajituri la 26 Iul 2013

Topim jumatate din zahar intr-o forma rotunda (cratita) iar dupa ce s-a caramelizat adaugam untul, lasam pe foc pana obtinem un caramel fin, dam deoparte si miscam vasul astfel incat sa se intinda caramelul pe pereti; caisele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu taietura in sus iar in...

Snitele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Carnea taiata potrivit de groasa,batute cu ciocanul de snitele,condimentate,le trecem prin cascaval apoi pri aluatul facut din oua,sare,piper,faina iar daca este prea gros,subtiem cu apa minerala,trecem apoi carnea prin pesmet si punem la prajit in mult ulei;le scoatem pe hartie de bucatarie si...

Crema de somon

In Somon la 26 Iul 2013

Scurgem tonul fara sa aruncam uleiul,il punem intr-un bol si-l pasam bine cu o furculita,adaugam iaurtul,frecam bine cu uleiul din conserva,adaugam verdeata si caperel taiate marunt,omogenizam bine totul,potrivim de gust si servim cu paine prajita. Un excelent mic dejun!!

Mini quiche cu rosii si masline

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2013

Formele mici de tarte le capitonam cu foietaj,in interior punem bucatele de ton bine scurs,masline taiate fin,parmezan ras,impartim cu lingura amestecul de iaurt,oua si putin piper,deasupra felii de rosii,cate o frunza de busuioc si lasam la cuptor 30min Le servim imediat dat si reci sunt bune.

Pui cu rosii si smantana

In Pui la 25 Iul 2013

Puiul curatat,spalat,portionat,il lasam deoparte sa se scurga bine;ceapa taiata rondele,desfacem inelele si le asezam intr-o tava;bucatile de pui le infasuram in felii de bacon prinse cu scobitori le asezam peste ceapa;rosiile curatate de coaja,taiate in sferturi sau mai mici,le punem deasupra...

Inghetata cu dulce de leche si ghimbir

In Dulciuri la 25 Iul 2013

Punem intr-un vas dulcele de leche, laptele, frisca, amestecam iar cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte, amestecam incet galbenusurile frecate cu praful de ghimbir, punem din nou pe foc amestecand mereu iar cand s-a ingrosat si crema se tine de lingura rasturnam intr-un vas iar dupa ce...

Prajitura chinezoaica

In Prajituri la 20 Iul 2013

Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zaharul tos,margarina la temperatura camerei,faina si nuca,amestecand usor cu o lingura; rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 15-20min; dupa acest timp scoatem tava si rasturnam deasupra glazura obtinuta din galbenusuri frecatie...

Rasturnata cu mere

In Dulciuri la 20 Iul 2013

In vasul rotund(o cratita),topim untul(50g),presaram deasupra zaharul brun,asezam feliile de mere curatate de coaja pe toata suprafata apoi lasam deoparte. Intr-un bol amestecam oul cu zahar,sare,smantana,untul moale,condimentele,bicarbonatul stins cu otet,faina,miezul de nuca,omogenizam bine...

Cod la cuptor

In Peste la 20 Iul 2013

Pestele curatat, capul si coada taiate, spalat, uscat, condimentat din belsug, pudrat cu faina, il prajim in ulei incins; scoatem pestele si-l punem in tava, adaugam cutia cu rosii, cartoful si morcovul fierte pe jumatate si taiate rondele sau cubulete, mai adaugam 3-4 frunze de salvie, o...

Bame in sos de rosii

In Conserve la 17 Iul 2013

Bamele curatate,spalate,taiate in bucati mai mici,le punem in vasul cu bors si sare sa fiarba 5 minute;le strecuram,la fel le punem in apa rece apoi in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii dizolvat cu putina apa daca e prea gros,infiletam capacele si fierbem 30 minute;scoatem borcanele le...

Pastai la borcan pentru iarna

In Conserve la 17 Iul 2013

Pastaile curatate, spalate, le punem intr-un vas cu apa si sare (3 l apa, 2linguri rase cu sare), pentru 5-10 minute. Le scoatem intr-un vas cu apa rece schimband apa pana se racesc, apoi le impartim in borcane. Umplem borcanele cu apa in care le-am oparit, infiletam capacele si fierbem borcanele...

Ardei grasi in suc de rosii

In Conserve la 17 Iul 2013

Ardeiii curatati de cotoare si seminte, spalati, opariti 5 minute in apa cu sare (3 l apa cu 2 linguri sare); scoatem ardeiii intr-un vas cu apa rece, daca avem si gheata e mai bine, apoi bine scursi ii asezam in borcane cu frunze de telina printre ei, umplem borcanele cu suc de rosii (eu mai am...

Flan de capsune

In Dulciuri la 16 Iul 2013

Intr-un vas amestecam smantana cu zahar si pulpa de fructe care a stat in rom 10min apoi data la blenderul vertical;cand ajunge compozitia la punctul de fierbere,dam vasul deoparte,adaugam gelatina hidratata.amestecam bine,rasturnam crema in vase mici unse cu o picatura de ulei de migdale si...

Salata de pui cu mix de orez

In Salate la 16 Iul 2013

Orezul care a stat 1h in apa calda,il punem la fiert in apa cu putina sare;separat fierbem si pieptul cu un praf de sare; Intr-un vas cu ulei incins calim pieptul taiat cubulete si condimentat,adaugam orezul scurs,porumbul,mazarea;dupa cateva minute turnam deasupra oul batut cu sare,piper si...

Pandispan

In Prajituri la 15 Iul 2013

Albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar apoi amestecand cu o spatula galbenusurile frecate cu ulei si faina cernuta. Rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30 minute, fara de deschidem usa cuptorului In frisca lichida pe foc mic dizolvam ciocolata, cu unt, dam...

Chiftelute cu carne,legume si menta

In Curcan la 15 Iul 2013

Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper, cimbru. Dupa ce totul este omogenizat, facem din compozitie chiftelute rotunde sau plate, le trecem prin...

Bors cu costita de porc

In Ciorbe la 15 Iul 2013

Costita portionata, spalata, o punem in oala sa se opareasca pentru cateva minute. O scurgem, o spalam, o punem din nou la fiert cu apa rece, 1 lingurita cu sare si zahar. Daca se mai formeaza spuma o adunam ,iar cand incepe sa fiarba adaugam legumele taiate dupa preferinta, cubulete, bastonase...

Chec cu banane si migdale

In Dulciuri la 13 Iul 2013

Intr-un castron frecam untul moale cu zahar pana devine o crema pufoasa, adaugam 1 ou si zaharul vanilat,a mestecam bine. Adaugam al doilea ou si 1 lingura faina, adaugam piureul de banane, amestecam apoi restul de faina amestecata cu praful de copt. Rasturnam compozitia in tava cu hartie de...

Snitele in sos de ciuperci

In Porc la 13 Iul 2013

Carnea condimentata cu sare si piper o trecem prin faina apoi o punem la prajit in tigaia cu ulei si unt, dupa care le scoatem pe o farfurie. In aceeasi grasime punem kaiserul cubulete, ceapa taiata marunt si ciupercile curatate si stropite cu zeama de lamaie. Dupa ce a scazut bine, adaugam 1...

Dulceata de piersici albe

In Dulceata / Gem la 12 Iul 2013

In vas punem fructele spalate curatate de samburi impreuna cu zahar si anason,lasam cateva ore sau de seara pana dimineata,apoi punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mare adunand spuma formata,timp de 3-40min; cand e aproape gata,stoarcem lamaia,scoatem anasonul si punem fierbinte in borcane.

Afisate 331 - 360 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]