housy

1

Bucataras
incepator

Tg Mures

Bucataras din 25.06.2010

RETETE74
PRIETENI40
Retete / Dulciuri

Compot de rubarba

In Sirop / Compot la 10 Sep 2011

 - se curata firele de rubarba de partea lemnoasa  - se spala bine si se taie bucati lungi cam de 3 cm  - se pune apa pe foc  - se adauga zaharul si zeama de lamaie  - cand apa clocoteste se pune rubarba si se lasa pe foc pana se inmoaie fructul (eu am uitat...

Budinca de cozonac 2

In Dulciuri la 17 Iul 2011

Am taiat cozonacul in bucati si/sau felii Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele In compozitia iesita am adaugat cozonacul, si am amestecat bine pana s-aomogenizat Am uns un vas yena cu unt, inclusiv pe pereti, pana sus Am tapetat cu pesmet Am turnat maglavaisul in...

Tort Ghiocel (cu mere)

In Torturi la 4 Apr 2011

  se separa ouale. se bat albusurile cu un praf de sare pana incep sa se umfle se pune apa, zaharul treptat si se continua baterea pana cand albusul este tare se adauga galbenusurile si se amesteca o data, de doua ori. se amesteca faina cu...

Tort diplomat din budinca si fructe

In Torturi la 4 Apr 2011

  portocala si kiwi se curata, spala si taie cubulete se scurge zeama din compotul de ananas se tapeteaza o tava cu folie de plastic se fac budincile dupa reteta trecuta pe plic  din budinca fierbinte se toarna un strat in tava, peste se presara...

Gogosi

In Dulciuri la 4 Apr 2011

Amestecati toate ingredientele uscate Se toarna  laptele putin incalzit si margarina topita si se framanta pana se desprinde usor aluatul de pe peretii ligheanului Se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curent, acoperit cu un prosop curat de bucatarie Dupa ce aluatul si-a...

"Enamorada" - Ciocolata de casa cu nuca

In Dulciuri la 15 Feb 2011

  se face un sirop din apa, zahar, margarina, cacaoa si zahar vanilat se ia de pe fos ciropul si se adauga laptele praf si se amesteca fff bine se pune esenta de migdale se toarna intr-o tavita  nucile se prajesc putin intr-o tigaie, pentru o aroma mai intensa si se...

Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca

In Prajituri la 15 Feb 2011

  O  reteta foarte usoara si la indemana oricui - se amesteca toate ingredientele intr-un bol, si se da la rece pentru cel putin o ora - din aluatul tare se intind foi pe masa stropita cu faina si se decupeaza forme diverse, noi am vrut braduti, fiind Craciunul...

Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!

In Torturi la 15 Feb 2011

1. Jumatate de cana de zahar se caramelizeaza intr-o cratita si se roteste vasul, sa fie imbracati peretii, dupa care se lasa la racit. Atentie sa nu se inchida prea tare la culoare, pentru ca va fii amar. 2. Se bat la mixer ingredientele pentru crema, apoi se toarna in oala cu caramel...

Bilute albe si negre

In Prajituri la 12 Ian 2011

Bilute albe: 1. untul se bate bine cu mixerul 2. peste se adauga zaharul si se bate in continuare 3. se adauga laptele praf, 3 linguri nuca de cocos si aroma de migdale 4. se omogenizeaza totul 5. se ia cate o lingurita de compozitie si se formeaza in...

Cuib (melc) cu scortisoara

In Dulciuri la 13 Dec 2010

  - foietajul se lasa la temperatura camerei - intr-un bol se amesteca zaharul, cu scortisoara si zaharul vanilat - aluatul se desface in foaie - pe toata suprafata se presara zaharul aromatizat - aluatul se face sul subtire - se taie cu un cutit...

Budinca din cozonac cu scortisoara (la cuptor)

In Dulciuri la 6 Dec 2010

- margarina se topeste - ouale se mixeaza cu zaharul, scortisoara, zaharul vanilat - se adauga laptele si se bate bine - margarina topita se toarna si ea peste - o tava de tort, sau o oala se tapeteaza cu foaie de copt, in care se aseaza un strat de felii de cozonac, peste se toarna...

Prajitura "inteligenta"

In Prajituri la 2 Dec 2010

  - Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga untul (moale, la temperatura camerei), faina, zaharul vanilat, laptele si albusurile batute spuma - Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina sau se pune o foaie de copt si se toarna compozitia - Se da...

Salam de biscuiti reteta "made by Florinu"

In Prajituri la 1 Dec 2010

 Salam de biscuiti reteta biscuitii se rup bucatele mici rahatul se taie cubulete mici stafidele se dau intr-un clocot pentru a se inmuia, dupa care se scurg de apa in exces intr-o oala se pune rahatul, laptele, zaharul, ouale, vanilia, stafidele si se amesteca...

Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara

In Prajituri la 28 Noi 2010

  zaharul si margarina le-am topit mestecand incontinuu pe foc luat siropul de pe foc, am adaugat praful de copt, amoniu, sarea, mierea, cacaoa,scortisoara, nucsoara, cafeaua, nescafe-ul, apa si-am mixat totul apoi am pus faina si-am framantat un aluat suficient de gros cat sa se...

Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara

In Sirop / Compot la 26 Noi 2010

  merele se curata de coaja si cotor se spala si se taie cuburi nu foarte mici se pun intr-o oala peste care se adauga apa se pun pe foc la fiert cand apa s-a incalzit se adauga zaharul cand merele devin stravezii inseamna ca e gata compotul si se poate stinge focul se...

Clatite cu peltea de corcoduse in sos de ciocolata

In Dulciuri la 26 Noi 2010

Clatitele:  intr-un bol inalt se amesteca ouale, faina, zaharul vanilat, amoniul, laptele, sarea cu mixerul pana iese o compozitie subtire se prajesc clatitele ca in mod obisnuit se umplu cu peltea de corcoduse si se fac sul se pun 5 bucati intr-o farfurie adanca  ...

Clatite pufoase reteta cu dulceata de zmeura

In Dulciuri la 25 Noi 2010

 Clatite pufoase reteta intr-un bol inalt se bat cu mixerul: faina, zahar, zahar vanilat, oua, laptelem praf de sare pana iese o compozitie ceva mai groasa decat pentru clatitele normale  o tigaie se pune la incins pe focul mic se unge tot din 2 in doua clatite cu putin ulei...

Budinca de paste cu branza

In Dulciuri la 24 Noi 2010

Pastele se fierb cu un putina sare, se scot cand sunt gata si se scurg foarte bine Separat se prepara o crema din branza de vaci, oua, zahar, zahar vanilat, un praf de sare, stafide Intr-un bol mai mare se amesteca usor pastele cu crema de branza, pentru a nu se rupe pastele. Se ung cu...

Prajitura MUSUROI cu banane

In Prajituri la 24 Oct 2010

  - amestecam praful pentru blat cu margarina, ouale si 50 ml lapte - compozitia se toarna intr-o tava (clasica de aragaz am folosit eu), unsa cu margarina si tapetata cu faina. - se coace la foc mic 30 minute - cand blatul e gata se scoate, se traseaza usor cu un cutit o linie...

Chec de vara cu visine

In Dulciuri la 24 Oct 2010

  - se bat ouale, zaharul si uleiul cu mixerul - faina, praful de copt si sarea se amesteca in alt castron - cele doua mixuri se incorporeaza una-n alta, se omogenizeaza - se da in forme de chec unse cu margarina si tapetate cu faina, pastrandu-se putin aluat in care se adauga 2...

Tarta cu piersici

In Prajituri la 24 Oct 2010

  -albusurile se bat spuma cu praful de sare -galbenusurile se bat cu zaharul, si zaharul vanilat pana iese o crema -intr-un bol se pune faina, praful de copt, amoniul pentru prajituri, uleiul si crema din galbenusuri, apoi se amesteca bine cu mixerul. -se toarna spuma de...

Strudel cu branza dulce

In Prajituri la 24 Oct 2010

  foile de placinta se scot la temperatura camerei din branza de vaci, oua, zaahr, zahar vanilat, praful de sare se face o compozitie omogena se adauga stafidele  se iau cateva foi si se ung intre ele cu putin ulei, cu ajutorul unei pensule.  peste se pun 2-3 linguri...

Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere

In Dulciuri la 14 Oct 2010

- intr-un bol inalt se bat cu mixeru:  faina, scortisoara, praf de copt, amoniu, mierea, praful de sare, zaharul vanilat si apa minerala - dupa ce se formeaza o compozitie omogena, fara cocoloase, se adauga stafidele si se amesteca doar cu lingura, pentru a nu le zdrobi - se lasa putin...

Tarta cu coacaze rosii si kiwi

In Prajituri la 14 Oct 2010

separat se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare -se adauga apoi galbenusurile batute bine cu uleiul -se amesteca folosind mixerul -separat se bat albusurile spuma tare -spuma se incorporeaza in restul compozitiei, mestecand usor cu...

Chec jumi-juma

In Prajituri la 24 Sep 2010

  se bat la mixer ouale cu zaharul si zaharul vanilinat apoi se adauga faina, praful de copt si uleiul se presara un praf de sare se continua mixarea se incinge cuptorul se aseaza hartie de copt in doua tavi micute pentru chec in ambele...

Cozonac cu nuca si cocos

In Dulciuri la 18 Sep 2010

  ALUATUL: drojdie se freaca cu o lingura de zahar pana se inmoaie, apoi se lasa sa se umfle putin am incalzit putin laptele, in care am topit margarina si zaharul l-am turnat caldut peste faina am adaugat drojdia si m-am apucat de framantat separat am batut...

Tort de biscuiti cu crema de branza si afine

In Torturi la 7 Aug 2010

- se mixeaza intr-un blender: frisca lichida, sana, branza, zaharul si 3/4 din afinele pregatite pana iese o crema omogena - intr-o caserola cu pereti inalti se aseaza pe rand: un strat de biscuiti, un strat din crema formata, cateva afine, iar biscuiti, crema, afine..si tot asa pana la...

Galuste Somloi "a la housy"

In Dulciuri la 3 Iul 2010

- briosele / negresa se pune in niste boluri - se face budinca conform instructiunilor de pe plic, doar ca iese ceva mai moale, fiind mai mult lapte decat scrie - se toarna budinca fierbinte peste prajiturica - se da la rece la frigider pentru vreo 2 ore - deasupra se pun zmeurici...

Chec in onduleuri

In Prajituri la 27 Iun 2010

- amestecati ingredientele uscate, mai putin zaharul = C1 - galbenusurile le bateti cu uleiul si zaharul = C2 - albusurile batute spuma = C3 - se amesteca C1 cu C2, si se pune nuca rupta / taiata marunt - se adauga C3, folosind lingura se amesteca usor de sus in jos - se toarna...

Prajitura cu mere,nuci si scortisoara

In Prajituri la 26 Iun 2010

- compozitie 1 = faina + praf de copt + zahar vanilat + scortisoara - compozitie 2 = albusurile se bat spuma - compozitie 3 = galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul - intr-un bol mai mare se adauga compozitiile 1 + 3 - usor se adauga si compozitia 2, amestecand incet de jos in sus...

Afisate 1 - 30 din 33 retete    

Postari recente

publicat la 10.09.2011

Macrou la gratar

publicat la 10.09.2011

Urzici cu smantana si cabanos

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]