Gogosi

de housy in Dulciuri, 4 Apr 2011 | 13989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50-70 ml lapte
  • 50 gr margarina unirea
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Amestecati toate ingredientele uscate

Se toarna  laptele putin incalzit si margarina topita si se framanta pana se desprinde usor aluatul de pe peretii ligheanului

Se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curent, acoperit cu un prosop curat de bucatarie

Dupa ce aluatul si-a triplat marimea se ia aluat, se pune pe un fund de lemn, presarat cu faina si se intinde foaie nu foarte subtire cu facaletul

Din ea se decupeaza cu paharul forme rotunde ce se aseaza pe o tava 

Se mai lasa la dospit inca vreo 15 minute, apoi in uleiul incins se prajesc gogosile

Se scot pe servet pentru a se absoarbe excesul de ulei si se presara cu zahar

Se pot face si placintele cu diverse umpluturi de gem sau dulceata. Eu am facut placintele cu dulceata de zmeura

Am decupat un cerc mai maricel, pe jumatate din el am pus dulceata, cealalta jumatate am adus-o peste ea, marginile le-am unit cu o furculita si le-am prajit

Merg de minune cu un pahar de lapte batut !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone