Cheesecake cu afine de padure

de silvi0ara in Prajituri, 30 Iul 2010 | 8247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 275g biscuit petit beurre
  • 100g unt    
  • Pentru crema:
  • 400g iaurt cremos
  • 250g crema de branza 20% grasime
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker
  • 500ml frisca lichida  
  • Pentru decor:
  • 500g afine de padure
  • 4 linguri zahar si 5 linguri apa
  • 1 plic gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu afine de padure:

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:

Umplutura:

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.

Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, iaurtul si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.

Pregatire afine:

Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 4 linguri de zahar si 5 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa-si lasa toata zeama.Zeama se pastreaza pentru decorul cu gelatina.Cand crema este bine legata,pregatim gelatia rosie conform instructiunilor de pe pachet,folosind siropul rezultat.Cand gelatin s-a legat adaugam afinile peste sos si le turnam deasupra prajiturii intinzandu-le uniform pe toata suprafata.Se da la rece prajitura cateva 0re. Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.

Este foarte racoritoare  si buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Sah-Mat