Cheesecake cu afine de padure

de silvi0ara in Prajituri, 30 Iul 2010 | 8343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 275g biscuit petit beurre
  • 100g unt    
  • Pentru crema:
  • 400g iaurt cremos
  • 250g crema de branza 20% grasime
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker
  • 500ml frisca lichida  
  • Pentru decor:
  • 500g afine de padure
  • 4 linguri zahar si 5 linguri apa
  • 1 plic gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu afine de padure:

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:

Umplutura:

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.

Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, iaurtul si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.

Pregatire afine:

Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 4 linguri de zahar si 5 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa-si lasa toata zeama.Zeama se pastreaza pentru decorul cu gelatina.Cand crema este bine legata,pregatim gelatia rosie conform instructiunilor de pe pachet,folosind siropul rezultat.Cand gelatin s-a legat adaugam afinile peste sos si le turnam deasupra prajiturii intinzandu-le uniform pe toata suprafata.Se da la rece prajitura cateva 0re. Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.

Este foarte racoritoare  si buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara