Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara

de housy in Prajituri, 28 Noi 2010 | 8741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr margarina unirea
  • 2 linguri miere
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • 1 praf de sare
  • 3 lingurite scortisoara
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 3 linguri cacao
  • 1 ceasca apa
  • 250-300 gr faina
  • cocos, bombonele, stafide pentru ornat
  • 1 plic nescafe 3 in 1
  • 1 lingurita cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara:

 

zaharul si margarina le-am topit mestecand incontinuu pe foc

luat siropul de pe foc, am adaugat praful de copt, amoniu, sarea, mierea, cacaoa,scortisoara, nucsoara, cafeaua, nescafe-ul, apa si-am mixat totul

apoi am pus faina si-am framantat un aluat suficient de gros cat sa se poata intinde, cu facaletul, foi

aluatul l-am impartit in patru

am luat pe rand fiecare parte din aluat si am format foi, pe care apoi le-am decupat cu forme (divers, eu am avut inimioare si rotunduri)

biscuitii se pun pe hartia de copt din tava si se introduc la cuptor pentru aprox. 5-10 minute, depinde de grosimea lor

inainte de a-i introduce in cuptor pot fi ornati, fie cu cocos, fie cu stafide, fie cu bombonele.....sau dupa ce le scoateti, cu glazura de orice fel

                                                        Perfecte pentru un cadou de duminica!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata