Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere

de housy in Dulciuri, 14 Oct 2010 | 9098 vizualizari

 

cu parere de rau..am uitat sa fac poze cand erau clatitele gata.....erau prea apetisante, n-am putut rezista tentatiei......si-am ratat momentul. poate data viitoare ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 cana faina
  • 2 linguri de miere
  • o lingurita scortisoara
  • 15 stafide
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2  plic praf de copt
  • 1/2 plic amoniu pt prajituri
  • un praf de sare
  • apa minerala 500 ml....poate nitel mai mult
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere:

- intr-un bol inalt se bat cu mixeru:  faina, scortisoara, praf de copt, amoniu, mierea, praful de sare, zaharul vanilat si apa minerala

- dupa ce se formeaza o compozitie omogena, fara cocoloase, se adauga stafidele si se amesteca doar cu lingura, pentru a nu le zdrobi

- se lasa putin la odihna, vreo 15 minute cel putin

- se fac clatitele intr-o tigaie incinsa, pe care o ungeti la fiecare 2 clatite cu putin ulei

- clatitele se umplu cu gem de prune (sau orice aveti sau va place)

                                                         Sunt topita dupa clatite, oricum ar fi ele !

TIPS-URI

1

- de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie