Urzici cu smantana si cabanos

de housy in Mancaruri cu carne, 10 Sep 2011 | 7124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg urzici ( se poate folosi spanac in loc de urzici)
  • sare
  • piper
  • 250 gr smantana
  • 1 lingura faina grau
  • 1 lingura faina malai
  • marar
  • usturoi: 5-7 catei
  • 1 cubulet 50 gr unt
  • 1/2 cana lapte  (optional)
  • carnati cabanos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu smantana si cabanos:

 - urzicile / spanacul se oparesc dupa care se lasa la scurs bine

 - smantana se omogenizeaza cu faian de grau si malaiul, sare, piper dupa gust

 - untul se topeste intr-o oala adanca, acolo se caleste usor usturoi taiat marunt, peste care se toarna compozitia de smantana si se amesteca bine si incontinuu cu telul, pentru a nu se lipi

 - cand sosul se ingroasa, se poate adauga 1/2 cana de lapte

 - peste se rasptoarna urzicile / spanacul si se amesteca in continuare

 - se mai lasa cu capac 5 minute pe foc, dupa care e gata de servit !

 - cabanosii i-am taiat in jumatate sau in 3, i-am crestat, si i-am rumenit putin (i-am pus la sandwich-maker numai cat sa se schimbe putin la culoare)

 

                              Faceti si-o mamaliguta! Merge de minune! Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu smantana si cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carnati la cuptor