Fasolea pastai se curata la capete si se rupe in bucati mai mici si se pun intr-un castron cu apa rece.Se clatesc bine si se pun la fiert 20 minute.
Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline cu boia dulce,praf de curcuma.Cand s-a inmuiat se pun aripile de pui crestate.
Se...
Pulpele se cresteaza si se condimenteaza.
Intr-o tigaie punem ulei si punem pulpele la prajit.Se acopera cu un capac pentru a nu stropii cu ulei si se intorc pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce s-au prajit putin se adauga jumatate de pahar de apa si frunzele de busuioc.
Tot timpul...
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru stropim cu vinul alb si lasam la frigider cateva ore(eu am lasat-o cam 2 ore).
Muschiuletul il...
Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu orezul,sare,piper si cimbru si uleiul de masline.Se lasa cateva minute sa se inmioaie putin ceapa si se...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.
Ceapa o tocam marunt,iar ficatul il curatam de pielite si il taiem cubulete.
Punem ceapa la calit,dupa cateva minute adaugam si ficatul de porc si stingem cu vinul alb.
Punem ficatul si ceapa intr-o craticioara punem condimentele si 2 pahare...
Muschiuletul de porc se clateste bine sub apa rece,se usuca pe niste prosoape de hartie.
Patrunjelul si busuiocul se toaca marunt,se pun intr-un castron impreuna cu uleiul de masline.
Muschiuletul de pune in castron,se unge pe ambele parti si se lasa la marinat in frigider 1 ora.
Se...
Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.
Se pune intr-o craticioara impreuna cu uleiul si curcuma,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin,se adauga inima de vita curatata de pielite si taiata cubulete.
Se stinge cu vinul alb,adaugam fasolea curata,spalata si rupta in doua(daca sunt...
Bucatiile de inima de condimenteaza cu ghimbir,piper si boia dulce,se stropesc cu ulei de masline si cu putin vin alb si se lasa la marinat.
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline si cimbru.Cand s-a inmuiat putin adaugam morcovul taiat rondele.
Se pun si bucatiile de...
Pieptul de pui se feliaza.
Fiecare bucata se pune in folie alimentara pe un fund de lemn si se bat cu batatorul de snitele pe ambele parti.
Se condimenteaza ,se dau prin oul prin faina,prin oul batut bine ,prin parmezan si prin pesmet.
Se pun la prajit in ulei incins.
Se scot pe un...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,iar deasupra presaram oregano.
Se adauga si carnea spalata si taiata fasii lungi.Se lasa cateva minute sa se inmoaie carnea si ceapa.
Se adauga morcovul taiat feliute subtiri si ardeiul kapia taiat cubulete.Adaugam si vinul si...
Pulpele de pui se taie in doua,se cresteaza,se condimenteaza si se pun intr-un castron cu ulei de masline si laptele de cocos.
Se amesteca toate ingredientele,in zonele crestate se pun feliute de usturoi.
Se aseaza pulpe de pui in vasul roman impreuna cu sosul format,se presara piper rosu...
Pieptul de pui se transeaza in felii potrivite.Se pune fiecare felie de pui in folie alimentara si se bate cu ciocanul pe ambele parti.
Se condimenteaza fiecare felie,se aseaza cate o felie de sunca(sau jumatati de felii) si o felie de cascaval.Se ruleaza bine,se dau prin faina,ou si pesmet....
Ceapa se pune in roborul de bucatarie si se marunteste bine.Morcovul il dam pe razatoarea mare.
Intr-o craticioara punem ceapa la calit in unt,impreuna cu condimentele.Dupa cateva minute adaugam si morcovul si stingem cu vinul.Adaugam si busuiocul tocat marunt.
Se adauga si pulpele de pui...
Pieptul de pui se taie cuburi si se spune intr-un castron cu apa.
Ceapa se taie feliute subtiri,iar usturoiul il pisam.
Intr-o tigaie punem pieptul de pui la calit in 2 linguri de ulei de masline pentru circa 5 minute,iar in ceaun punem ceapa si usturoiul cu alte 2 linguri de ulei pana se...
Carnea se spala si se taie cuburi potrivite.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adauga si carnea si boia dulce.
Se lasa circa 5 minute si se stinge cu vinul rose.
Se adauga apa si se lasa la fiert la foc mic,pentru circa 30 minute.
Se...
Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul si ceapa tocate marunt. Se pune putin vin rose, se pune carnea condimentata si restul de vin se pune deasupra carnii.
Se prajeste pe ambele parti, se adauga rosiile decojite pasate la robotul de bucatarie, caperele,...
Scarita de porcse taie bucatele, se stropeste cu ulei de masline,vinul alb,piper si curcuma.Se lasa la marinat peste noapte,acoperita cu o folie de aluminiu si bagata in frigider.
Intr-un ceaun se pune putin ulei si se pune scarita cateva minute la prajit.Se scoate pe o farfurie,iar...
Feliile de pui se condimenteaza si se pun putin la prajit in unt.Se lasa pe fiecare parte iar dupa 5 minute se scot pe o farfurie.
Se aseaza feliile de piept de pui intr-un vas termorezistent sau o tava,se pune cate o felie de rosie,adaugam putina sare deasupra si la final punem feliile de...
Intr-un vas termorezistent se pun legumele congelate, se adauga untul taiat feliute si bucatile de carne condimentate. Legumele se condimenteaza dupa gust
Punem si vinul alb si usturoiul taiat feliute, se acopera cu o folie de aluminiu, se pune la cuptorul preincalzit.
Legumele se scot...
Reteta de chiftelute o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-de-pui-imbulinate-46796.html
Pentru sos:
Se pune untul intr-o tigaie,se adauga si faina sa se prajeasca,se amesteca bine dupa care se ia de pe foc.Se adauga supa rece,se pune pe foc si se lasa 5 minute sa...
Se spala carnea si se taie bucati.
Se da prin masina de tocat,impreuna cu ceapa verde,usturoiul.
Se amesteca totul cu ouale batute bine,se adauga condimentele si painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine.Adaugam si mararul tocat marunt.
Se omogenizeaza totul,se umezesc mainile cu apa...
Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete.
Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile.
Intr-un ceaun punem legumele la calit, adaugam si pipotele, vinul, iar ciuperciile le adaugam dupa vreo 15 minute.
Se acopera totul cu apa si...
Cartofii se curata de coaja si se taie in patru.Ceapa se taie rondele,iar ardeiul gras cubulete.
Se spala aripile de pui,se sterg cu un prosop de hartie si se pun la calit intr-o tigaie.In alta tigaie punem la calit si ceapa si ardeiul gras timp de 2-3 minute.
Intr-un vas...
Carnea se curata de pielite,se spala bine,se usuca pe un prosop de hartie .Se taie,fara a se separa in bucati,se inveleste in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele.Punem condimentele si presaram jumatate din patrunjelul tocat marunt.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in...
Bucatiile de pui se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si curcuma.
Intr-un ceaun punem untul la topit, adaugand si bucatile de pui pentru a se rumeni.
Se pune 1 cana si jumatate de apa si se lasa la fiert cu capac pe foc mic 30 minute.
Intre timp se taie ceapa...
Se clateste carnea sub jet de apa rece, se sterge cu un prosop de hartie, se condimenteaza cu sare, piper si curcuma, pe ambele parti.
Se pun bucatile de carne in tigaie, se stropesc cu ulei de masline, se pune ceapa verde taiata rondele, se adauga 1 pahar de apa si se acopera...
Se pregatesc legumele:ceapa o taiem marunt,ardeiul gras si morcovul se taie cubulete mici,iar cartofii cuburi.Intr-o oala punem uleiul de masline,adaugam ceapa si o lasam cateva minute sa se caleasca.Se adauga ardeiul gras si morcovul,iar dupa cateva minute se adauga si cartofii.Punem si...
Ceapa o tocam marunt,o punem la calit intr-o oala de inox,adaugam morcovul taiat rondele si aripile de pui.Se stinge cu vinul rosu,adaugam mazarea si punem apa cat sa acopere.Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa fiarba.Cand e aproape gata se adauga rosia taiata cubulete si usturoiul...
Ceapa se toata marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si pulpele de pui si morcovul taiat feliute subtiri. Dupa cateva minute se adauga condimentele, se mai lasa putin sa se caleasca bine si se stinge cu vin. Se adauga cartofii taiati cuburi, se pune apa cat sa acopere si se lasa...
Cartofii se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert.
Separat intr-o tigaie wok punem ceapa tocata marunt la calit, adaugam si morcovul dat pe razatoare. Adaugam ulei de masline si lasam la calit pana se inmoaie ceapa, adaugam carnea si condimentele. Amestecam foarte bine ingredientele,...
Fasole pastai cu ciuperci si aripi de pui la cuptor
Fasolea pastai se curata la capete si se rupe in bucati mai mici si se pun intr-un castron cu apa rece.Se clatesc bine si se pun la fiert 20 minute. Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline cu boia dulce,praf de curcuma.Cand s-a inmuiat se pun aripile de pui crestate. Se...
Pulpe de curcan prajite
Pulpele se cresteaza si se condimenteaza. Intr-o tigaie punem ulei si punem pulpele la prajit.Se acopera cu un capac pentru a nu stropii cu ulei si se intorc pe o parte si pe cealalta. Dupa ce s-au prajit putin se adauga jumatate de pahar de apa si frunzele de busuioc. Tot timpul...
Muschiulet de porc cu sos de smantana
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru stropim cu vinul alb si lasam la frigider cateva ore(eu am lasat-o cam 2 ore). Muschiuletul il...
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu orezul,sare,piper si cimbru si uleiul de masline.Se lasa cateva minute sa se inmioaie putin ceapa si se...
Tocana de cartofi cu ficat de porc
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa o tocam marunt,iar ficatul il curatam de pielite si il taiem cubulete. Punem ceapa la calit,dupa cateva minute adaugam si ficatul de porc si stingem cu vinul alb. Punem ficatul si ceapa intr-o craticioara punem condimentele si 2 pahare...
Muschiulet de porc in crusta de verdeturi la cuptor
Muschiuletul de porc se clateste bine sub apa rece,se usuca pe niste prosoape de hartie. Patrunjelul si busuiocul se toaca marunt,se pun intr-un castron impreuna cu uleiul de masline. Muschiuletul de pune in castron,se unge pe ambele parti si se lasa la marinat in frigider 1 ora. Se...
Fasole pastai cu inima de vita
Ceapa se curata de coaja si se taie marunt. Se pune intr-o craticioara impreuna cu uleiul si curcuma,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin,se adauga inima de vita curatata de pielite si taiata cubulete. Se stinge cu vinul alb,adaugam fasolea curata,spalata si rupta in doua(daca sunt...
Inima de vita la cuptor
Bucatiile de inima de condimenteaza cu ghimbir,piper si boia dulce,se stropesc cu ulei de masline si cu putin vin alb si se lasa la marinat. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline si cimbru.Cand s-a inmuiat putin adaugam morcovul taiat rondele. Se pun si bucatiile de...
Snitele de pui cu parmezan si pesmet
Pieptul de pui se feliaza. Fiecare bucata se pune in folie alimentara pe un fund de lemn si se bat cu batatorul de snitele pe ambele parti. Se condimenteaza ,se dau prin oul prin faina,prin oul batut bine ,prin parmezan si prin pesmet. Se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un...
Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,iar deasupra presaram oregano. Se adauga si carnea spalata si taiata fasii lungi.Se lasa cateva minute sa se inmoaie carnea si ceapa. Se adauga morcovul taiat feliute subtiri si ardeiul kapia taiat cubulete.Adaugam si vinul si...
Pulpe de pui in lapte de cocos in vasul roman
Pulpele de pui se taie in doua,se cresteaza,se condimenteaza si se pun intr-un castron cu ulei de masline si laptele de cocos. Se amesteca toate ingredientele,in zonele crestate se pun feliute de usturoi. Se aseaza pulpe de pui in vasul roman impreuna cu sosul format,se presara piper rosu...
Cordon bleu
Pieptul de pui se transeaza in felii potrivite.Se pune fiecare felie de pui in folie alimentara si se bate cu ciocanul pe ambele parti. Se condimenteaza fiecare felie,se aseaza cate o felie de sunca(sau jumatati de felii) si o felie de cascaval.Se ruleaza bine,se dau prin faina,ou si pesmet....
Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta
Ceapa se pune in roborul de bucatarie si se marunteste bine.Morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o craticioara punem ceapa la calit in unt,impreuna cu condimentele.Dupa cateva minute adaugam si morcovul si stingem cu vinul.Adaugam si busuiocul tocat marunt. Se adauga si pulpele de pui...
Pui in lapte de cocos si curry
Pieptul de pui se taie cuburi si se spune intr-un castron cu apa. Ceapa se taie feliute subtiri,iar usturoiul il pisam. Intr-o tigaie punem pieptul de pui la calit in 2 linguri de ulei de masline pentru circa 5 minute,iar in ceaun punem ceapa si usturoiul cu alte 2 linguri de ulei pana se...
Papricas de porc cu galuste
Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adauga si carnea si boia dulce. Se lasa circa 5 minute si se stinge cu vinul rose. Se adauga apa si se lasa la fiert la foc mic,pentru circa 30 minute. Se...
Pizzaiola alla callabresse
Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul si ceapa tocate marunt. Se pune putin vin rose, se pune carnea condimentata si restul de vin se pune deasupra carnii. Se prajeste pe ambele parti, se adauga rosiile decojite pasate la robotul de bucatarie, caperele,...
Varza calita cu scarita afumata
Scarita de porcse taie bucatele, se stropeste cu ulei de masline,vinul alb,piper si curcuma.Se lasa la marinat peste noapte,acoperita cu o folie de aluminiu si bagata in frigider. Intr-un ceaun se pune putin ulei si se pune scarita cateva minute la prajit.Se scoate pe o farfurie,iar...
Piept de pui cu rosii si cascaval la cuptor
Feliile de pui se condimenteaza si se pun putin la prajit in unt.Se lasa pe fiecare parte iar dupa 5 minute se scot pe o farfurie. Se aseaza feliile de piept de pui intr-un vas termorezistent sau o tava,se pune cate o felie de rosie,adaugam putina sare deasupra si la final punem feliile de...
Ceafa de porc cu legume la cuptor
Intr-un vas termorezistent se pun legumele congelate, se adauga untul taiat feliute si bucatile de carne condimentate. Legumele se condimenteaza dupa gust Punem si vinul alb si usturoiul taiat feliute, se acopera cu o folie de aluminiu, se pune la cuptorul preincalzit. Legumele se scot...
Chiftele de Königsberg
Reteta de chiftelute o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-de-pui-imbulinate-46796.html Pentru sos: Se pune untul intr-o tigaie,se adauga si faina sa se prajeasca,se amesteca bine dupa care se ia de pe foc.Se adauga supa rece,se pune pe foc si se lasa 5 minute sa...
Chiftelute de pui imbulinate
Se spala carnea si se taie bucati. Se da prin masina de tocat,impreuna cu ceapa verde,usturoiul. Se amesteca totul cu ouale batute bine,se adauga condimentele si painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine.Adaugam si mararul tocat marunt. Se omogenizeaza totul,se umezesc mainile cu apa...
Ciulama de pipote cu ciuperci
Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit, adaugam si pipotele, vinul, iar ciuperciile le adaugam dupa vreo 15 minute. Se acopera totul cu apa si...
Aripi de pui cu masline si cartofi noi la cuptor
Cartofii se curata de coaja si se taie in patru.Ceapa se taie rondele,iar ardeiul gras cubulete. Se spala aripile de pui,se sterg cu un prosop de hartie si se pun la calit intr-o tigaie.In alta tigaie punem la calit si ceapa si ardeiul gras timp de 2-3 minute. Intr-un vas...
Rulada de porc umpluta cu ciuperci
Carnea se curata de pielite,se spala bine,se usuca pe un prosop de hartie .Se taie,fara a se separa in bucati,se inveleste in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele.Punem condimentele si presaram jumatate din patrunjelul tocat marunt. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in...
Pui manastiresc a la Gaby
Bucatiile de pui se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si curcuma. Intr-un ceaun punem untul la topit, adaugand si bucatile de pui pentru a se rumeni. Se pune 1 cana si jumatate de apa si se lasa la fiert cu capac pe foc mic 30 minute. Intre timp se taie ceapa...
Ceafa de porc cu curcuma si capere
Se clateste carnea sub jet de apa rece, se sterge cu un prosop de hartie, se condimenteaza cu sare, piper si curcuma, pe ambele parti. Se pun bucatile de carne in tigaie, se stropesc cu ulei de masline, se pune ceapa verde taiata rondele, se adauga 1 pahar de apa si se acopera...
Mancarica de fasole pastai cu cartofi si ardei gras
Se pregatesc legumele:ceapa o taiem marunt,ardeiul gras si morcovul se taie cubulete mici,iar cartofii cuburi.Intr-o oala punem uleiul de masline,adaugam ceapa si o lasam cateva minute sa se caleasca.Se adauga ardeiul gras si morcovul,iar dupa cateva minute se adauga si cartofii.Punem si...
Mazare cu aripi de pui
Ceapa o tocam marunt,o punem la calit intr-o oala de inox,adaugam morcovul taiat rondele si aripile de pui.Se stinge cu vinul rosu,adaugam mazarea si punem apa cat sa acopere.Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa fiarba.Cand e aproape gata se adauga rosia taiata cubulete si usturoiul...
Tocanita de cartofi cu pui
Ceapa se toata marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si pulpele de pui si morcovul taiat feliute subtiri. Dupa cateva minute se adauga condimentele, se mai lasa putin sa se caleasca bine si se stinge cu vin. Se adauga cartofii taiati cuburi, se pune apa cat sa acopere si se lasa...
Cottage pie cu carne de curcan
Cartofii se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie wok punem ceapa tocata marunt la calit, adaugam si morcovul dat pe razatoare. Adaugam ulei de masline si lasam la calit pana se inmoaie ceapa, adaugam carnea si condimentele. Amestecam foarte bine ingredientele,...