Carnea de porc se toaca in masina de tocat,la fel si ceapa, usturoiul si painea.
Se pun toate intr-un castron, adaugam condimentele, oul si mararul tocat marunt.
Cu mainiile umede formam chiftelele si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor pentru circa 20-25...
Intr-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele parti cu vegeta si piper,punem ulei de masline,lasam cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti.
Punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba putin carnea.
Intr-o alta tigaie punem usturoiul strivit in ulei de...
Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul.
Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore.
Intr-o craticioara punem ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de masline si putin unt....
Pieptul de pui se feliaza,se bate fiecare bucata de carne si se condimenteaza.
Pe fiecare felie de pui se pune ,o frunza de busuioc ,jumatate de felie de sunca si de cascaval si se ruleaza cu grija.
Se folosesc scobitori pentru a tine ruloul strans.
Eu le-am lasat la frigider toata...
Bucatelele de carne le punem intr-un ceaun cu ulei e masline la prajit cateva minute.
Adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul kapia taiat cuburi si lasam putin sa se caleasca legumele.
Punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba circa 40 minute.
Punem cartofii taiati...
Bucatile de carne se condimenteaza,se pun pe rand la prajit in multicooker, se seteaza la functia Fry, se pune ulei de masline si rumenim usor pe rand bucatile de carne (atentie sa nu le ardeti).
Se pun bucatiile rumenite in Multicooker, punem apa cat sa acopere si ceapa tocata marunt,setam...
Se spala bucatile de pui si se usuca cu un servet de hartie.
Cascavalul se da pe razatoarea mare.
Bucatile de pui se taie in doua dar nu total,se desfac si se bat cu un ciocan de carne.
Le umplem cu cascaval ras si condimentam.
Se incinge tigaie grill, se stropeste cu ulei de masline...
Carnea tocata se pune intr-un castron,punem 1 ou,condimentele,ceapa verde si mararul tocate marunt.
Se pun si 2 linguri de faina(era prea moale compozitia),se amesteca bine.
Cu mana umeda formam chiftelele,le tregem prin ou,faina si fulgii de porumb usor maruntiti.
Se pun la prajit in...
Pieptul de pui se curata de pielite si se feliaza,fiecare bucata se condimenteaza si se pun intr-un castron.
Se toarna berea si se lasa la marinat pentru circa 2 ore.
Gratarul se unge cu slanina.
Se pun pe gratar, se lasa sa se rumeneasca putin (nu trebuie sa se faca prea tare ca altfel...
Ficat de iepure se scoate din frigider si se lasa putin la temperatura camerei, se curata de pielite, se spala sub apa rece, se scurge si se lasa deoparte.
Morcovii se curata si se taie mai gros, se pun in apa clocotita cu sare sa fiarba circa 5 minute, se opresc si se lasa in apa calda....
Condimentam puiul pe ambele parti, il ungem cu putin ulei de masline si cu sos de soia.
Puiul se umplute cu fasolea pastai scursa si condimentata cu vegeta si cateva rosii cherry.
Restul de legume se pun in tava, iar puiul deasupra.
Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor...
Carnea de porc se curata de pielite,se taie cuburi si se pune intr-o craticioara pentru circa 40 minute.
Se pune orezul clatit sub apa rece si scurs,se lasa la foc mic,dupa circa 5 minute adaugam si ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare.
Cand e aproape fiert se adauga si...
Carnea tocata se pune intr-un castron inalt,se adauga condimentele,ceapa tocata marut si usturoiul pisat.
Paine se taie cu un cutit cat mai marunt,la fel si mararul,punem si oul si amestecam ingredientele.
Cartoful se curata de coaja,si se da pe razatoarea mare,se lasa cateva minute dupa...
Spalam varza,aruncam primele foi si o tocam fideluta,o punem intr-un castron,punem sare si o frecam cu mainiile.Se lasa deoparte 15 minute.
Ceapa se taie marunt sau solzisori,se pune la calit in ulei de masline intr-un ceaun,adaugam si morcovul rondele si ardeiul kapia taiat bucati mai mari....
Pulpele se taie in doua,se cresteaza,se clatesc bine si se lasa deoparte sa se scurga apa.
Intr-o tigaie wok punem ulei si pulpele sa se prajeasca,sa lasa cateva minute bune pe ambele parti dupa care se scot pe o farfurie.
Uleiul se arunca,se lasa doar putin pentru a calii ceapa alba tocata...
Bucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute.
Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si le punem intr-o tigaie wok cu ulei de masline la prajit pentru cateva minute pe ambele parti, dupa...
Ficateii de pui se spala,se curata de pielite si se pun intr-un castron impreuna cu laptele.
Se da la frigider pentru circa 30-40 minute pentru a se fragezii.
Se scot din lapte si se pun intr-o strecuratoare,se tamponeaza cu un servet de bucatarie pentru a se usca.
Intr-o tigaie wok...
Intr-un castron adanc punem mustarul, 2 lingurite de apa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca compozitia, se pun feliile de cotlet de porc, se ung pe ambele parti si se lasa la marinat timp de 2 ore in frigider.
O tigaie grill o ungem cu putin ulei de masline, punem feliile de cotlet cu...
Fasolea se pune la fiert in 3 ape.
Ciolanul il punem la fiert separat pentru circa 1 ora.
In vasul roman punem fasolea, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si frunzele de ceapa verde taiate feliute.
Amestecam pune 1 polonic din zeama in care a fiert ciolanul, condimentele si...
Pieptul de pui se feliaza, se bat feliile de snitele pe ambele parti si se condimenteaza.
Amestecam cele 2 oua intr-o farfurie adaunca, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie potrivita pentru snitele, iar in alta farfurie adanca punem pesmetul, parmezanul ras si patrunjelul tocat...
Faina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte.
Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de apa si incepem sa framantam cateva minute.
Acoperim bolul si lasam la foc cald pentru 30 minute....
Nautul se scurge de zeama si se spala bine sub jet de apa rece.
Kaizerul se taie bucati potrivite, dupa placul fiecaruia, se pune in tigaie impreuna cu untul, dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie taiata solzisori si condimentele.
Se acopera cu apa, punem nautul si lasam la foc mic sa...
Pulpele de pui se cresteaza, se ung cu mustar si se presara condimentele deasupra.
Fiecare pulpa de pui se inveleste cu 2 felii de bacon, de jur imprejur, daca aveti nevoie folositi scobitori.
Se pun intr-o tava de ceramica, se pune putina apa si vinul alb.
Usturoiul se taie feliute si...
Pentru chiftele:
Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper.
Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie.
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cu ulei de...
Aripiile de pui se pun separat intr-o craticioara la fiert pentru 15 minute.
Ciuperciile felii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline,pana se calesc putin,se adauga si cartofii taiati felii mai subtiri,sare si piper si punem cat un polonic din zeama in care au fiert aripiile de pui.
Cand...
Puiul se spala bine si se lasa deoparte sa se usuce de apa.
Intr-o tigaie punem nautul scurs de zeama, ceapa taiata feliute si putin ulei de masline.
Punem si broccoli spalat si taiat in bucati mai mici,apa cat sa acopere, sare si piper si lasam putin sa fiarba pana cand scade apa.
La...
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.
Se pun in apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata de coaja mai usor), se curata si se taie felii.
Intr-un vas de ceramica punem un strat de cartofi felii,deasupra punem telemeaua stivita cu o furculita si...
Marinarea carnii:
Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore.
Carnea marinata impreuna cu sosul format se pun in vasul de la Multicooker,se pun apa cat sa...
Pasta de carnati se pune in tigaie cu ulei de masline si usturoiul lasat intreg,se lasa putin sa se "prajeasca",se faramiteaza,se acopera cu apa,lasand la foc potrivit sa fiarba.
Cand apa a scazut se pun ciuperciile,se condimenteaza,se pune putin ulei de masline,iar dupa cateva...
Carnea tocata se amesteca cu condimentele, usturoiul strivit, ceapa calita in ulei de masline (se fac chiftele mai mari, trebuie sa aveti in vedere cat de mare e chifla).
Chiftelele de burgeri de pun pe gratarul uns cu ulei de masline,se lasa sa se prajeasca pe ambele parti la foc potrivit (sa...
Chiftele de porc la cuptor
Carnea de porc se toaca in masina de tocat,la fel si ceapa, usturoiul si painea. Se pun toate intr-un castron, adaugam condimentele, oul si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede formam chiftelele si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru circa 20-25...
Cotlet de porc in sos de rosii cu turmeric
Intr-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele parti cu vegeta si piper,punem ulei de masline,lasam cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba putin carnea. Intr-o alta tigaie punem usturoiul strivit in ulei de...
Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul. Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore. Intr-o craticioara punem ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de masline si putin unt....
Cordon Bleu la cuptor
Pieptul de pui se feliaza,se bate fiecare bucata de carne si se condimenteaza. Pe fiecare felie de pui se pune ,o frunza de busuioc ,jumatate de felie de sunca si de cascaval si se ruleaza cu grija. Se folosesc scobitori pentru a tine ruloul strans. Eu le-am lasat la frigider toata...
Tocana de cartofi cu ciolan afumat
Bucatelele de carne le punem intr-un ceaun cu ulei e masline la prajit cateva minute. Adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul kapia taiat cuburi si lasam putin sa se caleasca legumele. Punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba circa 40 minute. Punem cartofii taiati...
Cotlet de porc cu sos de mustar si ketchup la multicooker
Bucatile de carne se condimenteaza,se pun pe rand la prajit in multicooker, se seteaza la functia Fry, se pune ulei de masline si rumenim usor pe rand bucatile de carne (atentie sa nu le ardeti). Se pun bucatiile rumenite in Multicooker, punem apa cat sa acopere si ceapa tocata marunt,setam...
Piept de pui umplut
Se spala bucatile de pui si se usuca cu un servet de hartie. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Bucatile de pui se taie in doua dar nu total,se desfac si se bat cu un ciocan de carne. Le umplem cu cascaval ras si condimentam. Se incinge tigaie grill, se stropeste cu ulei de masline...
Chiftele de pui cu fulgi de porumb
Carnea tocata se pune intr-un castron,punem 1 ou,condimentele,ceapa verde si mararul tocate marunt. Se pun si 2 linguri de faina(era prea moale compozitia),se amesteca bine. Cu mana umeda formam chiftelele,le tregem prin ou,faina si fulgii de porumb usor maruntiti. Se pun la prajit in...
Piept de pui la gratar
Pieptul de pui se curata de pielite si se feliaza,fiecare bucata se condimenteaza si se pun intr-un castron. Se toarna berea si se lasa la marinat pentru circa 2 ore. Gratarul se unge cu slanina. Se pun pe gratar, se lasa sa se rumeneasca putin (nu trebuie sa se faca prea tare ca altfel...
Ficat de iepure cu legume
Ficat de iepure se scoate din frigider si se lasa putin la temperatura camerei, se curata de pielite, se spala sub apa rece, se scurge si se lasa deoparte. Morcovii se curata si se taie mai gros, se pun in apa clocotita cu sare sa fiarba circa 5 minute, se opresc si se lasa in apa calda....
Pui umplut cu fasole pastai si rosii cherry
Condimentam puiul pe ambele parti, il ungem cu putin ulei de masline si cu sos de soia. Puiul se umplute cu fasolea pastai scursa si condimentata cu vegeta si cateva rosii cherry. Restul de legume se pun in tava, iar puiul deasupra. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor...
Pilaf de orez cu carne de porc si zucchini
Carnea de porc se curata de pielite,se taie cuburi si se pune intr-o craticioara pentru circa 40 minute. Se pune orezul clatit sub apa rece si scurs,se lasa la foc mic,dupa circa 5 minute adaugam si ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Cand e aproape fiert se adauga si...
Chiftele de porc cu cartof si susan
Carnea tocata se pune intr-un castron inalt,se adauga condimentele,ceapa tocata marut si usturoiul pisat. Paine se taie cu un cutit cat mai marunt,la fel si mararul,punem si oul si amestecam ingredientele. Cartoful se curata de coaja,si se da pe razatoarea mare,se lasa cateva minute dupa...
Varza cu sorici de porc
Spalam varza,aruncam primele foi si o tocam fideluta,o punem intr-un castron,punem sare si o frecam cu mainiile.Se lasa deoparte 15 minute. Ceapa se taie marunt sau solzisori,se pune la calit in ulei de masline intr-un ceaun,adaugam si morcovul rondele si ardeiul kapia taiat bucati mai mari....
Pulpe de pui cu dovlecei
Pulpele se taie in doua,se cresteaza,se clatesc bine si se lasa deoparte sa se scurga apa. Intr-o tigaie wok punem ulei si pulpele sa se prajeasca,sa lasa cateva minute bune pe ambele parti dupa care se scot pe o farfurie. Uleiul se arunca,se lasa doar putin pentru a calii ceapa alba tocata...
Ciolan afumat cu cartofi noi
Bucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute. Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si le punem intr-o tigaie wok cu ulei de masline la prajit pentru cateva minute pe ambele parti, dupa...
Ficatei de pui cu mazare si smantana
Ficateii de pui se spala,se curata de pielite si se pun intr-un castron impreuna cu laptele. Se da la frigider pentru circa 30-40 minute pentru a se fragezii. Se scot din lapte si se pun intr-o strecuratoare,se tamponeaza cu un servet de bucatarie pentru a se usca. Intr-o tigaie wok...
Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Intr-un castron adanc punem mustarul, 2 lingurite de apa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca compozitia, se pun feliile de cotlet de porc, se ung pe ambele parti si se lasa la marinat timp de 2 ore in frigider. O tigaie grill o ungem cu putin ulei de masline, punem feliile de cotlet cu...
Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor
Fasolea se pune la fiert in 3 ape. Ciolanul il punem la fiert separat pentru circa 1 ora. In vasul roman punem fasolea, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si frunzele de ceapa verde taiate feliute. Amestecam pune 1 polonic din zeama in care a fiert ciolanul, condimentele si...
Snitele de pui in crusta de parmezan si patrunjel
Pieptul de pui se feliaza, se bat feliile de snitele pe ambele parti si se condimenteaza. Amestecam cele 2 oua intr-o farfurie adaunca, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie potrivita pentru snitele, iar in alta farfurie adanca punem pesmetul, parmezanul ras si patrunjelul tocat...
Covridog cu cascaval
Faina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte. Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de apa si incepem sa framantam cateva minute. Acoperim bolul si lasam la foc cald pentru 30 minute....
Naut cu ceapa si kaizer
Nautul se scurge de zeama si se spala bine sub jet de apa rece. Kaizerul se taie bucati potrivite, dupa placul fiecaruia, se pune in tigaie impreuna cu untul, dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie taiata solzisori si condimentele. Se acopera cu apa, punem nautul si lasam la foc mic sa...
Pulpe de pui cu mustar invelite cu bacon la cuptor
Pulpele de pui se cresteaza, se ung cu mustar si se presara condimentele deasupra. Fiecare pulpa de pui se inveleste cu 2 felii de bacon, de jur imprejur, daca aveti nevoie folositi scobitori. Se pun intr-o tava de ceramica, se pune putina apa si vinul alb. Usturoiul se taie feliute si...
Chiftele in sos de mazare cu smantana si parmezan
Pentru chiftele: Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper. Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cu ulei de...
Tigaie cu pui,ciuperci si cartofi
Aripiile de pui se pun separat intr-o craticioara la fiert pentru 15 minute. Ciuperciile felii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline,pana se calesc putin,se adauga si cartofii taiati felii mai subtiri,sare si piper si punem cat un polonic din zeama in care au fiert aripiile de pui. Cand...
Pui umplut cu naut si broccoli
Puiul se spala bine si se lasa deoparte sa se usuce de apa. Intr-o tigaie punem nautul scurs de zeama, ceapa taiata feliute si putin ulei de masline. Punem si broccoli spalat si taiat in bucati mai mici,apa cat sa acopere, sare si piper si lasam putin sa fiarba pana cand scade apa. La...
Cartofi cu branza si carnati la cuptor
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute. Se pun in apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata de coaja mai usor), se curata si se taie felii. Intr-un vas de ceramica punem un strat de cartofi felii,deasupra punem telemeaua stivita cu o furculita si...
Pulpa de porc cu masline la multicooker
Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore. Carnea marinata impreuna cu sosul format se pun in vasul de la Multicooker,se pun apa cat sa...
Ciuperci cu pasta de carnati
Pasta de carnati se pune in tigaie cu ulei de masline si usturoiul lasat intreg,se lasa putin sa se "prajeasca",se faramiteaza,se acopera cu apa,lasand la foc potrivit sa fiarba. Cand apa a scazut se pun ciuperciile,se condimenteaza,se pune putin ulei de masline,iar dupa cateva...
Burgeri de pui
Carnea tocata se amesteca cu condimentele, usturoiul strivit, ceapa calita in ulei de masline (se fac chiftele mai mari, trebuie sa aveti in vedere cat de mare e chifla). Chiftelele de burgeri de pun pe gratarul uns cu ulei de masline,se lasa sa se prajeasca pe ambele parti la foc potrivit (sa...