Faina se amesteca cu zaharul,oul, si laptele.
In functie de cat de goasa este compozitia se adauga apa minerala cat sa fie compozitia potrivita pentru clatite.
Se adauga si esenta de portocala si uleiul.
Halvaua se da pe razatoarea mica.
Incingem o tigaie,punem aluat cu un polonic si...
Se amesteca ouale cu zaharul si esentele.
Se adauga laptele,stafidele si coaja de portocala.
Merele se decojesc de coaja si se taie feliute subtiri.
Intr-o oala cu pereti dubli punem cele 4 linguri de zahar la foc mic.Se tapeteaza toata cratita cu zaharul topit.
Punem compozitia de...
Intr-un castron punem faina,oul si lapte cat cuprinde,adaugam uleiul si esenta si zaharul vanilat.
Preparam clatitele intr-o tigaie ceramica,le prajim pe ambele parti si le scoatem pe o farfurie pe care o acoperim.
Punem o craticioara cu apa pe foc,iar deasupra punem un ibric (ceva mai mic)...
Intr-un castron punem faina,drojdia,zaharul,coaja de la portocala si oul batut.
Intr-un ibric punem laptele la incalzit impreuna cu untul taiat cubulete.Laptele doar se incalzeste putin,sa nu fie foarte fierbinte ca se opareste faina si nu mai creste aluatul.
Se adauga putin cate putin...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar galbenusurile se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si untul taiat cuburi.
Pasta de galbenusuri formata o amestecam cu albusurile,adaugam si faina si praful de copt si crema de pepene.
Nuciile le curatam de pielite si le pisam.Se adauga in...
Pentru aluat:
Intr-un castron se pune untul la temperatura camerei,zaharul,faina si oul.Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios si usor elastic.Se pune intr-o folie alimentara si se pune in frigider pentru 1 oua.
Pentru crema:
Intr-un vas inalt se pun galbenusurile de ou...
Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure si ii lasam sa se raceasca.
Prunele se taie pe o parte si se scot samburii,se pun intr-un castron cu cele 2 linguri de zahar.
Untul il punem intr-o craticioara,adaugam pesmetul si lasam sa se...
Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs.
Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se mixeaza cateva minute si se lasa la frigider.
Gelatina se amesteca cu 6 linguri de compot,se lasa...
Intr-un castron punem untul si coaja rasa de la lamaie si jumatate de compozitie de zahar.
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul ramas.Se adauga si galbenusurile,untul si coaja de lamaie si se mixeaza bine pana devine o crema.
Se stoarce toata zeama de la lamaie,se...
Pepenele galben il curatam de seminte si de coaja si il taiem cubulete.
Se pune intr-un castron impreuna cu piersica curatata de sambure si taiata feliute.Punem si o lingura de whisky si se lasa acoperit in frigider peste noapte.
A doua zi taiem banana feliute subtiri,iar grefruitul il...
Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se pune peste faina.
Se adauga ouale,uleiul si praful de sare,se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.Aluatul este unul usor elastic,se...
Dulceata de capsuni reteta
Capsuniile se curata,se clatesc sub apa rece si se paseaza in blender.
Se pun intr-o oala ,se pune jumatate de plic finesse (coaja de portocala) si un plic de gelfix se lasa la foc mic sa fiarba si se amesteca continuu,se fierbe cam 15 minute.
Kiwi se...
Se amesteca toate ingredientele pentru blat,se framanta si se formeaza o bila.
Se pune intr-o folie alimentara si se da la rece 30 minute.
Tava de tarta o acoperim cu hartie de copt,punem aluatul intins si dam la cuptor 10 minute.
Branza de vaci se amesteca cu...
Murele le-am spalat sub un jet de apa si le-am pus la scurs.
Se pun intr-o oala mare jumatate de cantitate,se acopera cu zahar iar deasupra se pun restul de mure.Deasupra punem esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie.Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi o punem la fiert la foc...
Murele se dau sub jet de apa rece,se spala si se pun la scurs.Se pun intr-un castron impreuna cu esenta de lamaie si zaharul vanilat si se lasa peste noapte in frigider.
Albusurile se bat spuma impreuna cu lingura de zahar,dupa adaugam si ouale intregi si untul si amestecam bine.
Jumatatea...
Marul il curatam de coaja si il taiem rondele.Se curata mijlocul inainte de a taia rondele sau dupa.
Miezul de lapte se scoate din cutie si se taie la fel,rondele.
Se aranjeaza pe o farfurie cate o felie de mar si una de miez de lapte,pana se termina.
Deasupra se pune dulceata de capsuni...
Se amesteca bine oul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie,faina si laptele,pana se formeaza o compozitie subtire-groasa pentru clatite.Daca mai este nevoie se mai adauga lapte.
Adaugam si merisoarele si un strop de ulei,se amesteca bine.
Cu un polonic luam din compozitia formata si punem...
Se unge o forma de silicon cu ulei.Se pune jumatate de cantitate de zmeura iar cealalta se pastreaza,se pune deasupra.
Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul,am pus si zeama lasata de zmeura,punem faina si laptele putin cate putin.Se adauga si esentele.
Se toarna rezultatul in forma...
Intr-un castron punem untul taiat cubulete,zaharul,sarea si oul.Se ameseteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza,se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se framanta cu mana pana se formeaza o coca destul de tare.
Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute....
Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul. Se adauga iaurtul si in ploaie se adauga faina amestecata cu praful de copt, esentele si sarea. Va iesi o compozitie groasa ca de chec.
Branza se amesteca separat intr-un castron impreuna cu zaharul, grisul, ouale, merisoarele si coaja de...
Ouale se amesteca pe rand cu zaharul,zaharul vanilat,esentele faina si praful de copt si lapte.
Se adauga si zmeura,si se amesteca incet cu o lingura.Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat la clatitele normale.
Intr-o tigaie punem un strop de ulei si cu un polonic punem in...
Zmeura se clateste bine si se pune intr-un castron cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se lasa peste noapte in frigider.
Albusurile de ou se bat separat cu zaharul pana devin spuma,iar in alt castron se amesteca galbenusurile cu uleiul,laptele,faina si praful de copt.
Se adauga peste...
Visinele se spala bine sub apa rece,si se scot samburii.
Visinele curatate se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se pune la fiert,la foc mic,se aduna spuma cand se face,adaugam si esenta si pliculetul de zahar vanilat.
Se...
Pentru blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat.Galbenusurile se amesteca bine cu telul.Se rastoarna peste albusuri amestecandu-se incet,punem si faina amestecata cu praful de copt.Se mixeaza bine.
O forma rotunda se unge pe margini cu ulei,iar pe fund punem...
Caisele se taie feliute subtiri se pun intr-un castron,acoperite cu 1 lingura de zahar brun si se lasa in frigider pana a doua zi.
Albusurile se separata de galbenusuri,se pun in castroane diferite.Albusurile se bat spuma cu esenta de vanilie si zaharul,iar galbenusurile se amesteca cu uleiul....
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile se curate de codite,se pun intr-un castron de apa si se clatesc foarte bine.
Se taie in bucati mai mici(dupa preferinta).Se pun intr-o oala mare,se pune zaharul,coaja de portocala,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat.Se lasa in frigider pana...
Ciresele se spala bine si se scot samburii.
Intr-un bol inalt amestecam ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana se face o pasta mai groasa (4-5 minute). Se adauga uleiul, se amesteca incontinuu dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt.
O tava (eu am folosit rotunda + o...
Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga laptele si faina cu praful de copt se adauga treptat.
Ciresele se curata de samburi si se taie bucatele.
Se amesteca ciresele impreuna cu aluatul.
Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam cate 1 polonic din compoztie.
Clatita se intinde foarte...
Se bate oul cu telul,se adauga zaharul pudra,faina si laptele.Se amesteca totul foarte bine.
Adaugam uleiul si coaja de portocala.
Se fac clatitele,se scot pe o farfurie si se acopera cu folie alimentara.
Cand s-au inmuiat clatitele,se pune cate una intr-un castronel,se adauga feliute de...
Intr-un bol se pune faina,impreuna cu praful de copt.
Separat se bate oul cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat,se adauga uleiul,esentele si laptele.
Se pune deasupra faina impreuna cu prafuld e copt.
Capsuniile se taie bucatele(se opresc cateva),se adauga peste compozitie si se...
Clatite cu halva
Faina se amesteca cu zaharul,oul, si laptele. In functie de cat de goasa este compozitia se adauga apa minerala cat sa fie compozitia potrivita pentru clatite. Se adauga si esenta de portocala si uleiul. Halvaua se da pe razatoarea mica. Incingem o tigaie,punem aluat cu un polonic si...
Crema de zahar ars cu mere
Se amesteca ouale cu zaharul si esentele. Se adauga laptele,stafidele si coaja de portocala. Merele se decojesc de coaja si se taie feliute subtiri. Intr-o oala cu pereti dubli punem cele 4 linguri de zahar la foc mic.Se tapeteaza toata cratita cu zaharul topit. Punem compozitia de...
Clatite cu ciocolata alba si cocos
Intr-un castron punem faina,oul si lapte cat cuprinde,adaugam uleiul si esenta si zaharul vanilat. Preparam clatitele intr-o tigaie ceramica,le prajim pe ambele parti si le scoatem pe o farfurie pe care o acoperim. Punem o craticioara cu apa pe foc,iar deasupra punem un ibric (ceva mai mic)...
Placinta cu mere
Intr-un castron punem faina,drojdia,zaharul,coaja de la portocala si oul batut. Intr-un ibric punem laptele la incalzit impreuna cu untul taiat cubulete.Laptele doar se incalzeste putin,sa nu fie foarte fierbinte ca se opareste faina si nu mai creste aluatul. Se adauga putin cate putin...
Chec cu crema de pepene galben
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar galbenusurile se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si untul taiat cuburi. Pasta de galbenusuri formata o amestecam cu albusurile,adaugam si faina si praful de copt si crema de pepene. Nuciile le curatam de pielite si le pisam.Se adauga in...
Mini tarte cu crema de pepene galben
Pentru aluat: Intr-un castron se pune untul la temperatura camerei,zaharul,faina si oul.Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios si usor elastic.Se pune intr-o folie alimentara si se pune in frigider pentru 1 oua. Pentru crema: Intr-un vas inalt se pun galbenusurile de ou...
Galuste cu prune
Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure si ii lasam sa se raceasca. Prunele se taie pe o parte si se scot samburii,se pun intr-un castron cu cele 2 linguri de zahar. Untul il punem intr-o craticioara,adaugam pesmetul si lasam sa se...
Tort diplomat cu crema de lamaie si mure
Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs. Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se mixeaza cateva minute si se lasa la frigider. Gelatina se amesteca cu 6 linguri de compot,se lasa...
Chec cu lamaie si afine
Intr-un castron punem untul si coaja rasa de la lamaie si jumatate de compozitie de zahar. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul ramas.Se adauga si galbenusurile,untul si coaja de lamaie si se mixeaza bine pana devine o crema. Se stoarce toata zeama de la lamaie,se...
Salata de fructe
Pepenele galben il curatam de seminte si de coaja si il taiem cubulete. Se pune intr-un castron impreuna cu piersica curatata de sambure si taiata feliute.Punem si o lingura de whisky si se lasa acoperit in frigider peste noapte. A doua zi taiem banana feliute subtiri,iar grefruitul il...
Savarine
Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se pune peste faina. Se adauga ouale,uleiul si praful de sare,se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.Aluatul este unul usor elastic,se...
Dulceata de capsuni reteta in straturi cu capsuni si kiwi
Dulceata de capsuni reteta Capsuniile se curata,se clatesc sub apa rece si se paseaza in blender. Se pun intr-o oala ,se pune jumatate de plic finesse (coaja de portocala) si un plic de gelfix se lasa la foc mic sa fiarba si se amesteca continuu,se fierbe cam 15 minute. Kiwi se...
Tarta cu branza si afine
Se amesteca toate ingredientele pentru blat,se framanta si se formeaza o bila. Se pune intr-o folie alimentara si se da la rece 30 minute. Tava de tarta o acoperim cu hartie de copt,punem aluatul intins si dam la cuptor 10 minute. Branza de vaci se amesteca cu...
Dulceata de mure
Murele le-am spalat sub un jet de apa si le-am pus la scurs. Se pun intr-o oala mare jumatate de cantitate,se acopera cu zahar iar deasupra se pun restul de mure.Deasupra punem esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie.Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi o punem la fiert la foc...
Chec cu lamaie si mure
Murele se dau sub jet de apa rece,se spala si se pun la scurs.Se pun intr-un castron impreuna cu esenta de lamaie si zaharul vanilat si se lasa peste noapte in frigider. Albusurile se bat spuma impreuna cu lingura de zahar,dupa adaugam si ouale intregi si untul si amestecam bine. Jumatatea...
Desert de miez de lapte cu mar
Marul il curatam de coaja si il taiem rondele.Se curata mijlocul inainte de a taia rondele sau dupa. Miezul de lapte se scoate din cutie si se taie la fel,rondele. Se aranjeaza pe o farfurie cate o felie de mar si una de miez de lapte,pana se termina. Deasupra se pune dulceata de capsuni...
Clatite cu merisoare,inghetata si mure
Se amesteca bine oul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie,faina si laptele,pana se formeaza o compozitie subtire-groasa pentru clatite.Daca mai este nevoie se mai adauga lapte. Adaugam si merisoarele si un strop de ulei,se amesteca bine. Cu un polonic luam din compozitia formata si punem...
Clafoutis cu zmeura
Se unge o forma de silicon cu ulei.Se pune jumatate de cantitate de zmeura iar cealalta se pastreaza,se pune deasupra. Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul,am pus si zeama lasata de zmeura,punem faina si laptele putin cate putin.Se adauga si esentele. Se toarna rezultatul in forma...
Tarta cu mere si crema de vanilie
Intr-un castron punem untul taiat cubulete,zaharul,sarea si oul.Se ameseteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza,se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se framanta cu mana pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute....
Prajitura Merisor
Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul. Se adauga iaurtul si in ploaie se adauga faina amestecata cu praful de copt, esentele si sarea. Va iesi o compozitie groasa ca de chec. Branza se amesteca separat intr-un castron impreuna cu zaharul, grisul, ouale, merisoarele si coaja de...
Pancakes cu zmeura si miere
Ouale se amesteca pe rand cu zaharul,zaharul vanilat,esentele faina si praful de copt si lapte. Se adauga si zmeura,si se amesteca incet cu o lingura.Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat la clatitele normale. Intr-o tigaie punem un strop de ulei si cu un polonic punem in...
Prajitura cu zmeura
Zmeura se clateste bine si se pune intr-un castron cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se lasa peste noapte in frigider. Albusurile de ou se bat separat cu zaharul pana devin spuma,iar in alt castron se amesteca galbenusurile cu uleiul,laptele,faina si praful de copt. Se adauga peste...
Dulceata de visine
Visinele se spala bine sub apa rece,si se scot samburii. Visinele curatate se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert,la foc mic,se aduna spuma cand se face,adaugam si esenta si pliculetul de zahar vanilat. Se...
Tort de vanilie cu cirese
Pentru blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat.Galbenusurile se amesteca bine cu telul.Se rastoarna peste albusuri amestecandu-se incet,punem si faina amestecata cu praful de copt.Se mixeaza bine. O forma rotunda se unge pe margini cu ulei,iar pe fund punem...
Pandispan cu caise
Caisele se taie feliute subtiri se pun intr-un castron,acoperite cu 1 lingura de zahar brun si se lasa in frigider pana a doua zi. Albusurile se separata de galbenusuri,se pun in castroane diferite.Albusurile se bat spuma cu esenta de vanilie si zaharul,iar galbenusurile se amesteca cu uleiul....
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunile se curate de codite,se pun intr-un castron de apa si se clatesc foarte bine. Se taie in bucati mai mici(dupa preferinta).Se pun intr-o oala mare,se pune zaharul,coaja de portocala,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat.Se lasa in frigider pana...
Prajitura marmorata cu cirese
Ciresele se spala bine si se scot samburii. Intr-un bol inalt amestecam ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana se face o pasta mai groasa (4-5 minute). Se adauga uleiul, se amesteca incontinuu dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. O tava (eu am folosit rotunda + o...
Pancakes cu cirese
Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga laptele si faina cu praful de copt se adauga treptat. Ciresele se curata de samburi si se taie bucatele. Se amesteca ciresele impreuna cu aluatul. Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam cate 1 polonic din compoztie. Clatita se intinde foarte...
Clatite cu fructe si inghetata
Se bate oul cu telul,se adauga zaharul pudra,faina si laptele.Se amesteca totul foarte bine. Adaugam uleiul si coaja de portocala. Se fac clatitele,se scot pe o farfurie si se acopera cu folie alimentara. Cand s-au inmuiat clatitele,se pune cate una intr-un castronel,se adauga feliute de...
Muffins cu capsuni
Intr-un bol se pune faina,impreuna cu praful de copt. Separat se bate oul cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat,se adauga uleiul,esentele si laptele. Se pune deasupra faina impreuna cu prafuld e copt. Capsuniile se taie bucatele(se opresc cateva),se adauga peste compozitie si se...