Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete / Dulciuri

Gogosi pufoase cu stafide

In Dulciuri la 23 Mai 2013

Faina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie. Laptele se incalzeste in cuptorul cu microunde (dar sa nu fiarba).si se adauga peste aluat,impreuna cu untul topit,se amesteca...

Minitort cu foi de clatite

In Torturi la 21 Mai 2013

Pentru aluat: Se toarna apa minerala si laptele intr-un bol,se presara un praf de sare,si se adauga faina in ploaie.Se amesteca,apoi se adauga uleiul,ouale batute separat,se adauga si esentele si se da la frigider 15 minute.Se coc clatitele si se lasa deoparte. Pentru umplutura: Se...

Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure

In Dulciuri la 18 Mai 2013

Se pun ouale intr-un castron, se mixeaza cu zaharul vanilat, esentele, se adauga in ploaie faina, apa minerala si se mai completeaza cu lapte daca este nevoie. Adaugam si dulcele de leche si scortisoara ,punem putin ulei si incepem sa facem clatitele. Le umplem cu dulceata de mure si le...

Clafoutis cu visine

In Prajituri la 14 Mai 2013

Visinele se lasa la dezghetat si se curata de samburi. Ungeti un vas termorezistent sau o forma rontunda de tarta cu ulei sau unt si adaugati visinele curatate. Ouale se bat bine cu mixerul impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat, adaugam si esenta de rom, pe urma adaugam faina...

Tiramisu reteta cu limoncello

In Dulciuri la 12 Mai 2013

Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua si se lasa la racit.Se pune intr-un castron si se amesteca cu limoncello. Galbenusurile se amesteca cu mixerul impreuna cu zaharul,iar albusurile se bat cu un praf de sare pana devine spuma tare.In compozitia de galbenusuri se adauga si...

Pasca fara aluat a la Jamila

In Dulciuri la 4 Mai 2013

Intr-un castron se pun ouale si zaharul, se bat timp de 3-5 minute, adaugam si esenta de vanilie. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu un mixer impreuna cu branza. Crema formata se pune peste oua. Se amesteca totul bine si se adauga faina impreuna cu grisul si...

Miez de lapte cu portocala si frisca

In Dulciuri la 2 Mai 2013

Se curata portocala de coaja,se curata de pielite si se taie rondele. Miezul de lapte se scoate din cutie si se taie rondele potrivite. Se pune o felie de miez de lapte,una de portocala si iar miez de lapte.Se orneaza cu frisca  

Clatite cu scortisoara si zahar

In Dulciuri la 17 Apr 2013

Intr-un bol punem faina,in mijloc se face o gaura si se pune oul.Cu un tel amestecam incet,adaugand laptele,scortisoara,zaharul vanilat,1 lingura de ulei si apa cat cuprinde.Se formeaza o pasta subtire. Punem tigaia pe foc sa se incinga,adaugam un strop de ulei si il intindem pe toata...

Tort Valentine's Day

In Torturi la 14 Feb 2013

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si cu zahar in ploaie pana se intareste.Cu zaharul ramas se amesteca bine galbenusurile,se adauga esentele,se amesteca cu albusurile spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si amidon,se adauga uleiul si...

Mini guguluf cu bucati de ciocolata alba

In Prajituri la 13 Feb 2013

Se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile batute separat. Se adauga coaja de lamaie, untul topit si se omogenizeaza bine toata compozitia. Se adauga lapte caldut si faina amestecata cu praful de copt. Se lasa sa...

Papanasi cu dulceata de afine si smantana

In Dulciuri la 11 Feb 2013

Intr-un castron se pune branza de vaci, sarea, zaharul vanilat, esentele, coaja rasa si scortisoara. Se amesteca totul foarte bine cu un tel, se adauga ouale, amestecand mereu. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand continuu. Se incepe sa se framante, aluatul...

Prajitura cu visine by Laura

In Prajituri la 5 Feb 2013

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si zaharul. Ouale se bat separat cu un praf de sare, cu uleiul si treptat cu laptele, adaugam esentele si coaja de lamaie si faina amestecata cu zaharul. Visinele se lasa la decongelat de dimineata. O tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu...

Orez cu lapte si vanilie by ela

In Dulciuri la 1 Feb 2013

Punem laptele la fiert si lasam la foc mic pana incepe sa fiarba. Orezul se spala in prealabil, se scurge, adaugam esentele, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se pune orezul in oala, adaugam si batonul de scortisoara si se lasa la foc mic pana se inmoaie si e aproape gata. Se amesteca...

Briose cu crema de lamaie si frisca

In Prajituri la 30 Ian 2013

Zaharul se amesteca bine cu ouale, se adauga untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam esentele, coaja de lamaie, crema de lamaie si cocosul, se amesteca foarte bine. Reteta de crema de lamaie o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-lamaie-40998.html...

Prajitura cu crema de lamaie

In Prajituri la 26 Ian 2013

Mod de preparare aluat: Ouale se mixeaza cu zaharul, pe rand se adauga uleiul, laptele si praful de bicarbonat stins in otet. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga treptat faina, pana se obtine o coca care sa poata sa fie intinsa cu facaletul. Se intind 2 foi, care se coc pe dosul tavii unsa cu...

Crema de lamaie

In Dulciuri la 26 Ian 2013

Cu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece. Margarina se pune pe foc sa se topeasca, se adauga peste crema, amestecand continuu, punem coaja rasa de...

Tort de clatite cu budinca de vanilie,dulceata de afine si mure

In Prajituri la 22 Ian 2013

Pregatim compozitia de clatite,amestecam bine toate ingredientele si incepem sa facem clatitele.Se prejesc pe ambele parti dupa care se scot pe o farfurie,pe care o acoperim.Dupa ce am terminat cu clatitele,incepem sa pregatim budinca. Praful se pune intr-un bol,cu zaharul,esenta de vanilie si...

Briose de vanilie cu fulgi de ciocolata

In Prajituri la 18 Ian 2013

Untul se topeste si se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si vanilia,adaugam ouale  zaharul vanilat.Faina amestecata cu praful de copt dupa care adaugam si laptele si coaja de lamaie.Formele de unica folosinta se ung cu ulei,se pune compozitia,se lasa cca 1 deget(pentru a nu da pe...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 17 Ian 2013

Se mixeaza ouale,cu un praf de sare si zaharul cateva minute, pana se face o pasta, adaugam zaharul vanilat, uleiul, esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie amestecandu-se bine. Se unge o tava termorezistenta cu ulei sau unt si se adauga...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 16 Ian 2013

Separam galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare timp de cca 5 minute, adaugam 2 linguri si 1/2 de zahar si le batem pana se intaresc. Laptele se pune la fiert, dupa care oprim focul. Cu o lingura luam cate un bulgar de albus si punem in laptele fierbinte. Se lasa cate...

Placinta frageda cu dovleac

In Dulciuri la 27 Dec 2012

Se amesteca margarina cu zaharul, pe urma se adauga oul batut bine, esentele. Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste compozitie treptat, pana se formeaza un aluat omogen nu foarte tare. Se pune intr-o folie timp de 30 minute in frigider. Dovleacul se prepara astfel...

Crema de dovleac

In Dulciuri la 26 Dec 2012

Dovleacul se taie in bucati, se scot semintele si se coace la foc mediu timp de 30-40 minute. Cand este gata se scoate miezul cu o lingura, se pune intr-un bol, se adauga 2 linguri de zahar pudra si esentele. Se paseaza cu blenderul pana devine o crema

Briose cu afine

In Dulciuri la 22 Dec 2012

Untul se topeste,se raceste putin dupa care se adauga zaharul si se amesteca bine.Oula se bat bine separat,se adauga peste unt,se pun esentele,putina coaja de portocala.Separat se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul,se amesteca cu untul si se pune aluatul in forme de silicon(se lasa...

Clatite cu cacao si caise

In Dulciuri la 16 Dec 2012

Se prepara compozitia de clatite din faina,zahar vanilat,ou si 1 pahar de apa minerala,se amesteca bine,se adauga esentele,coaja rasa de lamaie si se adauga lapte pana se subtiaza.Se pun si 2 linguri de ulei,se amesteca bine si se adauga 1-2 linguri de cacao.Se toarna compozitia intr-o tigaie...

Clatite pufoase reteta cu afine

In Dulciuri la 4 Dec 2012

Intr-n vas se pun faina, oul, iaurtul, zaharul vanilat si apa minerala. Se amesteca totul foarte bine, se adauga lapte pana devine o pasta subtire (buna pentru clatite), se adauga si uleiul. Se pune cate 1 polonic in tigaia incinsa, se prajesc pe ambele parti si se pun pe o farfurie la cald....

Compot de prune

In Sirop / Compot la 9 Oct 2012

Spalam bine prunele si le rupem codita. Intr-o oala mare punem 5 borcane de apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. La un borcan de apa se pun 4 linguri de zahar. Dupa ce a dat un clocot adaugam pe rand prunele (sau toate deodata daca oala ne permite) se lasa 2 minute si se scot. Le asezam in...

Chec cu prune

In Dulciuri la 30 Sep 2012

Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul treptat si se bate in continuare pana se obtine o compozitie omogena ca de bezea.Separat se freaca galbenusurile cu uleiul si se amesteca delicat cu albusurile.Se adauga zaharul vanilat si faina in ploaie.Se adauga si esentele de rom,lamaie si...

Raffaello

In Prajituri la 16 Sep 2012

Intr-un ibric se pun 200 ml apa,se adauga untul si zaharul si se pune pe foc,se amesteca pana se formeaza un sirop.Se pune intr-o cratita mai mare,se adauga cei 300 g de nuca de cocos,se amesteca bine(sora mea a adaugat si niste bombonele),se pune si laptele praf si se amesteca bine sa nu se faca...

Chec din albusuri cu cacao si cirese

In Prajituri la 7 Sep 2012

Se bat albusurile cu un praf de sare pana se ingroasa compozitia cca 8-10 minute, adaugam zaharul, esentele si coaja de lime. Se mai amesteca bine, se adauga faina si uleiul si se amesteca usor cu o lingura. Ciresele cand s-au decongelat se taie feliute si se arunca samburii. Punem intr-un...

Crema catalana

In Dulciuri la 5 Sep 2012

Punem laptele intr-o oala cu jumatate de cantitate de zahar, coaja de la lamaie, batoanul de scotisoara (sau jumatate de lingurita de praf de scortisoara) si amestecam bine pana se topeste zaharul si da de pe foc. Se strecoara cu o sita pentru a indeparta coaja de lamaie si scortisoara....

Afisate 121 - 150 din 162 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]