Faina se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie rasa.
Se pune oul si se amesteca, se adauga treptat apa minerala, esenta de vanilie, uleiul si laptele in functie de cat de groasa e compozitia.
Punem o tigaie pe foc, se unge cu putin ulei si incepem sa punem cu polonicul din compozitia de...
Crema:
Intr-un vas pe care il punem pe foc, punem frisca lichida cu cele 8 linguri de zahar si punem vasul pe foc pana da in clocot.Se ia de pe foc,se pun bucatiile rupte de ciocolata si se amesteca pana cand se topeste. Se lasa la racit. Din crema se opresc 2 linguri din compozitie pentru...
Zmeura se lasa la decongelat, dupa care se scurge de zeama.
Si albusuriile congelate le lasam pana cand se decongeleaza bine.
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare.
Treptat se adauga zaharul, coaja de lamaie si esentele.
Se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si faina amestecata...
Untul se taie bucati si se amesteca bine cu zaharul (Se framanta).
Faina se amesteca cu praful de copt, praful de sare si oul.
Se framanta amestecul de faina si amestecul de zahar cu unt.
Se intinde aluatul pe un blat de masa, se fac forme de inele si se aseaza intr-o tava tapetata cu...
Capsuniile congelate se lasa peste noapte intr un castron.
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de rom.Se adauga treptat uleiul si laptele.
Faina se amesteca cu praful se copt si se pune peste galbenusuri.
Se pun albusuriile...
Faina se amesteca cu oul, esenta de rom, zaharul si coaja de lamaie rasa.
Treptat se pune laptele pana devine o compozitie buna pentru clatite.
Punem uleiul, omogenizam bine si bucatiile de ciocolata.
Punem o tigaie pe foc la incins,o ungem cu putin ulei, cu un polonic punem din...
Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca.
Faina se pune intr-un castron,se pune maiaua crescuta,untul sa fie la temperatura camerei,zaharul,un praf de...
Murele le-am avut congelate,se scot si se pun intr-o sita sa se scurga.
Se separa albusurile de galbenusuri,albusuriile se bat spuma cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul pana devin bezea.
Se adauga esenta, galbenusurile, uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza.
Se adauga...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu zaharul, esentele, grisul, oul si faina.
Se amesteca ingredientele cu un tel.
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare.
Untul se topeste intr-o tigaie, punem pesmetul si zaharul green sugar, amestecam des si lasam la foc...
Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs.
In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis.
Lamaia se spala,se taie lamaia feliute si se adaugam peste capsuniile cu zahar,adaugam si zeama de la o alta...
Faina se pune intr-un bol inalt, in mijloc se pune oul si albusul si zaharul.
Se amesteca cu un tel, se adauga laptele pana se subtiaza compozitia, adaugam si esentele si un strop de ulei.
Punem o tigaie la incins, o ungem cu putin ulei,adaugam cate un polonic din compozitia de clatite si...
Se pune faina intr-un bol, in mijloc punem oul si zaharul, incepem sa amestecam,se adauga pe rand apa minerala, esenta, praful de scortisoara, laptele si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza.
Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat la clatitele normale, daca mai este nevoie se mai...
Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma.
Bananele se curata de coaja,cu o furculita se piseaza si se adauga peste albusurile batute spuma.
Se amesteca cu o spatula,se adauga esenta de vanilie si se pune putin cate putin nuca de cocos.
Compozitia nu trebuie sa fie foarte...
Intr-un bol se mixeaza zaharul tos,zaharul vanilat si margarina.
Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza,se pune esenta de lamaie,zeama de lamaie si coaja de lamaie,iar la final se pune praful de copt amestecat cu faina.
Se amesteca bine toate ingredientele si se da la frigider minim 2...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol se amesteca branza cu ouale si coaja de lamaie.
Adaugam zaharul,faina amestecata cu praful de copt,sarea si grisul.
Se amesteca toate ingredientele.
Pe masa de lucru se pune faina,aluatul se framanata cu mana dandu-i forma de sul,se taie...
Biscuitii se dau prin masina de tocat,se amesteca cu margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei. Adaugam romul,zaharul pudra si cacaoa. Se formeaza niste bilute care se dau prin nuca de cocos. In mijlocul bilei se pot pune visine din visinata. Optional se poate pune si nuca macinata.
Murele se lasa sa se decongeleze dupa care se pun putin la strecurat.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza pana devin spuma ,adaugandu-se treptat zaharul.
Galbenusurile se adauga peste compozitia de albusuri,se adauga treptat faina,uleiul si murele,se amesteca usor...
Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute.
Se adauga apa si smantana se amesteca bine dupa care se adauga faina si praful de copt,se mai amesteca 1 minut.
Se ung formele cu ulei,se aseaza struguri taiati in jumatate,iar deasupra se...
Se amesteca toate ingredientele pentru compozitia de clatite.
Se pune o tigaie la incins se unge cu putin ulei(daca ati pus in compozitie nu e nevoie sa mai puneti si in tigaie),se prajesc clatite pe ambele parti.
Merele se curata de coaja,de seminte si se taie cuburi.Se pun intr-o...
Se unge o tava cu ulei. Punem murele intregi (daca sunt prea mari le taiem in doua). Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, punem faina si laptele putin cate putin. Se adauga si esentele. Se toarna rezultatul in tava peste mure. Se da la cuptor pentru 20-25 minute se scoate se presara...
Rabarba se curata de pielite,se clateste bine si se taie cuburi.
Afinele le-am lasat congelate.
Intr-o tava am pus hartie de copt iar pe margini am uns cu ulei,se pun fructele,zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se...
Faina se amesteca cu praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar.
Cealalta jumatate de cantitate de zahar se amesteca cu ouale,esenta de vanilie,coaja de portocale,dupa care adaugam branza de vaci si merisoarele.
Peste faina se adauga untul topit,laptele si compozitia de branza,se...
Ananasul se pune la scurs.
Cocosul se amesteca cu zaharul in robotul de bucatarie.
Se adauga ouale,praful de sare si esenta de rom.
Punem iaurtul si untul topit,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Se pun si bucatiile de ananas scurse,se amesteca bine compozitia...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza cu zaharul,esenta ,coaja de lamaie si portocala si ouale.
Se pune grisul ,praful de copt, sarea si faina treptat si se amesteca, daca nu este nevoie nu puneti toata faina.
Pe masa de lucru se presara putina faina si se intinde...
Intr-un vas se pune pepenele galben taiat cuburi impreuna cu zaharul,se stropeste cu zeama de lamaie si esenta de valinie si se lasa peste noapte.
A doua zi se amesteca usor si se pune la fiert.
Se lasa pe foc pana cand siropul se incheaga.
Se toarna dulceata in borcanele sterilizate,se...
Drojdia se pune la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lingura de zahar.
Faina se amesteca cu praful de sare si coaja de lamaie si portocala.
Se adauga drojdia dospita ,se amesteca cu mana si restul de lapte cald amestecat cu restul de zahar.
Se pun si ouale amesteca si esenta...
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si zaharul tos.
Dupa ce incepe sa clocoteasca se adauga grisul,coaja de lamaie si portocala si esentele.
Se amesteca frecvent pentru a nu se face cocoloase,se lasa cam 15 minute pe foc pana se ingroase.
In forme punem cate o lingurita...
Intr-un bol se cerne faina,pudra de cacao,sarea si zaharul vanilat.
Se face o gaura in mijloc,se adauga ouale batute,untul topit,laptele si esentele.
Se amesteca totul foarte bine pana cand se omogenizeaza ingredientele.
Compozitia se lasa la temperatura camerei timp de 30 minute....
Pentru nuci:
Ouale se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga untul topit si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune treptat pana cand se incorporeaza.Se obtine un aluat neted usor de modelat.
Forma de nuci se unge cu ulei si se pune pe foc sa...
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se pune intr-un vas inalt, adaugam zaharul si galbenusurile si amestecam cu mixerul. Adaugam smantana, laptele, faina si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul se lasa la dospit (cald) timp de 1 ora si 30 minute.
Intre timp se...
Clatite cu dulceata, banana si miere
Faina se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Se pune oul si se amesteca, se adauga treptat apa minerala, esenta de vanilie, uleiul si laptele in functie de cat de groasa e compozitia. Punem o tigaie pe foc, se unge cu putin ulei si incepem sa punem cu polonicul din compozitia de...
Tort de piscoturi cu ciocolata
Crema: Intr-un vas pe care il punem pe foc, punem frisca lichida cu cele 8 linguri de zahar si punem vasul pe foc pana da in clocot.Se ia de pe foc,se pun bucatiile rupte de ciocolata si se amesteca pana cand se topeste. Se lasa la racit. Din crema se opresc 2 linguri din compozitie pentru...
Chec din albusuri cu zmeura si goji
Zmeura se lasa la decongelat, dupa care se scurge de zeama. Si albusuriile congelate le lasam pana cand se decongeleaza bine. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul, coaja de lamaie si esentele. Se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si faina amestecata...
Fursecuri bicolore
Untul se taie bucati si se amesteca bine cu zaharul (Se framanta). Faina se amesteca cu praful de copt, praful de sare si oul. Se framanta amestecul de faina si amestecul de zahar cu unt. Se intinde aluatul pe un blat de masa, se fac forme de inele si se aseaza intr-o tava tapetata cu...
Prajitura cu capsuni
Capsuniile congelate se lasa peste noapte intr un castron. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de rom.Se adauga treptat uleiul si laptele. Faina se amesteca cu praful se copt si se pune peste galbenusuri. Se pun albusuriile...
Clatite cu Green Sugar si bucati de ciocolata
Faina se amesteca cu oul, esenta de rom, zaharul si coaja de lamaie rasa. Treptat se pune laptele pana devine o compozitie buna pentru clatite. Punem uleiul, omogenizam bine si bucatiile de ciocolata. Punem o tigaie pe foc la incins,o ungem cu putin ulei, cu un polonic punem din...
Cozonac floare cu finetti
Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca. Faina se pune intr-un castron,se pune maiaua crescuta,untul sa fie la temperatura camerei,zaharul,un praf de...
Pandispan cu mure, budinca si frisca
Murele le-am avut congelate,se scot si se pun intr-o sita sa se scurga. Se separa albusurile de galbenusuri,albusuriile se bat spuma cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul pana devin bezea. Se adauga esenta, galbenusurile, uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se adauga...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul, esentele, grisul, oul si faina. Se amesteca ingredientele cu un tel. Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Untul se topeste intr-o tigaie, punem pesmetul si zaharul green sugar, amestecam des si lasam la foc...
Dulceata de capsuni la Multicooker
Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs. In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis. Lamaia se spala,se taie lamaia feliute si se adaugam peste capsuniile cu zahar,adaugam si zeama de la o alta...
Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar
Faina se pune intr-un bol inalt, in mijloc se pune oul si albusul si zaharul. Se amesteca cu un tel, se adauga laptele pana se subtiaza compozitia, adaugam si esentele si un strop de ulei. Punem o tigaie la incins, o ungem cu putin ulei,adaugam cate un polonic din compozitia de clatite si...
Pancakes cu capsuni
Se pune faina intr-un bol, in mijloc punem oul si zaharul, incepem sa amestecam,se adauga pe rand apa minerala, esenta, praful de scortisoara, laptele si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat la clatitele normale, daca mai este nevoie se mai...
Fursecuri cu banane si cocos
Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma. Bananele se curata de coaja,cu o furculita se piseaza si se adauga peste albusurile batute spuma. Se amesteca cu o spatula,se adauga esenta de vanilie si se pune putin cate putin nuca de cocos. Compozitia nu trebuie sa fie foarte...
Fursecuri cu lamaie si merisor
Intr-un bol se mixeaza zaharul tos,zaharul vanilat si margarina. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza,se pune esenta de lamaie,zeama de lamaie si coaja de lamaie,iar la final se pune praful de copt amestecat cu faina. Se amesteca bine toate ingredientele si se da la frigider minim 2...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si finetti by gaby
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol se amesteca branza cu ouale si coaja de lamaie. Adaugam zaharul,faina amestecata cu praful de copt,sarea si grisul. Se amesteca toate ingredientele. Pe masa de lucru se pune faina,aluatul se framanata cu mana dandu-i forma de sul,se taie...
Bilute de cacao cu cocos
Biscuitii se dau prin masina de tocat,se amesteca cu margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei. Adaugam romul,zaharul pudra si cacaoa. Se formeaza niste bilute care se dau prin nuca de cocos. In mijlocul bilei se pot pune visine din visinata. Optional se poate pune si nuca macinata.
Pandispan cu mure
Murele se lasa sa se decongeleze dupa care se pun putin la strecurat. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana devin spuma ,adaugandu-se treptat zaharul. Galbenusurile se adauga peste compozitia de albusuri,se adauga treptat faina,uleiul si murele,se amesteca usor...
Clafoutis cu struguri
Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute. Se adauga apa si smantana se amesteca bine dupa care se adauga faina si praful de copt,se mai amesteca 1 minut. Se ung formele cu ulei,se aseaza struguri taiati in jumatate,iar deasupra se...
Clatite cu mere caramelizate
Se amesteca toate ingredientele pentru compozitia de clatite. Se pune o tigaie la incins se unge cu putin ulei(daca ati pus in compozitie nu e nevoie sa mai puneti si in tigaie),se prajesc clatite pe ambele parti. Merele se curata de coaja,de seminte si se taie cuburi.Se pun intr-o...
Clafoutis cu mure
Se unge o tava cu ulei. Punem murele intregi (daca sunt prea mari le taiem in doua). Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, punem faina si laptele putin cate putin. Se adauga si esentele. Se toarna rezultatul in tava peste mure. Se da la cuptor pentru 20-25 minute se scoate se presara...
Prajitura cu rabarbar si afine
Rabarba se curata de pielite,se clateste bine si se taie cuburi. Afinele le-am lasat congelate. Intr-o tava am pus hartie de copt iar pe margini am uns cu ulei,se pun fructele,zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se...
Pasca cu visine si merisoare
Faina se amesteca cu praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar. Cealalta jumatate de cantitate de zahar se amesteca cu ouale,esenta de vanilie,coaja de portocale,dupa care adaugam branza de vaci si merisoarele. Peste faina se adauga untul topit,laptele si compozitia de branza,se...
Chec Pina Colada
Ananasul se pune la scurs. Cocosul se amesteca cu zaharul in robotul de bucatarie. Se adauga ouale,praful de sare si esenta de rom. Punem iaurtul si untul topit,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se pun si bucatiile de ananas scurse,se amesteca bine compozitia...
Reteta de preparare a papanasilor by Dia
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu zaharul,esenta ,coaja de lamaie si portocala si ouale. Se pune grisul ,praful de copt, sarea si faina treptat si se amesteca, daca nu este nevoie nu puneti toata faina. Pe masa de lucru se presara putina faina si se intinde...
Dulceata de pepene galben
Intr-un vas se pune pepenele galben taiat cuburi impreuna cu zaharul,se stropeste cu zeama de lamaie si esenta de valinie si se lasa peste noapte. A doua zi se amesteca usor si se pune la fiert. Se lasa pe foc pana cand siropul se incheaga. Se toarna dulceata in borcanele sterilizate,se...
Gogosi super pufoase
Drojdia se pune la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lingura de zahar. Faina se amesteca cu praful de sare si coaja de lamaie si portocala. Se adauga drojdia dospita ,se amesteca cu mana si restul de lapte cald amestecat cu restul de zahar. Se pun si ouale amesteca si esenta...
Gris cu lapte
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si zaharul tos. Dupa ce incepe sa clocoteasca se adauga grisul,coaja de lamaie si portocala si esentele. Se amesteca frecvent pentru a nu se face cocoloase,se lasa cam 15 minute pe foc pana se ingroase. In forme punem cate o lingurita...
Clatite de cacao cu crema
Intr-un bol se cerne faina,pudra de cacao,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc,se adauga ouale batute,untul topit,laptele si esentele. Se amesteca totul foarte bine pana cand se omogenizeaza ingredientele. Compozitia se lasa la temperatura camerei timp de 30 minute....
Nuci umplute
Pentru nuci: Ouale se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga untul topit si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune treptat pana cand se incorporeaza.Se obtine un aluat neted usor de modelat. Forma de nuci se unge cu ulei si se pune pe foc sa...
Rulada cu mac - baigli
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se pune intr-un vas inalt, adaugam zaharul si galbenusurile si amestecam cu mixerul. Adaugam smantana, laptele, faina si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul se lasa la dospit (cald) timp de 1 ora si 30 minute. Intre timp se...