Pasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate.
Adaugam si faina treptat si amestecam bine.
Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic de copozitie si coacem clatitele cateva minute pe ambele parti. Le intoarcem cu o spatula.
Punem...
Sfecla rosie o fierbem cu coaja pana cand intra usor furculita in ea. Separat fierbem cartofii si morcovii.
Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla. Punem pe un platou pieptul de pui taiat cuburi mici. Eu am refolosit pieptul de pui de la un pui la rotisor. Voi puteti...
Tocam ceapa si morcovul cubulete, iar prazul rondele. Le punem impreuna cu uleiul la calit pentru 7-8 minute, apoi adaugam carnea taiata cuburi si lasam in continuare la calit pentru inca 5-6 minute.
Adaugam apa, ardeiul si rosiile tocate, acoperim cratita si lasam la fiert 30 de minute....
Amestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam continuu sa nu se lipeasca crema si o lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca.
Imediat ce...
Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.
Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Turnam...
Ungem lipiile cu branza topita si presaram patrunjel verde tocat marunt.
Punem felii de jambon sa acoperim lipia si rulam.
Taiem rulourile in portii de aproximativ 3-4 cm.
Ceapa si ardeiul taiate cubulete le calim in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si 4-5 linguri de apa in care au fiert pastele si lasam sosul 8-10 minute la fiert. Adaugam usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si conservele de ton. Adaugam apoi pastele, sare si patrunjel verde sau uscat....
Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti. Punem intr-o tigaie uleiul si pasta de tomate, le lasam pe foc 5-6 minute, apoi adaugam 200 ml apa, sare si...
Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de minute.
Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin...
Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert. Daca aveti dovleac mic este ideal, daca nu, il taiati in doua, ca mine. Lasam dovleacul la fiert maxim 2o de minute, apoi il mixam cu mixerul vertical si il lasam la racit.
Adaugam crema de branza, zaharul pudra si...
Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida, Adaugam 2-3 cani de apa si cartofii, acoperim cratita cu un capac si lasam 25 de minute la fiert. Adaugam telina tocata...
Pregatim mai intai blaturile de mac: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam macul, faina toata odata si praful de copt si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi. Coacem fiecare foaie fix 10 minute, nu mai mult si o rasturnam pe o tava si...
Punem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat.
Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile (desi sunt fierbinti) si un praf de sare si amestecam bine.
Ceapa si ardeii tocate marunt le calim in ulei...
Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa fiarba bine.
Separat fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi.
Amestecam ardeiul boia cu sare si ghimbir macinat. Presaram amestec de condimente peste cartofii fierti si ii punem intr-un vas de yenna. Adaugam ardeiul taiat...
Mai intai tocam ardeiul marunt. Ceapa o tocam julienne si o amestecam cu ardeiul.
Otetul il amestecam cu 1 lingura de sare si cu una de zahar.
Punem ardeiul amestecat cu ceapa in 2 borcane si turnam peste el otetul. Daca mai este nevoie, mai completam cu otet. Strangem bine capacele...
Tocam varza cat mai subtire si o punem intr-un bol. Salamul si ceapa le tocam julienne si le adaugam peste varza.
Adaugam si maioneza (am folosit maioneza cumparata caci nu este la fel de gretoasa ca cea de casa), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat marunt.
Amestecam bine.
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.
Separat fierbem spanacul pentru 20 de minute.
Ceapa o tocam rondele, la fel si maslinele.
Scurgem cartofii fierti de apa, adaugam spanacul fiert si tocat, ceapa si maslinele. Sare adaugam dupa gust....
Punem ouale intr-un bol si adaugam branza data pe razatoarea mare. Adaugam si ceapa verde tocata marunt, uleiul si laptele si amestecam bine. Adaugam ultima data faina, sare si un praf de piper.
Ungem o forma de briose cu ulei sau, mai simplu, punem hartii pentru briose, si le umplem cu...
Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari.
Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute.
Eu am adaugat peste faina si sare, piper...
Mai intai punem la fiert pieptul de pui, in alta cratita cartofii cu morcovii si ouale, iar in alta cratita sfecla.
Dupa ce au fiert, taiem pieptul de pui in cubulete mici, iar legumele le dam pe razatoarea mare.
Punem pe un platou cubuletele de piept de pui, ungem cu putina maioneza si...
Mai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici.
Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi adaugam smantana, uleiul si laptele si batem 2-3 minute pana cand se incorporeaza bine.
Adaugam faina...
Mai intai taiem in foarma de x rosiile in jumatate. Punem o cratita cu apa sa dea in clocot, apoi oparim pret de 3-4 minute rosiile.
Le scoatem intr-un bol mare si le lasam sa se racoreasca. Apoi, cu un cutit, decojim rosiile si le scoatem cotorul. Facem aceasta operatiune deasupra unui...
Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat...
Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam pentru ca il vom folosi la sos. Eu am folosit doar jumatate din el la sos.
Pulpa de pui o fierbem...
Carnea de pui o spalam si o crestam (optional).
Intr-un bol amestecam uleiul cu zeama de lamaie si cu condimentele. Dam fiecare bucata de pui prin marinada, o asezam in vasul in care le coacem si dam la frigider pentru minim 30 de minute.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de...
Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste galbenusuri adaugam faina, amidonul si esenta, apoi adaugam treptat albusurile. Incorporam bine albusurile...
Taiem pastaile in 3-4 si le punem 20 de minute la fiert in apa cu sare.
Usturoiul il pisam, adaugam 1 cana de apa si pasta de ardei si acest amestec il adaugam pastailor. Adaugam rozmarin si ierburi de gradina. Acoperim cratita si lasam inca 15-20 de minute la fiert. Adaugam un praf de chilli...
Taiem ceapa julien, morcovul si dovlecelul le dam pe razatoarea mare. Le punem impreuna la calit in cele 50 ml ulei. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam 2-3 cani de apa, pasta de ardei, acoperim cratita cu un capac si lasam 25 de minute la fiert.
Carnatii ii prajim separat si ii adaugam in...
In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un aluat moale, dar nelicpicios, il acoprim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la loc calduros 1 ora....
Aluatul de foietaj il lasam la dezghetat. Il portionam in patrate de marimea dorita.
Rosiile le taiem cuburi, usturoiul il tocam cat mai marunt sau il dam pe razatoarea mica si il adaugam peste rosii. Adaugam sare, cimbrisor, busuioc tocat marunt si ierburile de gradina.
Punem pe...
Desert pancakes cu banane si ciocolata
Pasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate. Adaugam si faina treptat si amestecam bine. Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic de copozitie si coacem clatitele cateva minute pe ambele parti. Le intoarcem cu o spatula. Punem...
Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat
Sfecla rosie o fierbem cu coaja pana cand intra usor furculita in ea. Separat fierbem cartofii si morcovii. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla. Punem pe un platou pieptul de pui taiat cuburi mici. Eu am refolosit pieptul de pui de la un pui la rotisor. Voi puteti...
Ciorba de praz
Tocam ceapa si morcovul cubulete, iar prazul rondele. Le punem impreuna cu uleiul la calit pentru 7-8 minute, apoi adaugam carnea taiata cuburi si lasam in continuare la calit pentru inca 5-6 minute. Adaugam apa, ardeiul si rosiile tocate, acoperim cratita si lasam la fiert 30 de minute....
Desert pandispan rapid cu crema de ciocolata
Amestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam continuu sa nu se lipeasca crema si o lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Imediat ce...
Desert negresa cu nuca si ciocolata
Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Turnam...
Aperitiv rulouri cu lavas
Ungem lipiile cu branza topita si presaram patrunjel verde tocat marunt. Punem felii de jambon sa acoperim lipia si rulam. Taiem rulourile in portii de aproximativ 3-4 cm.
Fusilli cu ton
Ceapa si ardeiul taiate cubulete le calim in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si 4-5 linguri de apa in care au fiert pastele si lasam sosul 8-10 minute la fiert. Adaugam usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si conservele de ton. Adaugam apoi pastele, sare si patrunjel verde sau uscat....
Izmir köftesi - chiftele turcesti din carne de miel
Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti. Punem intr-o tigaie uleiul si pasta de tomate, le lasam pe foc 5-6 minute, apoi adaugam 200 ml apa, sare si...
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate
Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de minute. Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin...
Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolata
Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert. Daca aveti dovleac mic este ideal, daca nu, il taiati in doua, ca mine. Lasam dovleacul la fiert maxim 2o de minute, apoi il mixam cu mixerul vertical si il lasam la racit. Adaugam crema de branza, zaharul pudra si...
Ciorba de telina cu afumatura
Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida, Adaugam 2-3 cani de apa si cartofii, acoperim cratita cu un capac si lasam 25 de minute la fiert. Adaugam telina tocata...
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie
Pregatim mai intai blaturile de mac: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam macul, faina toata odata si praful de copt si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi. Coacem fiecare foaie fix 10 minute, nu mai mult si o rasturnam pe o tava si...
Placinta ciobanului cu carne de pui
Punem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat. Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile (desi sunt fierbinti) si un praf de sare si amestecam bine. Ceapa si ardeii tocate marunt le calim in ulei...
Cartofi taranesti cu carne de pui
Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa fiarba bine. Separat fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi. Amestecam ardeiul boia cu sare si ghimbir macinat. Presaram amestec de condimente peste cartofii fierti si ii punem intr-un vas de yenna. Adaugam ardeiul taiat...
Ardei iute murat
Mai intai tocam ardeiul marunt. Ceapa o tocam julienne si o amestecam cu ardeiul. Otetul il amestecam cu 1 lingura de sare si cu una de zahar. Punem ardeiul amestecat cu ceapa in 2 borcane si turnam peste el otetul. Daca mai este nevoie, mai completam cu otet. Strangem bine capacele...
Salata de varza cu salam
Tocam varza cat mai subtire si o punem intr-un bol. Salamul si ceapa le tocam julienne si le adaugam peste varza. Adaugam si maioneza (am folosit maioneza cumparata caci nu este la fel de gretoasa ca cea de casa), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat marunt. Amestecam bine.
Salata de cartofi cu spanac si dressing de iaurt
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Separat fierbem spanacul pentru 20 de minute. Ceapa o tocam rondele, la fel si maslinele. Scurgem cartofii fierti de apa, adaugam spanacul fiert si tocat, ceapa si maslinele. Sare adaugam dupa gust....
Aperitiv mini omlete cu telemea
Punem ouale intr-un bol si adaugam branza data pe razatoarea mare. Adaugam si ceapa verde tocata marunt, uleiul si laptele si amestecam bine. Adaugam ultima data faina, sare si un praf de piper. Ungem o forma de briose cu ulei sau, mai simplu, punem hartii pentru briose, si le umplem cu...
Aripioare crispy
Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari. Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute. Eu am adaugat peste faina si sare, piper...
Salata Suba cu piept de pui
Mai intai punem la fiert pieptul de pui, in alta cratita cartofii cu morcovii si ouale, iar in alta cratita sfecla. Dupa ce au fiert, taiem pieptul de pui in cubulete mici, iar legumele le dam pe razatoarea mare. Punem pe un platou cubuletele de piept de pui, ungem cu putina maioneza si...
Chec aperitiv cu carnati afumati
Mai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici. Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi adaugam smantana, uleiul si laptele si batem 2-3 minute pana cand se incorporeaza bine. Adaugam faina...
Rosii intregi in suc propriu
Mai intai taiem in foarma de x rosiile in jumatate. Punem o cratita cu apa sa dea in clocot, apoi oparim pret de 3-4 minute rosiile. Le scoatem intr-un bol mare si le lasam sa se racoreasca. Apoi, cu un cutit, decojim rosiile si le scoatem cotorul. Facem aceasta operatiune deasupra unui...
Desert tarta Galette cu prune si scortisoara
Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat...
Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam pentru ca il vom folosi la sos. Eu am folosit doar jumatate din el la sos. Pulpa de pui o fierbem...
Pui marinat
Carnea de pui o spalam si o crestam (optional). Intr-un bol amestecam uleiul cu zeama de lamaie si cu condimentele. Dam fiecare bucata de pui prin marinada, o asezam in vasul in care le coacem si dam la frigider pentru minim 30 de minute. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de...
Desert tort Savarina bunicii
Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste galbenusuri adaugam faina, amidonul si esenta, apoi adaugam treptat albusurile. Incorporam bine albusurile...
Pastai verzi cu chili si pasta de ardei
Taiem pastaile in 3-4 si le punem 20 de minute la fiert in apa cu sare. Usturoiul il pisam, adaugam 1 cana de apa si pasta de ardei si acest amestec il adaugam pastailor. Adaugam rozmarin si ierburi de gradina. Acoperim cratita si lasam inca 15-20 de minute la fiert. Adaugam un praf de chilli...
Ciorba de fasole rapida cu cimbrisor si dovlecel
Taiem ceapa julien, morcovul si dovlecelul le dam pe razatoarea mare. Le punem impreuna la calit in cele 50 ml ulei. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam 2-3 cani de apa, pasta de ardei, acoperim cratita cu un capac si lasam 25 de minute la fiert. Carnatii ii prajim separat si ii adaugam in...
Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati
In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un aluat moale, dar nelicpicios, il acoprim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la loc calduros 1 ora....
Mini bruschete cu rosii si ierburi aromate la cuptor
Aluatul de foietaj il lasam la dezghetat. Il portionam in patrate de marimea dorita. Rosiile le taiem cuburi, usturoiul il tocam cat mai marunt sau il dam pe razatoarea mica si il adaugam peste rosii. Adaugam sare, cimbrisor, busuioc tocat marunt si ierburile de gradina. Punem pe...