Taiem pieptul de pui cubulete, il amestecam cu condimentul pentru pui de la delikat ( il puteti inlocui cu sare, ardei boia dulce, ardei boia iute si piper) si il punem la prajit in ulei incins.
Intre timp, taiem pastaile, feliem dovlecelul si le punem separat la fiert pentru 15-20 de minute....
Curatam mai intai pastaile: taiem capetele, le taiem in 2 sau in 3, le spalam bine si le punem la fiert in apa cu sare.
Usturoiul il pisam, adaugam un praf de sare si-l adaugam peste pastaile fierte si scurse bine de apa. Adaugam si amestec de ierburi de gradina.
Mai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si uleiul si amestecam usor. Adaugam si sarea si incepem sa framantam aluatul. Il acoperim si-l lasam 1 ora la...
Taiem pieptul de pui si il punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Lasam pe foc doar pana cand se patrunde pieptul de pui si devine albicios ( nu prajim). Adaugam ceapa taiata julienne si mai lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam apoi rosiile taiate cuburi si dovlecelul taiat rondele. Adaugam si...
Cum se prepara Reteta gustoasa de Salata de vinete, cu vinete coapte in cuptor:
Mai intai punem vinetele intr-o tava si le dam la cuptorul incins la maxim pentru cel putin 60 de minute. Apasam cu degetul pe vinete si daca sunt moi, atunci sunt coapte.
Taiem vinetele in 2, inclinam tava si...
Zmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase, punem un strop de gem pe o farfurioara si daca atunci cand se raceste...
Tocam ardeiul si morcovul cubulete. Ceapa o taiem julienne si le punem in 50 de ml ulei sa se caleasca.
Le lasam 10-12 minute la calit, dupa care adaugam 2 cani de apa, cartofii taiati cuburi, pastaile taiate in 2 sau in 3, depinde cat de mici le doriti si tarhon.
Acoperim cratita cu un...
Mai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana cand scad putin ( 7-8 minute). Adaugam carnea si o lasam sa se patrunda bine, inca 7-8 minute.
Adaugam...
Presaram condiment pentru pui de la DELIKAT peste carnea de pui si o prajim in ulei incins.
Ceapa si ardeiul le taiem julienne si le punem la calit. Le lasam 7-8 minute, doar sa se patrunda putin, dupa care adaugam dovleceii taiati rondele.
Mai lasam cateva minute, apoi adaugam rosiile date...
Pregatim mai intai puiul. Il ungem pe toata suprafata si in interior cu condiment pentru pui de la DELIKAT. Umplem o sticla de 500 ml cu apa si cu 2 linguri de ulei. Asezam puiul pe sticla si il punem intr-o tava. Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 55-60 de minute si din cand in cand mai...
Mai intai batem ouale si adaugam in ele sare, marar uscat si oregano.
Punem faina intr-o farfurie si adaugam si aici marar si oregano.
Dovlecelul il taiem rondele subtiri.
Prajim dovleceii pe ambele parti in ulei incins dupa ce ii trecem prin faina, apoi prin oul batut.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile la batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le adaugam albusurilor. Le incorporam bine si adaugam treptat faina si praful de copt.
Separam compozitia in 2 boluri. Intr-un bol adaugam un strop de esenta de vanilie. In...
Mai intai razuim coaja cartofilor cu un cutit, ii spalam bine si ii punem intr-un bol. Adaugam uleiul, rozmarinul, sare, piper si ardei boia si amestecam bine.
Transferam cartofii intr-un vas de yenna, punem si usturoiul curatat de coaja si ii dam la cuptor pentru 45-50 de minute. ...
Mai intai fierbem pieptul de pui. Dupa ce a fiert, punem in robotul de bucatarie cele 2 cepe de carnea de pui si le tocam. Punem carnea intr-un bol, adaugam 2 oua, marar tocat marunt, usturoiul si dovlecelul dat pe razatoarea mica si apoi stors bine de zeama, condimentele pentru chiftele de la...
Mai intai punem pastaile la fiert, cu un praf de sare.
Separat fierbem un ou si din galbenusul fiert+ galbenusul crud + uleiul vom face maioneza: punem galbenusurile intr-un bol, amestecam intr-o singura directie si adaugam treptat uleiul. Adaugam la final si o lingura de smantana, o...
Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar. Tot peste galbenusuri adaugam si uleiul si apa fiarta amestecata cu cacaua si mixam bine. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina si incorporam cu o paleta....
Tocam ceapa verde rondele, iar afumatura o taiem felii mici. Le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam aproximativ 10 minute, dupa care adaugam apa. Adaugam si telina tocata cubulete, acoperim ciorba cu un capac si lasam 15 minute la fiert.
Omleta o facem din 4 oua intr-o tigaie mica...
Taiem ceapa rondele, iar afumatura fasii. Le punem impreuna la calit in ulei incins si le lasam sa se patrunda bine, aproximativ 8-10 minute.
Adaugam apa, ardeiul taiat julienne si rosiile tocate cubulete sau date pe razatoare. Acoperim cratita si lasam la fiert 25 de minute. Adaugam...
Taiem rosiile cherry pe jumatate, ceapa o tocam rondele, iar salata spalata frunza cu frunza se taie mai mare.
Le punem intr-un bol incapator, adaugam maslinele, nautul si mararul tocat marunt.
Adaugam sare, ulei si otet dupa gust si amestecam.
Punem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit.
Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam 1 cana de apa si pasta de tomate.
Acoperim cu un capac si lasam la fiert. Mai adaugam apa din cand in...
Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de minute. Amestecam din cand in cand.
Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20 de minute, dupa care le scoatem.
Siropul il lasam in continuare la fiert inca 20 de minute.
In...
Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la fiert.
Pregatim intre timp perisoarele: punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si lasam la...
Taiem usturoiul verde rondele.
Punem carnea de pui intr-un vas de yenna si adaugam usturoiul. Punem din loc in loc si pasta de tomate, presaram sare, piper si oregano, apoi adaugam 1 cana de apa ( sau cat este nevoie pentru a acoperi carnea).
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,...
Mixam frisca lichida impreuna cu laptele condensat.
Ciocolata o topim impreuna cu cele 3 linguri de lapte pe baie de aburi. O lasam 1 minut la racorit, apoi o adaugam si o incorporam bine amestecului de frisca. Punem in caserole si dam la congelator.
Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin.
In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute.
Adaugam rosiile tocate cuburi mai mari si usturoiul tocat rondele si lasam in...
Punem carnea de gaina la fiert. Dupa ce fierbe carnea, o scoatem si adaugam in supa o ceapa tocata julienne, ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Eu am lasat ficatul, pipota si inima de la gaina in supa.
Lasam 15 minute la fiert.In acest timp pregatim galustele: batem un ou...
Sfarmam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat, cacao si esenta si incorporam bine, bine.
Intr-o farfurie punem cacao.
Ungem mainile cu ulei si formam bilutele pe care le dam prin cacao.
Punem pastele la fiert in apa cu sare.
Punem ciupercile taiate felii la calit in ulei incins, impreuna cu ceapa verde tocata marunt si le lasam 2-3 minute, dupa care adaugam surimile taiate cubulete si le lasam sa se caleasca 8-10 minute la foc mic.
Adaugam smantana, 1 cana de zeama in care...
Stoarcem bine lamaile intr-un pahar.
Punem mierea intr-un alt pahar cu zeama de lamaie si amestecam cat sa se dizolve cel putin jumatate din ea.
Punem amestecul de miere si zeama de lamaie intr-o cana si adaugam apa plata.
Mixam spuma frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ca si frisca eu am folosit Creme patisserie de la Meggle. Impartim frisca in mod egal in 2 boluri.
Pasam bananele cu o furculita.
Ciocolata o topim pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte si o lasam 1 minut la racorit.
Punem...
Tort de orez cu piept de pui
Taiem pieptul de pui cubulete, il amestecam cu condimentul pentru pui de la delikat ( il puteti inlocui cu sare, ardei boia dulce, ardei boia iute si piper) si il punem la prajit in ulei incins. Intre timp, taiem pastaile, feliem dovlecelul si le punem separat la fiert pentru 15-20 de minute....
Pastai verzi cu ierburi de gradina
Curatam mai intai pastaile: taiem capetele, le taiem in 2 sau in 3, le spalam bine si le punem la fiert in apa cu sare. Usturoiul il pisam, adaugam un praf de sare si-l adaugam peste pastaile fierte si scurse bine de apa. Adaugam si amestec de ierburi de gradina.
Paine cu telemea, marar si ierburi italiene
Mai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si uleiul si amestecam usor. Adaugam si sarea si incepem sa framantam aluatul. Il acoperim si-l lasam 1 ora la...
Paste cu dovlecei si piept de pui
Taiem pieptul de pui si il punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Lasam pe foc doar pana cand se patrunde pieptul de pui si devine albicios ( nu prajim). Adaugam ceapa taiata julienne si mai lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam apoi rosiile taiate cuburi si dovlecelul taiat rondele. Adaugam si...
Reteta gustoasa de Salata de vinete, cu vinete coapte in cuptor
Cum se prepara Reteta gustoasa de Salata de vinete, cu vinete coapte in cuptor: Mai intai punem vinetele intr-o tava si le dam la cuptorul incins la maxim pentru cel putin 60 de minute. Apasam cu degetul pe vinete si daca sunt moi, atunci sunt coapte. Taiem vinetele in 2, inclinam tava si...
Gem de zmeura
Zmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase, punem un strop de gem pe o farfurioara si daca atunci cand se raceste...
Ciorba de pastai verzi cu carnati afumati
Tocam ardeiul si morcovul cubulete. Ceapa o taiem julienne si le punem in 50 de ml ulei sa se caleasca. Le lasam 10-12 minute la calit, dupa care adaugam 2 cani de apa, cartofii taiati cuburi, pastaile taiate in 2 sau in 3, depinde cat de mici le doriti si tarhon. Acoperim cratita cu un...
Musaca de dovlecei cu carne de porc
Mai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana cand scad putin ( 7-8 minute). Adaugam carnea si o lasam sa se patrunda bine, inca 7-8 minute. Adaugam...
Mancare de dovlecei cu pui
Presaram condiment pentru pui de la DELIKAT peste carnea de pui si o prajim in ulei incins. Ceapa si ardeiul le taiem julienne si le punem la calit. Le lasam 7-8 minute, doar sa se patrunda putin, dupa care adaugam dovleceii taiati rondele. Mai lasam cateva minute, apoi adaugam rosiile date...
Pui pe sticla cu ostropel
Pregatim mai intai puiul. Il ungem pe toata suprafata si in interior cu condiment pentru pui de la DELIKAT. Umplem o sticla de 500 ml cu apa si cu 2 linguri de ulei. Asezam puiul pe sticla si il punem intr-o tava. Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 55-60 de minute si din cand in cand mai...
Dovlecei pane cu marar si oregano
Mai intai batem ouale si adaugam in ele sare, marar uscat si oregano. Punem faina intr-o farfurie si adaugam si aici marar si oregano. Dovlecelul il taiem rondele subtiri. Prajim dovleceii pe ambele parti in ulei incins dupa ce ii trecem prin faina, apoi prin oul batut.
Desert pandispan cu capsuni
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile la batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le adaugam albusurilor. Le incorporam bine si adaugam treptat faina si praful de copt. Separam compozitia in 2 boluri. Intr-un bol adaugam un strop de esenta de vanilie. In...
Cartofi noi cu rozmarin
Mai intai razuim coaja cartofilor cu un cutit, ii spalam bine si ii punem intr-un bol. Adaugam uleiul, rozmarinul, sare, piper si ardei boia si amestecam bine. Transferam cartofii intr-un vas de yenna, punem si usturoiul curatat de coaja si ii dam la cuptor pentru 45-50 de minute. ...
Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci
Mai intai fierbem pieptul de pui. Dupa ce a fiert, punem in robotul de bucatarie cele 2 cepe de carnea de pui si le tocam. Punem carnea intr-un bol, adaugam 2 oua, marar tocat marunt, usturoiul si dovlecelul dat pe razatoarea mica si apoi stors bine de zeama, condimentele pentru chiftele de la...
Salata de pastai
Mai intai punem pastaile la fiert, cu un praf de sare. Separat fierbem un ou si din galbenusul fiert+ galbenusul crud + uleiul vom face maioneza: punem galbenusurile intr-un bol, amestecam intr-o singura directie si adaugam treptat uleiul. Adaugam la final si o lingura de smantana, o...
Desert prajitura cu frisca, capsuni si mascarpone
Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar. Tot peste galbenusuri adaugam si uleiul si apa fiarta amestecata cu cacaua si mixam bine. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina si incorporam cu o paleta....
Supa de salata verde cu omleta
Tocam ceapa verde rondele, iar afumatura o taiem felii mici. Le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam aproximativ 10 minute, dupa care adaugam apa. Adaugam si telina tocata cubulete, acoperim ciorba cu un capac si lasam 15 minute la fiert. Omleta o facem din 4 oua intr-o tigaie mica...
Supa de naut cu afumatura
Taiem ceapa rondele, iar afumatura fasii. Le punem impreuna la calit in ulei incins si le lasam sa se patrunda bine, aproximativ 8-10 minute. Adaugam apa, ardeiul taiat julienne si rosiile tocate cubulete sau date pe razatoare. Acoperim cratita si lasam la fiert 25 de minute. Adaugam...
Salata cu naut
Taiem rosiile cherry pe jumatate, ceapa o tocam rondele, iar salata spalata frunza cu frunza se taie mai mare. Le punem intr-un bol incapator, adaugam maslinele, nautul si mararul tocat marunt. Adaugam sare, ulei si otet dupa gust si amestecam.
Tocanita de porc cu ciuperci
Punem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit. Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam 1 cana de apa si pasta de tomate. Acoperim cu un capac si lasam la fiert. Mai adaugam apa din cand in...
Sirop de menta
Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de minute. Amestecam din cand in cand. Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20 de minute, dupa care le scoatem. Siropul il lasam in continuare la fiert inca 20 de minute. In...
Ciorba de perisoare
Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la fiert. Pregatim intre timp perisoarele: punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si lasam la...
Friptura de pui cu usturoi verde
Taiem usturoiul verde rondele. Punem carnea de pui intr-un vas de yenna si adaugam usturoiul. Punem din loc in loc si pasta de tomate, presaram sare, piper si oregano, apoi adaugam 1 cana de apa ( sau cat este nevoie pentru a acoperi carnea). Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,...
Desert inghetata cu ciocolata
Mixam frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ciocolata o topim impreuna cu cele 3 linguri de lapte pe baie de aburi. O lasam 1 minut la racorit, apoi o adaugam si o incorporam bine amestecului de frisca. Punem in caserole si dam la congelator.
Tocana taraneasca de pui
Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin. In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute. Adaugam rosiile tocate cuburi mai mari si usturoiul tocat rondele si lasam in...
Supa de gaina
Punem carnea de gaina la fiert. Dupa ce fierbe carnea, o scoatem si adaugam in supa o ceapa tocata julienne, ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Eu am lasat ficatul, pipota si inima de la gaina in supa. Lasam 15 minute la fiert.In acest timp pregatim galustele: batem un ou...
Desert trufe cu lapte condensat
Sfarmam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat, cacao si esenta si incorporam bine, bine. Intr-o farfurie punem cacao. Ungem mainile cu ulei si formam bilutele pe care le dam prin cacao.
Paste cu ciuperci si surimi
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Punem ciupercile taiate felii la calit in ulei incins, impreuna cu ceapa verde tocata marunt si le lasam 2-3 minute, dupa care adaugam surimile taiate cubulete si le lasam sa se caleasca 8-10 minute la foc mic. Adaugam smantana, 1 cana de zeama in care...
Limonada cu miere si lamaie
Stoarcem bine lamaile intr-un pahar. Punem mierea intr-un alt pahar cu zeama de lamaie si amestecam cat sa se dizolve cel putin jumatate din ea. Punem amestecul de miere si zeama de lamaie intr-o cana si adaugam apa plata.
Desert inghetata asortata cu banane si ciocolata
Mixam spuma frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ca si frisca eu am folosit Creme patisserie de la Meggle. Impartim frisca in mod egal in 2 boluri. Pasam bananele cu o furculita. Ciocolata o topim pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte si o lasam 1 minut la racorit. Punem...