Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

de Rahela Velicu in Pui, 18 Aug 2018 | 4924 vizualizari

 

" Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete medii
  • 1 pulpa de pui/ 1 piept
  • 5-6 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • 4 felii branza de burduf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata:

Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam pentru ca il vom folosi la sos. Eu am folosit doar jumatate din el la sos.

Pulpa de pui o fierbem separat, apoi o tocam cubulete mici.

Rosiile le dam pe razatoare, iar ceapa si areii le tocam cubulete.

Punem intr-o tigaie rosiile date pe razatoare impreuna cu ceapa, ardeiul, carnea tocata si jumatate din cantitatea de vanata. Le lasam sa fiarba pret de 10-13 minute pana cand incepe sa se ingroase sosul.

Potrivim de sare, adaugam si piper, busuioc si patrunjel verde la final.

Umplem vinetele cu aceasta compozitie, punem deasupra lor felii de rosii si felii de branza de burduf.

Adaugam 1 cana de apa in tava si dam vinetele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 40-45 de minute.

TIPS-URI

1

Neaparat vintele trebuie oparite in apa cu sare, apa rezultata va avea culoarea verde-maronie.

2

Puteti adauga fie carne tocata de porc, fie carne de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]