Taiem muschiuletul in trei parti egale, dar lasand un cm la capat netaiat astfel incat sa il putem impleti. Capetele le prindem cu scobitori si le punem in tava.
Pregatim sosul: punem pasta de tomate intr-un bol, adaugam sare,piper si oregano. Ungem cu acest sos muschiuletul impletit. Din loc...
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele impreuna cu zaharul la foc mic sa se caramelizeze. Le lasam 15-20 de minute, apoi adaugam scortisoara si stingem focul. Le lasam la racit.
Aluatul foietaj il taiem in 4 parti aproximativ egale si in mijlocul...
Curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Adaugam 2 linguri de zahar si le punem la caramelizat pe foc timp de 10 minute. Adaugam si un praf de scoartisoara ( optional).
Oprim 2 linguri de mere caramelizate deoparte, iar restul de mere le punem intr-un bol.
In bolul cu mere...
Fierbem carnea de pui.
Cartofii ii curatam si ii fierbem.
Carnea de pui impreuna cu ceapa o tocam la robotul de bucatarie, apoi o punem in ulei, adaugam si ardeiul tocat marunt si lasam la calit 10-12 minute. Lasam la racit, adaugam sare, piper, ardei boia si 1 ou si amestecam bine....
Taiem costita in portii potrivite.
Taiem capetele pastailor, apoi le taiem in 2.
Ceapa o tocam julienne, iar rosiile si ardeii in 4.
Punem costita pe marginea tavii, adaugam in mijloc pastaile, iar deasupra punem ardeii, rosiile si ceapa. Adaugam sare si piper.
Adaugam apa cat sa...
Tocam ceapa, dam morcovul pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu costita de porc pentru aprox.15 minute.
Adaugam apa si pastaile de fasole, acoperim cratita si lasam la fiert 25-30 de minute de minute.
Adaugam si cartofii si lasam la fiert pana cand acestia sunt fierti,...
Fierbem carnea de pui.
Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si patrunjel verde tocat marunt.
Taiem dovleceii rondele subtiri. Ungem un vas de yenna cu ulei,...
Fierbem carnea de pui.
Calim usturoiul impreuna cu carnea de pui, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam la fiert inca 20-25 de minute.
Potrivim de sare si piper si adaugam verdeata la final.
Curatam si taiem legumele ( ceapa, cartofii, morcovii si pastaile) si le punem la fiert impreuna cu carnea de pui pentru 20 de minute.
Taiem rosiile cuburi mici si le adaugam in supa.
Punem faina intr-un bol, adaugam oul si framantam putin aluat tare si nelipicios. Intindem cu...
Mai intai taiem legumele.
Punem la fiert ceapa, pastaile, morcovii si cartofii. Acoperim cratita cu un capac si lasam 20-25 de minute la fiert.
Adaugam borsul, sare dupa gust si dovleceii taiati cubulete ( cu coaja). Acoperim din nou cratita si mai lasam sa fiarba 20 minute....
Fierbem carnea de pui, apoi o tocam la robotul de bucatarie sau o dam prin masina de tocat impreuna cu 2 cepe si cartofii.
Adaugam ouale si mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust si amestecam bine.
Formam perisoarele si le punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de...
Calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoare in ulei incins pentru 10 minute.
Adaugam 1 cana de apa, orezul si porumbul si lasam la fiert 15 minute.
Prajim pulpele de pui doar pana cand incep sa se rumeneaca.
Punem legumele fierte intr-un vas termorezistent, adaugam...
Taiem felii carnea de pe ciolan si o punem la fiert pentru 40-50 de minute.
Pastaile le fierbem pentru 30 de minute.
Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam carnea fiarta si lasam pe foc pentru 10-15 mnute.
Adaugam pasta de tomate si o cana de apa, mai lasam 10 minute, apoi...
Curatam ceapa si o taiem julienne.
Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc.
Punem carnea intr-un vas, adaugam sosul de ceapa cu chimen, sare, piper si rosiile in suc propriu.
Dam friptura de porc la cuptor...
Topim untul si-l lasam deoparte.
Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.
Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie.
Tot in compozitia de galbenusuri adauagam si faina si...
Fierbem pastele in apa cu sare.
Ceapa o tocam marunt si o calim 10-12 minute in uleiul incins. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam 5-6 minute pe foc.
Luam tigaia de pe foc si imediat adaugam usturoiul tocat marunt si conservele de ton peste sosul fierbinte. Adaugam si ...
Fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mici. Separat fierbem urzicile alese frunza cu frunza si spalate bine.
Pasam cartofii fierti, iar urzicile le blenduim. Amestecam cartofii cu urzicile, adaugam sare si piper.
Formam chiftelele si dam fiecare chiftea prin faina si le punem...
Taiem ceapa solzisori si o punem la calit impreuna cu orezul. Le lasam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam 1 cana de apa, ardeiul si rosiile tocate cubulete si lasam la fiert 20 de minute, timp in care amestecam din cand in cand si mai adaugam apa la nevoie.
Adaugam si spanacul...
Aluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele.
Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu branza in tava tapetata cu hartie de copt cu partea stransa in jos.
Batem un ou cu furculita, ii adaugam...
Curatam cartofiii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem cu un praf de sare. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa tocata rondele, telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mari si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare dupa gust.
Maioneza o amestecam...
Fierbem ciupercile feliate si pieptul de pui cu un praf de sare.
Tocam marunt ciupercile si pieptul de pui si le punem intr-un bol.
Adaugam si usturoiul pisat, maioneza si un praf de sare si amestecam.
Ornam dupa preferinta. Pofta buna!
Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine.
Fierbem morcovii separat, iar separat si broccoli( broccoli doar pentru 10-13 minute).
Dupa ce a fiert carnea de...
Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam.
Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Acoperim aluatul cu...
Curatam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare.
Maioneza o amestecam cu o lingurita de mustar si o adaugam peste cartofi. Amestecam si ornam dupa...
Mixam ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, mixam un minut, apoi adaugam faina si praful de copt. Adaugam legumele si mezelurile tocate marunt si turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si tapetat cu faina.
Facem deasupra checului un...
Cartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam.
Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe razatoarea cu ochiuri mici, cartofii pasati, ceapa tocata marunt, ouale, pasta de tomate, sare piper si oregano....
Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie.
Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert.
Adaugam pasta de tomate, cartofii si zeama de varza, acoperim cratita si lasam din nou la fiert pana...
Taiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete. Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand ceapa devine translucida.
Adaugam o cana de apa, cartofii taiati cuburi si pasta de tomate. Adaugam...
Fierbem morcovii impreuna cu cartofii. Sfecla o fierbem separat.
Dam pe razatoarea cu ochiuri mari legumele fierte, iar castravetii murati ii tocam cubulete.
Aranjam straturile pe un platou separate de maioneza si presaram sare dupa fiecare strat.
Amestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt.
Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem la capat.
Dam carnea pentru 1 h la frigider, apoi o dam la cuptorul incins la 200 de grade C, pentru 1...
Friptura de muschiulet de porc impletit
Taiem muschiuletul in trei parti egale, dar lasand un cm la capat netaiat astfel incat sa il putem impleti. Capetele le prindem cu scobitori si le punem in tava. Pregatim sosul: punem pasta de tomate intr-un bol, adaugam sare,piper si oregano. Ungem cu acest sos muschiuletul impletit. Din loc...
Desert strudel cu mere
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele impreuna cu zaharul la foc mic sa se caramelizeze. Le lasam 15-20 de minute, apoi adaugam scortisoara si stingem focul. Le lasam la racit. Aluatul foietaj il taiem in 4 parti aproximativ egale si in mijlocul...
Desert pancakes cu mere si scortisoara
Curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Adaugam 2 linguri de zahar si le punem la caramelizat pe foc timp de 10 minute. Adaugam si un praf de scoartisoara ( optional). Oprim 2 linguri de mere caramelizate deoparte, iar restul de mere le punem intr-un bol. In bolul cu mere...
Musaca cu carne de pui si piure de cartofi
Fierbem carnea de pui. Cartofii ii curatam si ii fierbem. Carnea de pui impreuna cu ceapa o tocam la robotul de bucatarie, apoi o punem in ulei, adaugam si ardeiul tocat marunt si lasam la calit 10-12 minute. Lasam la racit, adaugam sare, piper, ardei boia si 1 ou si amestecam bine....
Costita de porc cu pastai de fasole
Taiem costita in portii potrivite. Taiem capetele pastailor, apoi le taiem in 2. Ceapa o tocam julienne, iar rosiile si ardeii in 4. Punem costita pe marginea tavii, adaugam in mijloc pastaile, iar deasupra punem ardeii, rosiile si ceapa. Adaugam sare si piper. Adaugam apa cat sa...
Ciorba de pastai cu costita de porc
Tocam ceapa, dam morcovul pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu costita de porc pentru aprox.15 minute. Adaugam apa si pastaile de fasole, acoperim cratita si lasam la fiert 25-30 de minute de minute. Adaugam si cartofii si lasam la fiert pana cand acestia sunt fierti,...
Musaca de dovlecei cu carne de pui
Fierbem carnea de pui. Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si patrunjel verde tocat marunt. Taiem dovleceii rondele subtiri. Ungem un vas de yenna cu ulei,...
Ostropel cu pui de curte
Fierbem carnea de pui. Calim usturoiul impreuna cu carnea de pui, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam la fiert inca 20-25 de minute. Potrivim de sare si piper si adaugam verdeata la final.
Supa de pui cu taietei
Curatam si taiem legumele ( ceapa, cartofii, morcovii si pastaile) si le punem la fiert impreuna cu carnea de pui pentru 20 de minute. Taiem rosiile cuburi mici si le adaugam in supa. Punem faina intr-un bol, adaugam oul si framantam putin aluat tare si nelipicios. Intindem cu...
Bors de dovlecei
Mai intai taiem legumele. Punem la fiert ceapa, pastaile, morcovii si cartofii. Acoperim cratita cu un capac si lasam 20-25 de minute la fiert. Adaugam borsul, sare dupa gust si dovleceii taiati cubulete ( cu coaja). Acoperim din nou cratita si mai lasam sa fiarba 20 minute....
Perisoare din piept de pui cu marar
Fierbem carnea de pui, apoi o tocam la robotul de bucatarie sau o dam prin masina de tocat impreuna cu 2 cepe si cartofii. Adaugam ouale si mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust si amestecam bine. Formam perisoarele si le punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de...
Mancare de legume cu pulpe de pui
Calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoare in ulei incins pentru 10 minute. Adaugam 1 cana de apa, orezul si porumbul si lasam la fiert 15 minute. Prajim pulpele de pui doar pana cand incep sa se rumeneaca. Punem legumele fierte intr-un vas termorezistent, adaugam...
Mancare de pastai cu ciolan
Taiem felii carnea de pe ciolan si o punem la fiert pentru 40-50 de minute. Pastaile le fierbem pentru 30 de minute. Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam carnea fiarta si lasam pe foc pentru 10-15 mnute. Adaugam pasta de tomate si o cana de apa, mai lasam 10 minute, apoi...
Friptura de porc cu chimen si rosii in suc propriu
Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc. Punem carnea intr-un vas, adaugam sosul de ceapa cu chimen, sare, piper si rosiile in suc propriu. Dam friptura de porc la cuptor...
Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata
Topim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa. Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie. Tot in compozitia de galbenusuri adauagam si faina si...
Paste cu ton si usturoi verde
Fierbem pastele in apa cu sare. Ceapa o tocam marunt si o calim 10-12 minute in uleiul incins. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam 5-6 minute pe foc. Luam tigaia de pe foc si imediat adaugam usturoiul tocat marunt si conservele de ton peste sosul fierbinte. Adaugam si ...
Chiftele de post cu cartofi si urzici
Fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mici. Separat fierbem urzicile alese frunza cu frunza si spalate bine. Pasam cartofii fierti, iar urzicile le blenduim. Amestecam cartofii cu urzicile, adaugam sare si piper. Formam chiftelele si dam fiecare chiftea prin faina si le punem...
Mancare de orez cu spanac si legume
Taiem ceapa solzisori si o punem la calit impreuna cu orezul. Le lasam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam 1 cana de apa, ardeiul si rosiile tocate cubulete si lasam la fiert 20 de minute, timp in care amestecam din cand in cand si mai adaugam apa la nevoie. Adaugam si spanacul...
Aperitiv pateuri cu branza
Aluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu branza in tava tapetata cu hartie de copt cu partea stransa in jos. Batem un ou cu furculita, ii adaugam...
Salata de cartofi cu ceapa verde
Curatam cartofiii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem cu un praf de sare. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa tocata rondele, telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mari si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare dupa gust. Maioneza o amestecam...
Salata de ciuperci champignons
Fierbem ciupercile feliate si pieptul de pui cu un praf de sare. Tocam marunt ciupercile si pieptul de pui si le punem intr-un bol. Adaugam si usturoiul pisat, maioneza si un praf de sare si amestecam. Ornam dupa preferinta. Pofta buna!
Pui cu legume in aspic
Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem morcovii separat, iar separat si broccoli( broccoli doar pentru 10-13 minute). Dupa ce a fiert carnea de...
Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala
Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Acoperim aluatul cu...
Salata de cartofi cu ceapa verde
Curatam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare. Maioneza o amestecam cu o lingurita de mustar si o adaugam peste cartofi. Amestecam si ornam dupa...
Aperitiv chec sarat cu legume
Mixam ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, mixam un minut, apoi adaugam faina si praful de copt. Adaugam legumele si mezelurile tocate marunt si turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si tapetat cu faina. Facem deasupra checului un...
Perisoare aperitiv
Cartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam. Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe razatoarea cu ochiuri mici, cartofii pasati, ceapa tocata marunt, ouale, pasta de tomate, sare piper si oregano....
Ciorba de porc cu zeama de varza
Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie. Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam pasta de tomate, cartofii si zeama de varza, acoperim cratita si lasam din nou la fiert pana...
Tocana mixta cu carnati de casa
Taiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete. Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand ceapa devine translucida. Adaugam o cana de apa, cartofii taiati cuburi si pasta de tomate. Adaugam...
Salata in straturi cu legume si maioneza
Fierbem morcovii impreuna cu cartofii. Sfecla o fierbem separat. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari legumele fierte, iar castravetii murati ii tocam cubulete. Aranjam straturile pe un platou separate de maioneza si presaram sare dupa fiecare strat.
Friptura de pui la cuptor
Amestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem la capat. Dam carnea pentru 1 h la frigider, apoi o dam la cuptorul incins la 200 de grade C, pentru 1...