Doralinda

1

Bucataras
incepator

Monte Carlo (+ Grecia)

Bucataras din 13.03.2011

RETETE193
PRIETENI229
Retete

Creveti saganaki

In Fructe de mare la 10 Feb 2013

Crevetii ii curatam doar de coaja, lasam capul si coada si ii clatim putin in apa rece. Intr-o cratita incalzim 2 linguri de ulei si apoi punem la calit ceapa pana se inmoaie putin, dupa care adaugam patrunjelul, vinul, rosiile, usturoiul si restul de ulei, ladand la fiert ptr cca 30 min. Cand...

Chiftelute pe gratar

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Umezim painea si apoi o stoarcem si o sfaramam, lasand-o intr-un vas unde vom pune carnea si restul de ingrediente. Indicat e, sa lasam utin la frigider ptr a se impregna mai bine carnea cu restul de ingrediente. Intr-o cratita ptr gratar, ungem cu putin ulei si lasam sa se incalzeasca, apoi...

Orez canatonnais

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Intr-o craticioara, topim untul si punem orezul sa se caleasca putin, apoi adaugam apa calda cat sa acopere orezul si lasam la fiert incet, punand apa din cand in cand pana e gata orezul (indicat e sa lasam orezul pana se evapora apa). Oul il facem omleta. Punem orezul intr-un bol, adaugam oul si...

Prajitura cu crema ricotta

In Torturi la 9 Feb 2013

Batem cu mixerul untul topit cu zaharul, adaugam galbenusurile cate unul pe rand, vanilia si continuam sa mixam pana devine o compozitie spumoasa. Adaugam ciocolata, amidonul si apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin. Separat, batem albusurile ca ptr bezea si punem in ciocolata...

Paine semi-integrala

In Piine la 5 Feb 2013

Ptr framantare si crestere eu am folosit masina de facut paine, deci am pus intai lichidele, apoi sarea, urmatoarele ingrediente. Am pus programul de framantare care dureaza cca 1 ora si 30 min (masina moulinex, programul 13). Cand a fost gata, am scos aluatul si am mai framantat inca odata...

Orez in lapte de cocos

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2013

Punem untul intr-o craticioara, apoi cand s-a topit adaugam orezul si lasam putin sa se caleasca. Turnam apa calduta cat sa acopere si lasam sa fiarba pe jumatate orezul la foc mic, cand a ramas aproape fara apa, turnam laptele de cocos si lasam sa fiaba pana scade complet. Cand e gata, stingem...

Creveti in curry

In Fructe de mare la 4 Feb 2013

Curatam si taiem usturoiul, tijele de lemongrass, ceapa, galangal si ghimbirul in bucatele mici, pisam si boabele de coriandru si punem totul intr-o salatiera impreuna cu crevetii, sezonand cu sare si piper.  Intr-o craticioara, incalzim putin ulei si punem pasta de curry, amestecam si...

Chocolatopita (placinta de ciocolata)

In Dulciuri la 3 Feb 2013

Bateti cu mixerul ouale cu zaharul pana se topeste si adaugati faina. Intr-o craticioara puneti untul  impreuna cu ciocolata facuta bucati si lasati sa se topeasca la foc mic amestecand mereu. Puneti peste ciocolata topita compozitia de oua, nessul topit in putina apa, migdalele macinate si...

Salata de dovlecei

In Salate la 3 Feb 2013

Daca aveti aparatul cu aburi, e mai indicat sa fierbeti dovleceii la aburi, isi pastreaza vitaminele , daca nu, ii fierbeti intr-o craticioara cu capac cca 10-15 min. Dupa ce au fiert (intregi),ii lasam sa se raceasca putin si ii taiem bucati, asezonam dupa gust si sunt gata ptr a insoti...

Chec cu portocale

In Dulciuri la 2 Feb 2013

Batem cu mixerul la o viteza rapida untul, zaharul pudra, vanilia si coaja rasa, pana se face spuma. Incetinam viteza de la mixer si punem ouale si sucul de portocale si continuam ptr inca cca 5 min. La sfarsit punem mixerul la cea mai mica viteza si adaugam faina amestecata cu praful de copt si...

Salata de sfecla rosie

In Salate la 2 Feb 2013

Taiem cubulete mici sfecla, taiem usturoiul felii subtiri si amestecam totul cu uleiul si otet. Asezonam dipa gust, nu e nevoie sa puneti exact otetul care am scris!  

Placinta dulce de dovleac

In Dulciuri la 2 Feb 2013

Curatam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic, punem cele 4 linguri de zahar cu scortisoara si nucsoara si amestecam putin lasand deoparte. Intr-o...

Sarmale in foi de varza

In Mancaruri cu carne la 31 Ian 2013

Amestecam carnea cu toate ingredientele, (exceptie varza) apoi impachetam in foile de varza si punem la fiert, la foc mic cca 1 ora, acoperit!

Lasagna

In Lasagna la 31 Ian 2013

Pregatim carnea ca ptr bolognese, adica, calim ceapa, apoi punem carnea si amestecam continu ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a rumenit putin si carnea, punem scortisoara, sarea, piperul, putin zahar, foile de dafin si pasta de rosii, amestecam si turnam apa cat sa acopere compozitia. O lasam...

Béchamel

In Pt. paste la 31 Ian 2013

Topim untul si adaugam faina amestecand bine. Laptele il fierbem putin apoi turnam peste untul cu faina amestecand bine si punem nucsoara.

Lasagna cu spanac

In Lasagna la 31 Ian 2013

Tocam cu mixerul dar nu prea marunt prazul si ceapa si calim in putin ulei. Spanacul, il frecam cu putina sare si stoarcem de zeama si mai lasam putin la scurs. Cand s-au calit prazul cu ceapa, adaugam si spanacul si mai lasam cca 5 min, apoi punem laptele si branza feta bucatele, lasand pe foc...

Salata mexicana

In Salate la 31 Ian 2013

Spalati fasolea si o lasati sa se scurga, la fel si cu porumbul daca e din cutie. Amestecam toate ingredientele si sezonam dupa gust! Rapid!

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2013

Spalam bine cartofii, lasand coaja, apoi ii fierbem pe jumatate in vasul cu aburi( eu i-am lasat in jur de 15 minute). Cand sunt gata, ii lasam putin sa se usuce apoi ii punem la prajit in mult ulei( de preferat in friteuza) ptr cca 3 minute. O garnitura minunata ptr carnea pe gratar! Se pune...

Chec alb-negru

In Prajituri la 28 Ian 2013

Punem intr-un vas primele sase ingrediente si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cu mixerul la o viteza mare pana devine omogen. Asezam compozitia intr-o forma unsa in prealabil cu putin unt si apoi presarata cu faina si turnam cca trei sferturi din compozitie. In compozitia ramasa,...

Minestrone

In Supe la 27 Ian 2013

Taiem ceapa si o calim cca 5 min dupa care punem si legumele taiate impreuna cu zeama fiarta sau apa calda cu knorr (in afara de cartofi, care ii vom pune dupa cca 30 min de la inceperea fierberii). Apoi, dupa cca 30 de minute, punem si fasoalea clatita putin in apa si strecurata, si lasam...

Paine Ciabatta

In Piine la 26 Ian 2013

Punem in masina de paine intai lichidele, apoi sarea, faina si la urma drojdia si punem la programul ptr framantare si dospire ( ptr cine are moulinex e programul 13), dureaza in jur de o ora si jumatate. Cand e gata, scoatem coca si mai framantam putin apoi facem formele dorite . Cuptorul il...

Mousse de ciocolata

In Dulciuri la 26 Ian 2013

Topim ciocolata in bain marie si o lasam sa se raceasca putin. Batem cu mixerul smantana, adaugam zaharul si apoi ciocolata topita impreuna cu cafeaua. Impartim mousse-ul in boluri si lasam la frigider ptr cca 2 ore. Decoram cu fulgi de ciocolata.

Tort parfe de ciocolata

In Torturi la 25 Ian 2013

Incepem cu blatul : amestecam cu mixerul ouale, zaharul si vanilia la o viteza mare, pana cand compozitia se dubleaza si se albeste putin. Oprim mixerul si adaugam faina, cacao, amidonul, coniacul si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Asezam intr-o tava hartie ptr copt si punem...

Tocanita de ceapa cu pui

In Pui la 25 Ian 2013

Intai fierbem carnea cu putina sare, apoi o lasam deoparte in zeama care a fiert. Taiem ceapa in felii si o calim in putin ulei. Cand e gata, punem bulionul de rosii, mai lasam putin si apoi punem restul de mirodenii, asezonand dupa gust cu sare si piper. Punem si carnea si adaugam din zeama in...

Creveti cu usturoi

In Fructe de mare la 25 Ian 2013

Curatati crevetii de carapace si cap (puteti gasi gata curatati dar sunt mai scumpi), ii clatiti sub un jet de apa si ii lasati intr-o strecuratoare. Taiati felii subtiri usturoiul si il caliti putin in ulei, apoi adaugati ardeii iuti bucatele mici si mai lasati 2 min, (dar ardeii sa fie curatati...

Cheesecake cu visine

In Prajituri la 24 Ian 2013

Se topeste untul, il dam deoparte si macinam biscuitii cu mixerul dupa care ii amestecam cu untul. Punem compozitia pe o farfurie plata, de ajutor e daca aveti si o forma rotunda, si apasam cu o lingura pe toata suprafata si punem la frigider ptr cca 5 min. Apoi laptele il batem cu mixerul pana...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 24 Ian 2013

Curatam cei 10 ardei grasi si ii intepam putin in varf ptr a putea fierbe mai bine si in interior. Vanata, ardeiul rosu, dovlecelul si ceapa, le dam prin mixer. Intr-o cratita, punem uleiul si calim  legumele mixate pana nu mai ramane apa, apoi adaugam carnea si amestecam ca sa nu ramana...

Souvlaki( frigarui )

In Mancaruri cu carne la 22 Ian 2013

Daca folosim carne de vita, de preferat este sa o lasam la macerat pe timpul noptii, va fi mai frageda. Taiem carnea in patratele cat o nuca, punem intr-un castronel si sezonam cu sare, piper, oregon si ulei. Legumele le taiem patratele de aceiasi marime ca si carnea, si punem pe betisoarele...

Saganaki ( branza prajita)

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2013

Se taie in 2 felii groase de cca 1-1,5 cm, apoi oul se amesteca cu o lingura de faina, punem si putina sare. Inainte de a pune branza in compozitie, e indicat sa se treaca sub un jet de apa rece, asa se va "lipi" mai bine compozitia de braza. Intr-o cratita ( de preferat tefal ptr ca nu...

Painea lui Ruxy

In Piine la 20 Ian 2013

Am pus in masina de paine intai lichidele(fara galbenus si lapte), apoi sarea, zaharul, faina si drojdia. Am ales programul ptr framantare si crestere(programul 13 la masina moulinex), care dureaza cam o ora si jumatate. Cand a fost gata, am scos aluatul si am mai framantat-o putin pe masa...

Afisate 91 - 120 din 193 retete    

Postari recente

publicat la 02.10.2016

Tort Marin

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Stii ca atunci cand erai copil, parintii tai se mutau foarte des dintr-o casa în alta? Dar tu i-ai gasit de fiecare data…...

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]