Incepem cu crema:
Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel.
Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta.
Adaugam aceasta compozitie peste...
Spalam bine vanata si o taiem cuburi, apoi punem 2-3 linguri cu ulei intr-o tigaie si calim cubuletele de vinete pana cand se rumenesc pe toate partile. Dupa ce sunt gata le scoatem pe o farfurie.
In aceeasi tigaie mai punem putin ulei si adaugam ceapa si 4 catei de usturoi tocate marunt....
Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem apa calduta in care dizolvam drojdia si mierea.
Punem acum si sarea si amestecam compozitia cu o lingura de lemn pana la omogenizare.
Consistenta aluatului trebuie sa fie moale. Peste aluat vom presara putina faina, acoperim vasul cu un...
Umplutura:
Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc.
Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim...
Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie.
Adaugam alternativ din cele doua compozitii, in compozitia de unt si amestecam pana la omogenizare....
Blat:
Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, smantana, apa minerala+otetul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare.
Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai...
Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.
Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.
Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a...
Taiem cu cutitul blatul dupa forma in care il vom pune si mai taiem cateva bucati subtiri pentru margini.
Punem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Batem oul cu putina sare si ungem marginile blatului, apoi lipim marginile de aluat si le ungem si pe ele cu oul batut. Intepam...
In primul rand mixam frisca cu intaritorul si o amestecam cu mascarponele. Dam compozitia la frigider pentru cca 30 de minute.
Intr-o tava cu peretii detasabili punem piscoturi de jur-imprejurul peretilor tavii. Pentru a avea stabilitate, taiem piscoturile la unul din capete.
In interiorul...
Aluat:
Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusurile, untul taiat bucati, smantana, vinul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare.
Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de...
Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.
Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma....
Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul (150-160 g depinde de cat de dulce doriti sa fie) si mixam bine pana cand compozitia devine spumoasa.
Adaugam treptat laptele si mixam la viteza mica pana la incorporare. La final adaugam esenta de vanilie.
Separat intr-un ibric pe foc mic topim...
Pregatim crema de vanilie :
Punem 600 ml lapte intr-o oala la foc mic, iar restul de 100 de ml il amestecam intr-un bol cu amidonul si 2 linguri de zahar.
Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar (3 linguri) si le amestecam cu laptele de pe foc.
Cand laptele este fierbinte adaugam...
Intr-un bol mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa.
Adaugam treptat ouale si faina amestecata cu praful de copt),pana cand terminam toata faina.
Adaugam laptele si esenta de vanilie si mixam pana la omogenizare.
Punem hartiutele de briose in adanciturile tavii si...
Punem ouale intr-un bol, le amestecam cu zaharul si le batem cu un tel.
Adaugam iaurtul si esenta, apoi praful de copt amestecat cu faina.
Amestecam bine cu telul pana cand ingredientele sunt bine incorporate.
Punem un ceaun pe foc mic-mediu si in el incingem uleiul. Avem grija sa...
Capsunile le spalam, le curatam bine si le punem intr-un bol mare. Peste capsuni adaugam zaharul si framantam bine cu mainile pana se dizolva zaharul. Lasam deoparte aprox. 30 de minute.
Intre timp spalam bine borcanele si le clatim cateva minute in apa fierbinte, la fel si capacele. ...
Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.
Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.
Impartim compozitia obtinuta...
Intr-un bol se amesteca taratele de ovaz, de grau, praful de copt, amidonul si laptele praf degresat.
Adaugam pe rand ouale si indulcitor dupa gust. La sfarsit punem esenta de vanilie si fructele goji.
Punem in tava aragazului formele de briose si adaugam in fiecare forma cate o...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca incet cu un tel pana cand se incorporeaza in spuma de albusuri.
Adaugam taratele de ovaz, amidonul, laptele praf, indulcitorul, esenta si coaja de lamaie....
Punem toate ingredientele, in afara de apa, in blender si le amestecam aproximativ 30 de secunde.
Turnam apa plata atat cat vreti sa fie consistenta si amestecam.
Eu l-as lasa si asa ca un piure si l-as manca cu lingurita :))))
Optional se pot adauga si cuburi de gheata la...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma si adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul si indulcitorul si mixam la viteza cea mai mica.
Adaugam treptat taratele de ovaz, laptele praf degresat, amidonul si praful de copt si mixam la viteza mica pana la incorporare....
Amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul date prin razatoarea mica, cu feliile de paine inmuiate in apa si scurse bine, mararul, sarea, piperul si ouale.
Cu mana umeda formam bilute din compozitia obtinuta.
Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si punem chiftelutele.
Dam...
Blat:
Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la...
Albusurile le mixam cu praful de sare pana se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si laptele si continuam sa mixam.
Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Adaugam nuca macinata, ciocolata si prunele taiate bucatele mici si amestecam pana cand...
Blat:
Amestecam untul cu zaharul si cu sarea.
Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie.
Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu mainile. Daca vi se pare lipicios mai adaugati putina faina pana cand acesta nu se...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.
Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel.
Punem pe rand taratele de ovaz si de grau, laptele praf, cacaua, indulcitorul si praful de copt si...
Cum se prepara Ciorba de salata verde - Reteta simpla si gustoasa
Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la calit ceapa verde taiata rondele si ceapa uscata tocata marunt.
Adaugam si morcovul dat prin razatoarea mare si imediat punem...
Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Amestecam galbenusurile cu iaurtul si le turnam peste albusuri. Amestecam cu un tel pana la incorporare.
Adaugam treptat taratele de ovaz si de grau, laptele praf degresat, praful de copt, indulcitorul,...
Pregatim crema ganache: punem intr-un ibric 200 ml frisca lichida iar cand este aproape de punctul de fierbere(fara sa fiarba) adaugam ciocolata alba si amestecam pana cand se topeste. O dam la frigider pentru minim 3-4 ore.
Restul de 200 ml de frisca o mixam cu...
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu indulcitorul.
Adaugam taratele de ovaz, cacaua si praful de copt si amestecam cu o lingura.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, apoi dam tava la cuptor pentru aprox 10 min pana cand pregatim crema....
Tort Ecler Dukan
Incepem cu crema: Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel. Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta. Adaugam aceasta compozitie peste...
Mancare de vinete cu naut
Spalam bine vanata si o taiem cuburi, apoi punem 2-3 linguri cu ulei intr-o tigaie si calim cubuletele de vinete pana cand se rumenesc pe toate partile. Dupa ce sunt gata le scoatem pe o farfurie. In aceeasi tigaie mai punem putin ulei si adaugam ceapa si 4 catei de usturoi tocate marunt....
Paine rapida (fara framantare)
Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem apa calduta in care dizolvam drojdia si mierea. Punem acum si sarea si amestecam compozitia cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Consistenta aluatului trebuie sa fie moale. Peste aluat vom presara putina faina, acoperim vasul cu un...
Prajitura cu mere (cu foaie turnata)
Umplutura: Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc. Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim...
Fursecuri cu gem de caise
Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie. Adaugam alternativ din cele doua compozitii, in compozitia de unt si amestecam pana la omogenizare....
Tarta cu smantana si fructe de padure
Blat: Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, smantana, apa minerala+otetul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai...
Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata
Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma. Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti. Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a...
Pizza pe blat de foietaj
Taiem cu cutitul blatul dupa forma in care il vom pune si mai taiem cateva bucati subtiri pentru margini. Punem blatul in tava tapetata cu hartie de copt. Batem oul cu putina sare si ungem marginile blatului, apoi lipim marginile de aluat si le ungem si pe ele cu oul batut. Intepam...
Tort cu piscoturi, mascarpone si visine
In primul rand mixam frisca cu intaritorul si o amestecam cu mascarponele. Dam compozitia la frigider pentru cca 30 de minute. Intr-o tava cu peretii detasabili punem piscoturi de jur-imprejurul peretilor tavii. Pentru a avea stabilitate, taiem piscoturile la unul din capete. In interiorul...
Placinta cu mere si nuci caramelizate
Aluat: Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusurile, untul taiat bucati, smantana, vinul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de...
Prajitura "Chinezoaica"
Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare. Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma....
Crema de zahar ars 2
Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul (150-160 g depinde de cat de dulce doriti sa fie) si mixam bine pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam treptat laptele si mixam la viteza mica pana la incorporare. La final adaugam esenta de vanilie. Separat intr-un ibric pe foc mic topim...
Prajitura cu biscuiti, mere, crema de vanilie si nuci
Pregatim crema de vanilie : Punem 600 ml lapte intr-o oala la foc mic, iar restul de 100 de ml il amestecam intr-un bol cu amidonul si 2 linguri de zahar. Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar (3 linguri) si le amestecam cu laptele de pe foc. Cand laptele este fierbinte adaugam...
Cupcakes cu ananas si ciocolata
Intr-un bol mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa. Adaugam treptat ouale si faina amestecata cu praful de copt),pana cand terminam toata faina. Adaugam laptele si esenta de vanilie si mixam pana la omogenizare. Punem hartiutele de briose in adanciturile tavii si...
Gogosi rapide cu iaurt
Punem ouale intr-un bol, le amestecam cu zaharul si le batem cu un tel. Adaugam iaurtul si esenta, apoi praful de copt amestecat cu faina. Amestecam bine cu telul pana cand ingredientele sunt bine incorporate. Punem un ceaun pe foc mic-mediu si in el incingem uleiul. Avem grija sa...
Gem de capsuni
Capsunile le spalam, le curatam bine si le punem intr-un bol mare. Peste capsuni adaugam zaharul si framantam bine cu mainile pana se dizolva zaharul. Lasam deoparte aprox. 30 de minute. Intre timp spalam bine borcanele si le clatim cateva minute in apa fierbinte, la fel si capacele. ...
Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200
Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam. Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom. Impartim compozitia obtinuta...
Biscuiti cu goji Dukan
Intr-un bol se amesteca taratele de ovaz, de grau, praful de copt, amidonul si laptele praf degresat. Adaugam pe rand ouale si indulcitor dupa gust. La sfarsit punem esenta de vanilie si fructele goji. Punem in tava aragazului formele de briose si adaugam in fiecare forma cate o...
Tort cu blat de lamaie si crema de vanilie Dukan
Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca incet cu un tel pana cand se incorporeaza in spuma de albusuri. Adaugam taratele de ovaz, amidonul, laptele praf, indulcitorul, esenta si coaja de lamaie....
Smoothie de kiwi si capsuni
Punem toate ingredientele, in afara de apa, in blender si le amestecam aproximativ 30 de secunde. Turnam apa plata atat cat vreti sa fie consistenta si amestecam. Eu l-as lasa si asa ca un piure si l-as manca cu lingurita :)))) Optional se pot adauga si cuburi de gheata la...
Tort Diplomat Dukan
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma si adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul si indulcitorul si mixam la viteza cea mai mica. Adaugam treptat taratele de ovaz, laptele praf degresat, amidonul si praful de copt si mixam la viteza mica pana la incorporare....
Chiftelute la cuptor marinate
Amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul date prin razatoarea mica, cu feliile de paine inmuiate in apa si scurse bine, mararul, sarea, piperul si ouale. Cu mana umeda formam bilute din compozitia obtinuta. Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si punem chiftelutele. Dam...
Prajitura Snickers
Blat: Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la...
Chec din albusuri cu nuca, ciocolata si prune deshidratate
Albusurile le mixam cu praful de sare pana se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si laptele si continuam sa mixam. Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. Adaugam nuca macinata, ciocolata si prunele taiate bucatele mici si amestecam pana cand...
Cheesecake cu lamaie si zmeura
Blat: Amestecam untul cu zaharul si cu sarea. Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie. Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu mainile. Daca vi se pare lipicios mai adaugati putina faina pana cand acesta nu se...
Tort Fanta Dukan
Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel. Punem pe rand taratele de ovaz si de grau, laptele praf, cacaua, indulcitorul si praful de copt si...
Ciorba de salata verde - Reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Ciorba de salata verde - Reteta simpla si gustoasa Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la calit ceapa verde taiata rondele si ceapa uscata tocata marunt. Adaugam si morcovul dat prin razatoarea mare si imediat punem...
Tort de ciocolata Dukan
Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Amestecam galbenusurile cu iaurtul si le turnam peste albusuri. Amestecam cu un tel pana la incorporare. Adaugam treptat taratele de ovaz si de grau, laptele praf degresat, praful de copt, indulcitorul,...
Tort cu crema ganache si vanilie
Pregatim crema ganache: punem intr-un ibric 200 ml frisca lichida iar cand este aproape de punctul de fierbere(fara sa fiarba) adaugam ciocolata alba si amestecam pana cand se topeste. O dam la frigider pentru minim 3-4 ore. Restul de 200 ml de frisca o mixam cu...
Cheesecake cu blat de ciocolata Dukan
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu indulcitorul. Adaugam taratele de ovaz, cacaua si praful de copt si amestecam cu o lingura. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, apoi dam tava la cuptor pentru aprox 10 min pana cand pregatim crema....